Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν-«Η Ελλάδα δεν κάθεται ήσυχη, μιλάει από εδώ και από εκεί»

Συνάντηση με νέους στο Ικόνιο είχε το Σάββατο ο τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, όπου ρωτήθηκε για διάφορα θέματα, από τα φοιτητικά δάνεια ως την πολεμική βιομηχανία της Τουρκίας. Πρόβαλε τα επιτεύγματα της χώρας στην παιδεία, την υγεία, την οικονομία και την πολεμική βιομηχανία λέγοντας ότι μεγάλες χώρες του κόσμου ζητούν να αγοράσουν τα τουρκικής κατασκευής UAV, SİHA, Akıncı κτλ. Για μία ακόμα φορά βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Αιγύπτου.

“Η Ελλάδα δεν κάθεται ήσυχη. Συνεχώς έρχεται πάνω μας, μιλάει από εδώ και από εκεί. Κάνουν πολλές διαφορετικές εκστρατείες στην Ευρώπη. Μετά από αυτές τις εκλογές θα ξεκινήσει μια νέα περίοδος” είπε ο Ερντογάν.

“Στη συνάντησή μας με τον κ. Σίσι, σχετικά με τις σχέσεις Τουρκίας-Αιγύπτου, πέρα από επίπεδο ηγετών, του είπα ότι, οι σχέσεις μας με τον αιγυπτιακό λαό είναι διαφορετικές, υπάρχει μεγάλη ιστορία εκεί. Πρόσφατα είχαμε πρόβλημα για μια περίοδο εννέα ετών. Κάναμε αυτό το βήμα εκείνο το βράδυ, ειδικά με την παρέμβαση του Εμίρη του Κατάρ. Αφού ξεπεράσαμε αυτή τη δοκιμασία, είχαμε μια ειλικρινή συνάντηση με τον κ. Σίσι για περίπου μισή ώρα έως 45 λεπτά” τόνισε ο Ερντογάν απαντώντας σε ερώτηση για τις εσωτερικές αντιδράσεις μετά τη συνάντηση.

“Τώρα, να αφήσουμε τους υπουργούς μας να προχωρήσουν σε ανταλλαγές επισκέψεων, μετά ας επεκτείνουμε και αναπτύξουμε τις συνομιλίες μας, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να απομακρύνουμε αυτή τη δυσαρέσκεια και την ψυχρότητα μεταξύ υμών και της Τουρκίας” πρόσθεσε.

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβα, ο Σίσι χάρηκε πολύ με αυτή τη συνάντηση και του μεταφέραμε την ίδια ευχή από εμάς. Τώρα ξεκίνησε η διαδικασία, θα συνεχιστεί μια διαδικασία με τους υπουργούς μας. Μετά ερχόμαστε μαζί στη Μεσόγειο, επειδή ο αιγυπτιακός λαός και η Τουρκία έχουν πολύ ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ τους, δεν πρέπει να εκτρέψουμε αυτή τη δύναμη σε άλλους. Για να φτάσει η Ελλάδα σε αυτό το μέρος, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν καλές εξελίξεις σχετικά με αυτά” δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος, ο οποίος σημείωσε ότι μετά από την Αίγυπτο μπορεί να ακολουθήσει η Συρία (ως προς την εξομάλυνση των σχέσεων).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»