Σκάνδαλο με ακραία κακοποίηση ασθενούς σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Τουρκίας (pics)

Σοκ προκαλούν εικόνες που βγήκαν στη δημοσιότητα από το ιδιωτικό νοσοκομείο στο Τοκάτ της Τουρκίας, όπου νοσοκόμες ασκούν ακραία βία σε κατάκοιτο ασθενή, κλείνοντας του το στόμα και σφίγγοντας τον λαιμό του, καθώς εκείνος βρίσκεται στο κρεβάτι μη έχοντας δυνάμεις να προστατευθεί.

Το ανατριχιαστικό συμβάν είχε σημειωθεί πριν από περίπου πέντε μήνες σε ιδιωτικό νοσοκομείο που λειτουργεί στην πόλη Τοκάτ -στην βόρεια Τουρκία- προτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

 

Στις εικόνες που έχουν διαρρεύσει τον τελευταίο καιρό στο Διαδίκτυο, φαίνονται δύο νοσοκόμοι που βρίσκονται μαζί με έναν ασθενή σε νοσοκομειακό θάλαμο. Σε μια στιγμή, ο ένας σκεπάζει με το σεντόνι τον ανήμπορο άνδρα και σφίγγοντας με δύναμη τον λαιμό και κλείνοντάς του το στόμα, προσπαθεί να του φράξει την αναπνευστική οδό.

Σύμφωνα με το İhlas News Agency, το περιστατικό σημειώθηκε στις 6 Ιουλίου σε ιδιωτικό νοσοκομείο της πόλης. Ο ασθενής ήταν κάτοικος Γαλλίας και ενώ βρισκόταν την πόλη, όταν έπαθε ξαφνικά εγκεφαλική αιμορραγία και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κρατικό Νοσοκομείο και από εκεί τον έστειλαν σε ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου νοσηλεύτηκε στην εντατική.

Καθώς συγγενείς και επισκέπτες ήταν αδύνατο να έρθουν σε επαφή μαζί του μέσα στην εντατική, υπήρχαν κάμερες τοποθετημένες έξω από τον θάλαμο, ώστε να μπορούν να τον βλέπουν. Έτσι, συγγενείς του θύματος αντίκρισαν ξαφνικά τους δύο νοσοκόμους να προσπαθούν να τον βλάψουν και να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του.

Οι συγγενείς αμέσως ακολούθησαν τη δικαστική οδό σε βάρος των δύο νοσηλευτριών με τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες για την παραδειγματική τους τιμωρία. Κατέθεσαν μήνυση στο Υπουργείο Υγείας και μια ακόμη ποινική μήνυση στην Εισαγγελία του Τοκάτ, αν και αρχικά υπήρξε μια προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης. Και οι δύο νοσηλευτές απολύθηκαν.

«Έπαθα εγκεφαλικό. Ήρθα στο Κρατικό Νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Έμεινα 3 μέρες και μετά με μετέφεραν στο νοσοκομείο Medicalpark. Έμεινα εκεί για 13 μέρες. Είδα βία. Έμαθα τι πέρασα αφού συνήλθα και είδα τα βίντεο. Η ψυχή μου έχει σπάσει. Έκανα παράπονα αλλά δεν βγήκε τίποτα. Υπάρχει απόφαση μη δίωξης. Ειπώθηκε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία. Συγκάλυψαν την υπόθεση. Θα συνεχίσω τον νόμιμο αγώνα μου. Ό,τι πρέπει να γίνει, κάντε το. Προσπάθησε να στραγγαλίσει. Προσπάθησε να μου βγάλει τα μάτια. Με χτύπησαν στα πόδια. Κάναμε αναφορά στο Υπουργείο Υγείας. Περιμένω απάντηση, καθώς μου είπαν "δεν υπάρχει κανένα στοιχείο"» τόνισε το θύμα σύμφωνα με πηγές του İhlas News Agency.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρεττίν Κοτζά καταδίκασε τις ενέργειες με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Τα πλάνα που φέρεται να έχουν καταγραφεί στο νοσοκομείο Tokat Medical Park, που δείχνουν ότι ασθενής έχει υποστεί βία από κάποιους υπαλλήλους είναι λυπηρό και απαράδεκτο. Το Υπουργείο μας ξεκίνησε αμέσως έρευνα στο αρμόδιο νοσοκομείο. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει ότι θα γίνουν τα απαραίτητα».

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Δειτε Επισης

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ