BINTEO: Νέες πολύνεκρες επιθέσεις στη Μογκαντίσου-Στους 29 οι νεκροί

Δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν το Σάββατο (29/10) και σκόρπισαν τον θάνατο έξω από το υπουργείο Παιδείας στη Μογκαντίσου, την πρωτεύουσα της Σομαλίας.  

Σύμφωνα με τις αναφορές των ΜΜΕ που βρίσκονται στη Σομαλία, τα οποία επικαλούνται την Αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες, υπάρχουν «δεκάδες θύματα» ενώ προκλήθηκαν και σοβαρές ζημιές στα κτίρια της περιοχής.

Συγκεκριμένα, σε 29 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, με αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά, σύμφωνα με τον τελευταίο χρονικά απολογισμό που έδωσε η Αστυνομία. Παράλληλα, 70 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Ο αστυνομικός Μοχάμεντ Νταχίρ δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) ότι τα θύματα είναι πολίτες και πως τέσσερις μαχητές συμμετείχαν στην επίθεση. Πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Άλλο ένα αιματοκύλισμα από τα πολλά στη χώρα

Οι δύο σχεδόν ταυτόχρονες εκρήξεις σημειώθηκαν στον πολυσύχναστο δρόμο Κ5 και υπάρχουν «πολλά θύματα», είπε ο Σαντίκ Ντουντίς, ένας εκπρόσωπος της Σομαλικής Αστυνομίας. «Θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα», πρόσθεσε.

Την ανάληψη ευθύνης των φερόμενων επιθέσεων αυτοκτονίας ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Σεμπάμπ, η οποία συχνά τοποθετεί βόμβες ή εξαπολύει ένοπλες επιθέσεις στη Μογκαντίσου και σε άλλες περιοχές της Σομαλίας.

Ένας κάτοικος της περιοχής, ο Άχμεντ Νουρ, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι η πρώτη έκρηξη προκάλεσε ζημιές στον τοίχο του υπουργείο. Η δεύτερη σημειώθηκε τη στιγμή που έφτανε στο σημείο ένα ασθενοφόρο και είχε μαζευτεί κόσμος για να βοηθήσει τα θύματα.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες από τις εκρήξεις στη Μογκαντίσου

«Η δεύτερη έκρηξη ανατίναξε το ασθενοφόρο μας που είχε πάει να μεταφέρει τα θύματα της πρώτης» είπε ο Αμπντικαντίρ Αμπντιραχμάν, ο ιδρυτής της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Ααμίν. Ο οδηγός και ένας τραυματιοφορέας τραυματίστηκαν.

«Ήμουν από τους πρώτους αξιωματικούς ασφαλείας που έφτασαν σε αυτήν την περιοχή, είδα τα πτώματα εννέα ανθρώπων, κυρίως πολιτών, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αχμέντ Άλι, προσθέτοντας ότι δεκάδες άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ένας άλλος φρουρός ασφαλείας, ο Γιουσούφ Αμπντουλάχι, έδωσε διαφορετικό απολογισμό θυμάτων.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο δηλώσεις του αστυνομικού Μοχάμεντ Νταχίρ, έκανε λόγο για τουλάχιστον δέκα νεκρούς, τονίζοντας ότι ο αριθμός των νεκρών πιθανότατα να ανέβει.

Ένας κάτοικος της περιοχής, ο Άχμεντ Νουρ, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι η πρώτη έκρηξη προκάλεσε ζημιές στον τοίχο του υπουργείο. Η δεύτερη σημειώθηκε τη στιγμή που έφτανε στο σημείο ένα ασθενοφόρο και είχε μαζευτεί κόσμος για να βοηθήσει τα θύματα.

Πηγή: iefimerida

Δειτε Επισης

Αναθεώρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ ενέκρινε το ΕΚ
Ο Μπάιντεν επικύρωσε νόμους για Ουκρανία-Ισραήλ και την απαγόρευση του TikTok
Επιχείρηση Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, προχωράει η επίθεση στη Ράφα
Συμμαχία ΕΕ για πρόληψη ελλείψεων σε κρίσιμα φάρμακα ανακοίνωσε η Κυριακίδου
Οι ΗΠΑ διαστρεβλώνουν τα «γεγονότα του 1915», υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας
Νομοθεσία για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
Επίσημη υποδοχή Στάινμαϊερ από Ερντογάν
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης
Υπερψηφίστηκε από το ΕΚ η Οδηγία για καταπολέμηση βίας κατά γυναικών