ΒΙΝΤΕΟ: «Κρατήσου γιε μου»-Οι εγκλωβισμένοι τραβούν βίντεο μέσα από τα χαλάσματα

Στιγμές άνευ προηγουμένου διαδραματίζονται και καταγράφονται στην Τουρκία και στη βόρεια Συρία μετά τον πρώτο φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, αλλά και όλους τους μεγάλους μετασεισμούς που ακολούθησαν από τις πρώτες πρωινές ώρες χθες. 

Κατά τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό, που ανακοινώθηκε περίπου είκοσι ώρες μετά την πρώτη από τις τρεις ισχυρές σεισμικές δονήσεις, η οποία ήταν ισχύος 7,8 βαθμών κι έγινε αισθητή μέχρι τον Λίβανο, την Κύπρο και το βόρειο Ιράκ, χάθηκαν πάνω από 4.700 άνθρωποι, 3.391 στην Τουρκία, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD, άλλοι 1.389 και πλέον στη Συρία.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης γίνονται μέσα στο κρύο, υπό βροχή ή με χιονόπτωση, ενίοτε με γυμνά χέρια, για να σωθεί όποια ζωή γίνεται: όπως αυτή του επτάχρονου παιδιού που ανασύρθηκε ζωντανό από τα χαλάσματα στη Χατάι (νότια), στα σύνορα με τη Συρία, μπροστά στα μάτια δημοσιογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου, έπειτα από 20 ώρες τρόμου, με τα πυτζαμάκια του μέσα στη σκόνη.

Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από χθες στα social media με ανθρώπους να παλεύουν μέσα στα χαλάσματα για να επιβιώσουν, να βρουν μια διέξοδο, να φωνάξουν για βοήθεια με όση δύναμη τους έχει απομείνει.

Δύο βίντεο ανθρώπων που έχουν θαφτεί κάτω από τα συντρίμμια που προκάλεσε ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία κόβουν την ανάσα. Στο ένα μία γυναίκα φαίνεται να συνομιλεί με την αδελφή της. Περιγράφει την κατάσταση ως ιδιαίτερα δύσκολη. "Το ταβάνι είναι ακριβώς από πάνω μας. Kαι οι σωλήνες το ίδιο. Ολα είναι από πάνω μας" λέει εμφανώς τρομαγμένη.

Σε άλλο video ένας πατέρας επιχειρεί να αποσπάσει την προσοχή του γιου του έτσι ώστε να καταφέρει να τον διασώσει. Ενα κεφάλι αρχίζει να διακρίνεται κάτω από το ταβάνι. Το παιδί αρχίζει να κουνάει το χέρι του. "Κρατήσου γιε μου. Είσαι καλά; Κρατήσου, θα σε βγάλουμε έξω".

Δύο παιδιά εντοπίστηκαν μέσα από τα ερείπια στην Τουρκία, όπου τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο, τους μετασεισμούς και τις κακές καιρικές συνθήκες, μετά τους φονικούς σεισμούς των προηγούμενων ωρών.

Την ελπίδα έφερε και η ανεύρεση ενός μικρού κοριτσιού που βρέθηκε στα συντρίμμια ενός κτιρίου που κατέρρευσε

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται ένας εγκλωβισμένος στα συντρίμμια που ζητά βοήθεια κλαίγοντας.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μια γυναίκα τραβά βίντεο εγκλωβισμένη κάτω από τα ερείπια.

 

Δειτε Επισης

Αεροπλάνο της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο με 180 επιβάτες πέρασε ξυστά από drone
ΒΙΝΤΕΟ: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στη φυλακή στον Ισημερινό-Ένας νεκρός
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα