Δευτέρα 27 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Το νέο γκράφιτι του Banksy με τον "γιο ενός Σύρου μετανάστη" Steve Jobs

  14/12/2015 10:53
Το νέο γκράφιτι του Banksy με τον "γιο ενός Σύρου μετανάστη" Steve Jobs

Το νέο γκράφιτι του Banksy με τον "γιο ενός Σύρου μετανάστη" Steve Jobs

  14/12/2015 10:53
Την εμφάνισή του σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στο Calais της Γαλλίας έκανε ο γνωστός καλλιτέχνης γκράφιτι Banksy.
 
Καινούργια έργα του Banksy εμφανίστηκαν στους στους υγρούς και μελαγχολικούς τοίχους του σημείου στο οποίο έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες πρόσφυγες.
 
Σε ένα από αυτά απεικονίζεται ο αείμνηστος συνιδρυτής της Apple Steve Jobs, που μεταφέρει ένα σάκο πάνω από τον ώμο του και έναν υπολογιστή Macintosh. Δίπλα υπάρχει η επιγραφή “Ο γιός ενός Σύρου μετανάστη”.
 
ΜΠΑΝΚΣΥ ΤΖΟΜΠΣ 2
 
Σε μια σπάνια δημόσια δήλωση προς τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Banksy είπε: "Συχνά οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η μετανάστευση προκαλεί την εξάντληση των πόρων της χώρας, αλλά ο Steve Jobs ήταν ο γιος ενός Σύρου μετανάστη. Η Apple είναι η πιο κερδοφόρα εταιρεία στον κόσμο, πληρώνει πάνω από $ 7 δισ (£ 4,6δις) το χρόνο σε φόρους - και υπάρχει μόνο επειδή επέτρεψε την είσοδο σε έναν νεαρό άνδρα από την πόλη Χομς ".
 
ΜΠΑΝΚΣΥ ΤΖΟΜΠΣ 3
 
Σε ένα άλλο έργο του εμπνευσμένο από τον πίνακα του Γάλλου ζωγράφου,  Theodore Gericault, "The Raft of the Medusa", απεικονίζονται μετανάστες να θαλασσοπνίγονται και να ζητούν βοήθεια από ένα περαστικό γιοτ. Και δίπλα αναγράφεται: «Δεν είμαστε όλοι πάνω στο ίδιο πλοίο».
 
ΜΠΑΝΚΣΥ ΠΛΟΙΟ
 
ΜΠΑΝΚΣΥ ΠΛΟΙΟ 2
 
Σε ένα τρίτο γκράφιτι ένα παιδί κρατάει ένα τηλεσκόπιο και το στρέφει προς την Αγγλία.Πάνω του όμως έχει καθίσει ένα κοράκι.
 
ΜΠΑΝΚΣΥ ΠΑΙΔΙ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ
 
Νωρίτερα αυτό το έτος, ο Banksy ανακοίνωσε ότι το θεματικό του πάρκο Dismaland προκειται να μετατραπεί σε καταφύγιο για τους μετανάστες του Calais. «Η ζούγκλα», όπως είναι γνωστό το στρατόπεδο μεταναστών του Calais, είναι “σπίτι” για τουλάχιστον 3.000 μετανάστες από χώρες όπως το Σουδάν, η Συρία και το Αφγανιστάν.
 
Πάντως όταν οι αρχές της πόλης του Calais έμαθαν για τα γκράφιτι του Banksy, ανακοίνωσαν πως θα τα προστατέψουν ούτως ώστε να παραμείνουν εκεί.
 
Ποιος είναι ο Banksy
 
Ο Banksy είναι γνωστός Βρετανός καλλιτέχνης του γκραφίτι.Τα έργα του είναι συνήθως σατιρικά, σχολιάζοντας ζητήματα πολιτικής και κουλτούρας, με συχνή χρήση του στένσιλ. Αν και έδρα του είναι το Λονδίνο, η τέχνη του συναντάται επίσης σε πόλεις εκτός της Βρετανίας.
 
Ορισμένα από τα γνωστότερα έργα του, που σίγουρα θα έχετε συναντήσει στο διαδίκτυο είναι η καμαριέρα που κρύβει τα σκουπίδια κάτω από το χαλί.
 
ΜΠΑΝΚΣΥ ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ
 
Επίσης ο αναρχικός που αντί για μολότοφ πετάει ένα μπουκέτο με λουλούδια.
 
ΜΠΑΝΚΣΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ
 
Το παιδί με το μπαλόνι όπου δίπλα του αναγράφεται “There is always hope” “Πάντοτε υπάρχει ελπίδα".
 
ΜΠΑΝΚΣΥ ΕΛΠΙΔΑ
 
Αλλά και ο εραστής που κρέμεται από το παράθυρο καθώς τον ψάχνει ο ζηλιάρης σύζυγος.
 
ΜΠΑΝΚΣΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ
 
Πηγή: CNN

 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας