Σάββατο 28 Ιαν, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Δάσκαλος κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου μαθήτρια έντεκα ετών στην Αίγυπτο

  08/12/2022 11:17
Δάσκαλος κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου μαθήτρια έντεκα ετών στην Αίγυπτο

Δάσκαλος κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου μαθήτρια έντεκα ετών στην Αίγυπτο

  08/12/2022 11:17

Ο θάνατος ενός κοριτσιού που δεν ξεπερνούσε τα 11 χρόνια πυροδότησε κύμα θυμού και δυσαρέσκειας στους διαχειριστές των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης στην Αίγυπτο, μετά από αναφορές που έδειχναν ότι το παιδί είχε υποστεί καρδιακή προσβολή έπειτα από την “τιμωρία” της από τον δάσκαλό της.  

Σύμφωνα με τον ιστότοπο «Cairo 24» οι κάτοικοι της  επαρχίας Assiut  έγιναν μάρτυρες του θανάτου της μαθήτριας της πέμπτης τάξης στο Κοινό Δημοτικό Σχολείο Abdullah Al-Nadim στο Assiut, στη γειτονιά West Assiut, μέσα στο σχολείο κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας.

Ο πατέρας του παιδιού, κατηγόρησε έναν από τους δασκάλους ότι προκάλεσε τον θάνατο, λόγω των συνεχών ξυλοδαρμών του, εξηγώντας ότι έχει συντάξει επίσημη αναφορά.

Ακόμη είπε ότι η κόρη του, μια μέρα πριν από το θάνατο της, ξυλοκοπήθηκε από τον δάσκαλο της αραβικής γλώσσας, και τραυματίστηκε στο χέρι. Η  μητέρα της έβγαλε μια φωτογραφία του τραυματισμού της στο χέρι και τη δημοσίευσε στην επίσημη σελίδα του σχολείου στο Facebook, προκειμένου να ενημερώσει τη διοίκηση.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι η κόρη του, την επόμενη μέρα, ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και του ζήτησε να μην πάει σχολείο φοβούμενη την τιμωρία του δασκάλου.

Ο πατέρας την καθησύχασε ότι ο δάσκαλος δεν θα την έκανε κακό και της ζήτησε να πάει στο σχολείο της.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι εξεπλάγη από την επίσκεψη των δασκάλων του παιδιού που του είπαν να πάει σχολείο για να ελέγξει την κατάσταση της κόρη του γιατί είχε πρόβλημα υγείας. Σπεύδοντας εκεί βρήκε  το άψυχο σώμα του παιδιού.

Ο πατέρας του θύματος εξήγησε ότι οι ανακριτικές αρχές αποφάσισαν να φυλακίσουν τον δάσκαλο του για 4 ημέρες εν αναμονή των ερευνών, εκτός από την έρευνα του διευθυντή του σχολείου για το περιστατικό.

Η Εισαγγελία ζήτησε από τον αρμόδιο διευθυντή του Τμήματος Παιδικής Προστασίας  προκαταρτική έρευνα και αυτός αποφάσισε ότι ο κατηγορούμενος έβλαψε σωματικά τα παιδιά στο σχολείο αντί να τα συμβουλεύσει.

Κατά την ανάκριση της Εισαγγελίας, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι χτύπησε το θύμα, ισχυριζόμενος ότι εξεπλάγη που έπεσε αναίσθητη, οπότε το προσωπικό του σχολείου προσπάθησε να την ξυπνήσει και την μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Πηγή: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας