Τρίτη 7 Φεβ, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Η Κίνα ανακοίνωσε χαλάρωση των μέτρων για την Covid-19

  07/12/2022 09:43
Η Κίνα ανακοίνωσε χαλάρωση των μέτρων για την Covid-19

Η Κίνα ανακοίνωσε χαλάρωση των μέτρων για την Covid-19

  07/12/2022 09:43

Η Κίνα ανακοίνωσε χαλάρωση των περιορισμών κατά της Covid-19 μετά τις αντιδράσεις των πολιτών.  

Η ανακοίνωση της Τετάρτης περιλαμβάνει τον περιορισμό νοσούντων σε μεμονωμένους ορόφους διαμερισμάτων και κτίρια και όχι σε ολόκληρες συνοικίες και γειτονιές.

Οι άνθρωποι που έχουν θετικό τεστ θα μπορούν να απομονώνονται στο σπίτι τους και όχι σε νοσοκομεία Covid, ενώ τα σχολεία στα οποία δεν υπήρξαν κρούσματα θα επιστρέψουν στη δια ζώσης εκπαίδευση.

Παράλληλα η Κίνα θα περιορίσει και άλλο την υποχρεωτικότητα των τεστ και πλέον δεν θα είναι απαραίτητο να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ covid όσοι ταξιδεύουν σε άλλη επαρχία.

Η ανακοίνωση ακολουθεί τις πρόσφατες διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις για την αυστηρή πολιτική “μηδενικής Covid” που εισέρχεται τώρα στον τέταρτο χρόνο της, η οποία έχει κατηγορηθεί ότι επηρεάζει την καθημερινή ζωή, τα ταξίδια και την απασχόληση, ενώ έχει επιφέρει σκληρό πλήγμα στην εθνική οικονομία.

Η Κίνα έχει προσπαθήσει να διατηρήσει τη σκληρή πολιτική διατηρώντας τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σε λειτουργία, αλλά η απογοήτευση του κοινού για τους περιορισμούς φαίνεται να έχει τελικά μεταπείσει τους αξιωματούχους που είχαν υπερασπιστεί τη “μηδενική Covid” ως αποτελεσματική λύση.

Πηγή: ERT

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας