Τρίτη 7 Φεβ, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Όλο και περισσότεροι Τούρκοι καταφεύγουν στη Γερμανία

  10/11/2022 11:04
Όλο και περισσότεροι Τούρκοι καταφεύγουν στη Γερμανία

Όλο και περισσότεροι Τούρκοι καταφεύγουν στη Γερμανία

  10/11/2022 11:04

Σύμφωνα με το τίτλο «Μόνο να φύγουν: Όλο και περισσότεροι Τούρκοι καταφεύγουν στη Γερμανία», η ιστοσελίδα της Deutsche Welle επισημαίνει πως εξαιτίας της τεταμένης πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στην Τουρκία, ολοένα και περισσότεροι Τούρκοι καταφεύγουν στη Γερμανία.

Με αποδεικτικά στοιχεία που έδωσε η γερμανική Αστυνομία απαντώντας σε ερώτηση της DW φαίνεται ότι στα σύνορα της Γερμανίας οι Αρχές εντοπίζουν όλο και περισσότερους μετανάστες και διακινητές με τούρκικη υπηκοότητα.

Τους εννέα πρώτους μήνες του έτους η Αστυνομία είχε εντοπίσει 5.362 Τούρκους πολίτες που πέρασαν παράνομα τα γερμανικά σύνορα, ενώ το 2021 συνολικά ήταν 2.531 και το 2020 1.629.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Μονάχου ο αριθμός των Τούρκων πολιτών που πέρασαν τα σύνορα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022 ήταν αυξημένος κατά 254% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Αλλά και οι διακινητές με τουρκικό διαβατήριο είναι περισσότεροι, καθώς τους εννέα πρώτους μήνες του έτους εντοπίστηκαν συνολικά 185 Τούρκοι διακινητές, όταν το 2021 ήταν συνολικά 111 και το 2020 μόλις 56.

Το δημοσίευμα αναφέρεται αναλυτικά στην επιδείνωση της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στην Τουρκία και στο νέο νομικό πλαίσιο κατά της διασποράς «ψευδών ειδήσεων» στην Τουρκία, που για τους επικριτές αποτελεί μία ακόμη προσπάθεια υπονόμευσης της ελευθερίας του Τύπου και της έκφρασης, ιδίως ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται η δυσαρέσκεια ιδιαιτέρως των νέων ανθρώπων στην Τουρκία, καθώς δημοσκόπηση έδειξε ότι η συντριπτική τους πλειοψηφία θεωρεί ότι δεν έχει κανένα μέλλον στη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για τη Μετανάστευση και το Άσυλο (BAMF), περίπου 16.000 Τούρκοι έχουν αιτηθεί άσυλο στη Γερμανία από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2022, αύξηση κατά 175,7%, με την Τουρκία να αποτελεί πλέον την τρίτη κατά σειρά χώρα προέλευσης των αιτούντων άσυλο μετά τη Συρία και το Αφγανιστάν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας