Δευτέρα 30 Ιαν, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Τραγωδία στο Ιράκ-24χρονος δολοφόνησε τη μητέρα και τα αδέλφια του

  24/01/2023 16:37
Τραγωδία στο Ιράκ-24χρονος δολοφόνησε τη μητέρα και τα αδέλφια του

Τραγωδία στο Ιράκ-24χρονος δολοφόνησε τη μητέρα και τα αδέλφια του

  24/01/2023 16:37

Ένας Ιρακινός «υπό την επήρεια ναρκωτικών» δολοφόνησε τη μητέρα, τον αδερφό και τις δύο αδερφές του σε μια περιοχή του κεντρικού Ιράκ που έχει μετατραπεί σε σημαντικό οδό για διακινητές τα τελευταία χρόνια, ανέφερε μια αστυνομική πηγή.

Ο Αλί Χαμπίμπ, γεννηθείς το 1999, βρισκόταν «υπό την επήρεια» ναρκωτικής ουσίας που δεν έχει προσδιοριστεί, όταν «πυροβόλησε τέσσερα μέλη της οικογένειάς του: τη μητέρα του, τον αδερφό του και τις δύο αδερφές του» το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη, δήλωσε αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Ο άνδρας στη συνέχεια συνελήφθη. Δεν έχει αναφερθεί κανένας λόγος που να εξηγεί τη δολοφονική του ενέργεια.

Το τετραπλό φονικό συνέβη στο Κατ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Ουαζίτ. Αυτή η επαρχία που συνορεύει με το Ιράν έχει γίνει μια σημαντική οδός διακίνησης ναρκωτικών, ιδιαίτερα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (ένα συνθετικό ναρκωτικό που προκαλεί μεγάλη εξάρτηση), όπως συμβαίνει και σε γειτονικές επαρχίες.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις τους στην περιοχή και ανακοινώνουν σχεδόν καθημερινά κατασχέσεις ναρκωτικών ή συλλήψεις διακινητών.

Σύμφωνα με την αστυνομία και δυτικούς διπλωμάτες στο Ιράκ, τα ναρκωτικά προέρχονται από τον Λίβανο, τη Συρία και το Ιράν.

Αλλά το Ιράκ δεν είναι απλώς μια χώρα διέλευσης: η πώληση και η χρήση ναρκωτικών έχουν σημειώσει τεράστια άνοδο στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Τον Δεκέμβριο του 2021, η μονάδα καταπολέμησης των ναρκωτικών του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε ότι οι επαρχίες της Βασόρας και του Μισάνε είναι οι κύριες περιοχές στον νότο στη διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας