Παραμένουν προφυλακιστέοι για ακόμα ένα μήνα Τζιόρτζι και Φίγκα για το Qatargate

Την συνέχιση της προφυλάκισης των Φραντσέσκο Τζιόρτζι και Νίκολο Φίγκα - Ταλαμάνκα για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (γνωστή ως Qatargate), αποφάσισε σήμερα το προδικαστικό τμήμα του Πρωτόδικου Δικαστηρίου των Βρυξελλών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βελγικής Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας.

Όπως αναφέρεται, οι δύο κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν το πρωί της Πέμπτης ενώπιον του προδικαστικού τμήματος στο Μέγαρο της Δικαιοσύνης (Palais de Justice) στις Βρυξέλλες, καθώς κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Αργότερα το απόγευμα, το δικαστήριο επιβεβαίωσε την συνέχιση για ακόμα ένα μήνα της προδικαστικής κράτησης των κατηγορουμένων οι οποίοι καταγράφονται με τα αρχικά F.G. και N.F-T 

Πρόκειται για τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, τέως βοηθό του φερόμενου εγκέφαλου του δικτύου του τέως Ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντζέρι και σύντροφο της παυθείσας αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή η οποία επίσης τελεί υπό κράτηση, καθώς και τον Νίκολο Φίγκα - Ταλαμάνκα, επικεφαλής της ΜΚΟ No Peace Without Justice η οποία επίσης φέρεται να εμπλέκεται στο δίκτυο διαφθοράς.

Οι κατηγορούμενοι μπορούν να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης τις επόμενες 24 ώρες, και εφόσον το κάνουν θα πρέπει να παρουσιαστούν ενώπιον δικαστηρίου εντός 15 ημερών. Όπως επαναλαμβάνει σε κάθε ανακοίνωση η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, δεν δίνονται περισσότερες πληροφορίες για σκοπούς προστασίας της έρευνας, και οι όποιες νέες εξελίξεις θα ανακοινωθούν μέσω δελτίων Τύπου.

Υπενθυμίζεται πως η κ. Καϊλή είχε ζητήσει αποφυλάκιση της υπό όρους, αίτημα το οποίο απέρριψε το δικαστήριο. Επίσης, ο κ. Παντζέρι έχει υπογράψει «σύμφωνο μεταμέλειας» με τις βελγικές αρχές, δεσμευόμενος να αποκαλύψει - έναντι μειωμένης ποινής - όλες τις λεπτομέρειες για τη δράση του δικτύου μέσω του οποίου το Κατάρ, αλλά και άλλες χώρες όπως το Μαρόκο, επιχειρούσαν να επηρεάσουν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Αεροπλάνο της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο με 180 επιβάτες πέρασε ξυστά από drone
ΒΙΝΤΕΟ: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στη φυλακή στον Ισημερινό-Ένας νεκρός
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα