ΒΙΝΤΕΟ: «Εμπόλεμη ζώνη» η Νέα Υόρκη-50 νεκροί από την φονική κακοκαιρία

Η ισχυρή χιονοθύελλα που παρέλυσε τη δυτική Νέα Υόρκη στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου των Χριστουγέννων στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 25 ανθρώπους, όπως δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι της Κομητείας Ήρι, καθώς τα συνεργεία προσπαθούσαν σήμερα όλη την ημέρα να καθαρίσουν από το χιόνι, την περιοχή γύρω από το Μπάφαλο.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε παναμερικανικό επίπεδο από την πρωτόγνωρη κακοκαιρία, σε περιστατικά που σχετίζονται με αυτή από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με την καταμέτρηση του τηλεοπτικού δικτύου NBC News.

Η ιστορικών διαστάσεων φονική χειμωνιάτικη καταιγίδα στις Ηνωμένες Πολιτείες φαινόταν ότι θα συνεχίσει να σπέρνει τον όλεθρο μέχρι και τη Δευτέρα, με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και τεράστιες χιονοστιβάδες να παγιδεύουν ανθρώπους μέσα στα σπίτια τους, στα αυτοκίνητά τους και να εμποδίζουν τα ταξίδια σε ολόκληρη τη χώρα, αναφέρει το αμερικανικό μέσο.

Η θανατηφόρα ορμή της καταιγίδας έγινε ιδιαίτερα αισθητή στις δυτικές περιοχές της Νέας Υόρκης, οι οποίες είχαν μετατραπεί σε «εμπόλεμη ζώνη», δήλωσε την Κυριακή η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ, με περιστατικά λεηλασίας και αποκλεισμένους δρόμους από οχήματα έκτακτης ανάγκης.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σαρώνει η χειρότερη κακοκαιρία των τελευταίων 60 ετών στις ΗΠΑ-46 οι νεκροί

 

 

Νεκροί σε 12 πολιτείες των ΗΠΑ

Εκτεινόμενη από τις Μεγάλες Λίμνες κοντά στον Καναδά έως τον Ρίο Γκράντε κατά μήκος των μεξικανικών συνόρων, η καταιγίδα έχει σκοτώσει τουλάχιστον 46 ανθρώπους μέχρι το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με τον απολογισμό του NBC News. Οι θάνατοι καταγράφηκαν σε 12 πολιτείες: Κολοράντο, Ιλινόις, Κάνσας, Κεντάκι, Μίσιγκαν, Μιζούρι, Νεμπράσκα, Νέα Υόρκη, Οχάιο, Οκλαχόμα, Τενεσί και Ουισκόνσιν.

Η αστυνομία του Μπάφαλο, επιβεβαιώνοντας συνολικά 10 θανάτους στην πόλη, δήλωσε ότι άνθρωποι πέθαναν «έξω και μέσα σε αυτοκίνητα».

Οι εκτυφλωτικές χιονοθύελλες και η παγωμένη βροχή έχουν επίσης διακόψει την παροχή ρεύματος σε χιλιάδες κατοίκους σε ολόκληρη την πολιτεία της Νέας Υόρκης.

«Η αποκατάσταση μπορεί να μην γίνει πριν από την Τρίτη», δήλωσε η ίδια.

Οι περισσότεροι θάντοι είναι στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Η πρωτοφανής κακοκαιρία με τους παγωμένους ανέμους σάρωνε εδώ και ημέρες τις ΗΠΑ. Μπορεί το ισχυρότερο κύμα της να έχει περάσει, ωστόσο οι αρχές εξακολουθούν να εκδίδουν προειδοποιήσεις προς τους πολίτες.

 

Χιλιάδες συνεργεία υπηρεσιών είχαν αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης, η οποία ήταν πιθανώς «η μεγαλύτερη κινητοποίηση συνεργείων στην ιστορία της πολιτείας», είπε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Δεκάδες οι νεκροί από την κακοκαιρία στις ΗΠΑ-Ασύλληπτες εικόνες

Το 60% του πληθυσμού έχει επηρεαστεί

Η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία ανέφερε πως από την κακοκαιρία έχει επηρεαστεί τουλάχιστον το 60% του πληθυσμού. Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα, με τις θερμοκρασίες να είναι «πολικές».

Οι θερμοκρασίες έχουν πέσει κάτω από το κανονικό επίπεδο από τα ανατολικά των Βραχωδών Ορέων έως τα Απαλάχια. Περισσότερες από 1.200 πτήσεις είχαν ακυρωθεί έως τις αρχές της Δευτέρας, ενώ τουλάχιστον 500 είχαν καθυστερήσει, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης FlightAward, παγιδεύοντας τους ταξιδιώτες των διακοπών στα αεροδρόμια όλης της χώρας.

Από το νέο έτος η βελτίωση

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία δήλωσε ότι οι «επικίνδυνες συνθήκες ταξιδιού» αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες και ότι θα χαλαρώσουν σιγά σιγά κατά τη διάρκεια του νέου έτους.

«Μεγάλο μέρος των ανατολικών ΗΠΑ θα παραμείνει σε βαθύ παγετό μέχρι τη Δευτέρα, προτού αρχίσει μια τάση άμβλυνσης την Τρίτη», ανέφερε σε ένα δελτίο στις 2:56 π.μ.

 

Εν τω μεταξύ, τα δυτικά τμήματα της χώρας προετοιμάζονταν επίσης για μια επερχόμενη καταιγίδα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για ένα «ισχυρό κύμα υγρασίας» στον βορειοδυτικό Ειρηνικό και την Καλιφόρνια την Τρίτη, απειλώντας με αιφνίδιες πλημμύρες.

 

«Οι απειλητικά χαμηλές θερμοκρασίες και σε συνδυασμό με το επικίνδυνο ψύχος του ανέμου θα δημιουργήσουν έναν δυνητικά απειλητικό κίνδυνο για τη ζωή των ταξιδιωτών που θα εγκλωβιστούν, των ατόμων που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους, των ζώων και των κατοικίδιων ζώων», ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ σε προηγούμενο δελτίο.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στους 28 οι νεκροί από τη φονική χιονοθύελλα στις ΗΠΑ-«Είμαστε ακόμη στα μισά»

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές