Σπάνια επίθεση πολικής αρκούδας στην Αλάσκα-Σκότωσε γυναίκα και παιδί

Μια πολική αρκούδα σκότωσε μαινόμενη μια γυναίκα και ένα αγόρι σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Αλάσκας, σύμφωνα με την αστυνομία, σε μια σπάνια επίθεση σε ανθρώπους.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΓΠΕ) η αρκούδα πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από έναν κάτοικο στη μικρή κοινότητα της Ουαλίας, στη δυτική ακτή της Αλάσκας.

«Οι αρχικές αναφορές αναφέρουν ότι μια πολική αρκούδα είχε μπει στην κοινότητα και είχε κυνηγήσει πολλούς κατοίκους», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση για την επίθεση της Τρίτης.

Οι ταυτότητες των θυμάτων δεν έγιναν γνωστές καθώς οι αρχές προσπαθούσαν να ειδοποιήσουν τις οικογένειές τους.

Οι επιθέσεις από πολική αρκούδα είναι εξαιρετικά σπάνιες, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι μία από τις πιο πρόσφατες θανατηφόρες συναντήσεις ανθρώπου και πολικής αρκούδας στην Αλάσκα ήταν το 1990.

Σύμφωνα με την καναδική ΜΚΟ Polar Bears International, μόνο 20 άνθρωποι παγκοσμίως είναι γνωστό ότι έχουν σκοτωθεί από πολικές αρκούδες μεταξύ 1870 και 2014, αν και η συχνότητα των επιθέσεων αυξάνεται.

Η Ουαλία, ένα χωριό περίπου 150 κατοίκων στο Βερίγγειο Πορθμό, που χωρίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Ρωσία, είναι μέρος του Συμβουλίου Συνδιαχείρισης Nannut της Αλάσκας, μιας ομάδας ιθαγενών κοινοτήτων που παραδοσιακά κυνηγούν πολικές αρκούδες για να επιβιώσουν.

Οι γιγάντιες αρκούδες - τα αρσενικά μπορούν να φτάσουν έως και 680 κιλά - αντιμετωπίζουν αυξανόμενες απειλές από την κλιματική αλλαγή, με τον αρκτικό θαλάσσιο βιότοπό τους να εξαφανίζεται καθώς ο μακρινός βορράς θερμαίνεται έως και τέσσερις φορές πιο γρήγορα από τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι αρκούδες, των οποίων οι πληθυσμοί μειώνονται, βασίζονται στον πάγο για αναζήτηση τροφής και συγκεκριμένα για φώκιες και για τη μετακίνησή τους και αναπαραγωγή.

Ορισμένες κοινότητες της Αρκτικής διοργανώνουν περιπολίες για να προστατεύσουν τους κατοίκους από πολικές αρκούδες, αν και δεν λειτουργούσε κάτι τέτοιο επί του παρόντος στην Ουαλία, σύμφωνα με το Anchorage Daily News.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

 

Δειτε Επισης

Πογκρόμ συλλήψεων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν που ερευνούν τη διαφθορά σε πολιτικές ελίτ
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Πάνω από 270 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια έφτασαν στη Λωρίδα της Γάζας
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Σε ρόλο μεσολαβητή για να αποφευχθεί η κλιμάκωση ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ η Μόσχα
ΒΙΝΤΕΟ: Ακτιβιστές έβαψαν ξανά τα νερά του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας πράσινα και κόκκινα
Νέα ανάλυση για την επίθεση του Ισραήλ-«Διεθνείς πιέσεις για ψυχραιμία, ποια μπορεί να είναι η συνέχεια»
Υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν το Ιράν-Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Πέντε εκρήξεις σε στρατιωτική βάση στη Βαγδάτη-Τρεις τραυματίες