Πέμπτη 2 Φεβ, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Η Πολωνία απαγόρευσε την είσοδο στον Λαβρόφ-«Προκλητική απόφαση» απαντά η Ρωσία

  19/11/2022 17:52
Η Πολωνία απαγόρευσε την είσοδο στον Λαβρόφ-«Προκλητική απόφαση» απαντά η Ρωσία

Η Πολωνία απαγόρευσε την είσοδο στον Λαβρόφ-«Προκλητική απόφαση» απαντά η Ρωσία

  19/11/2022 17:52

Η Ρωσία κατήγγειλε το Σάββατο ως "προκλητική" την απόφαση της Βαρσοβίας να μην επιτρέψει την είσοδο στο έδαφός της του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, για σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ.

"Η απόφαση της Πολωνίας είναι προκλητική και δεν έχει προηγούμενο", ανέφερε σε ανακοίνωση η ρωσική διπλωματία.  

"Η Βαρσοβία όχι μόνο δυσφημίσθηκε με αυτόν τον τρόπο, αλλά επέφερε και ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα στο κύρος ολόκληρου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη", αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Η Πολωνία, που διοργανώνει στις αρχές Δεκεμβρίου την υπουργική σύνοδο του ΟΑΣΕ, ανακοίνωσε χθες ότι αρνήθηκε την είσοδο στο έδαφός της του Σεργκέϊ Λαβρόφ.

"Αναμένουμε από τη Ρωσική Ομοσπονδία να επιλέγει τα μέλη της αντιπροσωπείας της σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή της εκ περιτροπής προεδρίας του οργανισμού, που ασκεί φέτος η Βαρσοβία.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η ρωσική αντιπροσωπεία δεν πρέπει να "περιλαμβάνει άτομα σε βάρος των οποίων έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση" μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, περιλαμβανομένου του Σ. Λαβρόφ.

"Είμαστε βέβαιοι πως όλοι οι λογικοί πολιτικοί μοιράζονται την άποψη της ρωσικής πλευράς ότι τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες", ανέφερε η ρωσική διπλωματία.

"Αυτές οι ολέθριες αποφάσεις των Πολωνών (...) σπρώχνουν τον ΟΑΣΕ στην άβυσσο", ανέφερε, κατηγορώντας τον ΟΑΣΕ ότι μετατρέπεται σε "πεδίο" για "αντιρωσικές ασκήσεις".

Η σύνοδος των 57 υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ θα διεξαχθεί την 1η και 2α Δεκεμβρίου στο Λοτζ, μια πόλη στην κεντρική Πολωνία.

Της ρωσικής αντιπροσωπείας θα ηγηθεί ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΑΣΕ, Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, σύμφωνα με τη Μόσχα.

Πηγή: AΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας