Νέο σφυροκόπημα σε κρίσιμες υποδομές στην Ουκρανία-Βίντεο από την έκρηξη στο Ντνίπρο

Η Ρωσία σφυροκόπησε εγκαταστάσεις παραγωγής αερίου και ένα μεγάλο εργοστάσιο πυραύλων πραγματοποιώντας νέα πυραυλικά πλήγματα σε κρίσιμες υποδομές σήμερα στην Ουκρανία, έκαναν γνωστό ουκρανοί αξιωματούχοι.

Εκρήξεις ακούσθηκαν σε διάφορα μέρη στη χώρα, περιλαμβανομένων της Οδησσού στη νότια Ουκρανία, της πρωτεύουσας Κιέβου και της πόλης Ντνίπρο στο κέντρο της χώρας, ενώ οι άμαχοι κλήθηκαν να μεταβούν στα καταφύγια καθώς ανακοινώνονταν προειδοποιήσεις για αεροπορικές επιδρομές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ακέραιη ευθύνη έχει η Ρωσία για την πτώση πυραύλου στην Πολωνία

Στους στόχους περιλαμβανόταν το μεγάλο εργοστάσιο πυραύλων Πιβντενμάς στο Ντίπρο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ.

Σχετικά, δε, με την έκρηξη στο Ντνίπρο, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανήρτησε βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, αναφέροντας στο μήνυμά του: «Εδώ είναι μια ακόμα επιβεβαίωση από το Ντνίπρο για το πώς οι τρομοκράτες θέλουν την ειρήνη. Πρωί... Μια ειρηνική πόλη και άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν μια κανονική ζωή, πηγαίνουν στη δουλειά τους... Ένα πυραυλικό χτύπημα! Το κράτος των τρομοκρατών θέλει μόνο να φέρει μεγαλύτερο πόνο και δεινά».

Πύραυλοι πάνω από Κίεβο και άλλες περιοχές της χώρας

«Πύραυλοι πετούν αυτή τη στιγμή πάνω από το Κίεβο. Τώρα βομβαρδίζουν τις εγκαταστάσεις μας παραγωγής αερίου, βομβαρδίζουν τις επιχειρήσεις μας στο Ντντίπρο και το Πιβντενμάς», δήλωσε ο Σμιχάλ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax Ukraine.

Δεν έγινε αμέσως σαφές σε ποιες εγκαταστάσεις παραγωγής αερίου αναφερόταν.

Επίθεση στη Ζαπορίζια χθες το βράδυ-Αναφορές για δύο νεκρούς

Ντόπιοι αξιωματούχοι είπαν ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυραυλική επίθεση στη διάρκεια της νύκτας στη νοτιοανατολική περιφέρεια της Ζαπορίζια, τρεις τραυματίσθηκαν σε επίθεση στη βορειοανατολική πόλη Χάρκοβο και τρεις τραυματίσθηκαν στην Οδησσό.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Ρωσία έχει αυξήσει τις επιθέσεις σε ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις και έχει εξαπολύσει μερικά από τα σφοδρότερα πυραυλικά πλήγματα αφότου εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Ουκρανία έχει δηλώσει πως η αντιαεροπορική άμυνά της έχει καταρρίψει πολλούς από τους πυραύλους και από τα μη επανδρωμένα αεροπλάνα που έχουν εκτοξευτεί τις τελευταίες εβδομάδες. Δημοτικοί αξιωματούχοι του Κιέβου δήλωσαν πως δύο πύραυλοι κρουζ και τέσσερα ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροπλάνα Sahed καταστράφηκαν σήμερα κοντά στην πόλη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς από το νέο κύμα των αεροπορικών επιδρομών.

«Σήμερα το πρωί η Ρωσία εξαπέλυσε άλλη μια ομοβροντία πυραύλων εναντίον κρίσιμων υποδομών της Ουκρανίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θέλει να στερήσει από εκατομμύρια ανθρώπους το ηλεκτρικό και τη θέρμανση, εν μέσω θερμοκρασιών κάτω από το μηδέν. Στείλτε στην Ουκρανία περισσότερα αντιαεροπορικά και πυραυλικά αμυντικά συστήματα για να αποφευχθεί αυτή η τραγωδία. Οι καθυστερήσεις κοστίζουν ζωές».

Πηγή: Iefimerida 

Δειτε Επισης

Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Στρατηγικές προστασίας των παιδιών στην ΕΕ προτείνει στα κράτη μέλη η Κομισιόν
Μπορέλ: Το Ισραήλ να διασφαλίσει προστασία εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις
Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας
Δήμαρχος στη Γαλλία απαγορεύει την κυκλοφορία ασυνόδευτων ανήλικων κάτω των 13 ετών
BINTEO: Άλλο ένα περιστατικό για τη Boeing-Αεροσκάφος έχασε τον τροχό του κατά την απογείωση
Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν ξανά τη βόρεια Γάζα-Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι Παλαιστίνιοι
Ο στρατός του Ισραήλ απορρίπτει τους ισχυρισμούς για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
«Θα σε σκοτώσω»-Μαθητής γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση