Τρίτη 11 Μαϊ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ταφόπλακα στις ενταξιακές της Τουρκίας βάζει η Μέρκελ

  30/11/2016 09:21
Ταφόπλακα στις ενταξιακές της Τουρκίας βάζει η Μέρκελ

Ταφόπλακα στις ενταξιακές της Τουρκίας βάζει η Μέρκελ

  30/11/2016 09:21
Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε σε βουλευτές του συντηρητικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματός της χθες ότι αντιτίθεται στην έναρξη νέων συνομιλιών με την Τουρκία για ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση, έγραψε η γερμανική εφημερίδα Bild.
 
Αυτό σημαίνει ότι οι συνομιλίες έχουν ουσιαστικά λήξει, ανέφερε η εφημερίδα στο σημερινό φύλλο της, επικαλούμενη πηγές που συμμετείχαν στην κομματική συνάντηση. Η Μέρκελ πρότεινε στα στελέχη του κόμματος να εξηγήσουν ξεκάθαρα αυτή την απόφαση σε ψηφοφόρους που ζητούν να μάθουν τη θέση του κόμματος ως προς την Τουρκία.
 
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες ότι η χώρα του "δεν έχει σφραγίσει το βιβλίο" ακόμα στο θέμα ένταξής της στην ΕΕ από την περασμένη εβδομάδα που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρότεινε το "πάγωμα" των ενταξιακών συνομιλιών, αλλά πρόσθεσε ότι η Αγκυρα έχει άλλες προοπτικές, με άλλα μέλη.
 
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε την περασμένη εβδομάδα - με 479 ψήφους υπέρ και 37 κατά - να υιοθετήσει μια μη-δεσμευτική πρόταση για την αναστολή των συνομιλιών με την Τουρκία λόγω της "δυσανάλογης" αντίδρασης της κυβέρνησης στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
 
Οι Γερμανοί αξιωματούχοι επέκριναν τους διωγμούς του Ερντογάν εναντίον αντικαθεστωτικών και δημοσιογράφων μετά το πραξικόπημα, παρότι η Μέρκελ - η οποία έχει υπ` όψιν της τα εκατομμύρια των προσφύγων που διαμένουν ακόμα στη Τουρκία - τόνισε την Παρασκευή την ανάγκη να σεβαστεί και η Τουρκία αλλά και η ΕΕ τις δεσμεύσεις μεταξύ τους.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας