Τρεις νεκροί από την έκρηξη στη γέφυρα στην Κριμαία-«Τρομοκρατική ενέργεια»

Τουλάχιστον τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους από τη σφοδρή έκρηξη που σημειώθηκε, το πρωί του Σαββάτου, στη γέφυρα του Κερτς που συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με τη ρωσική ηπειρωτική χώρα.

Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή για τη διερεύνηση του συμβάντος, πρόκειται, κατά πάσα πιθανότητα, για τους επιβάτες ενός αυτοκινήτου που βρισκόταν δίπλα στο φορτηγό που εξερράγη.

«Προς το παρόν, τα πτώματα δύο νεκρών ανδρών και γυναικών έχουν ήδη ανασυρθεί από τη θάλασσα, ενώ οι ταυτότητές τους δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη» προστίθεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria.

Σημειώνεται πως η γέφυρα των στενών του Κερτς -μήκους 19 χιλιομέτρων- έχει γίνε σημαντικό σύμβολο των αξιώσεων του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη χερσόνησο, την οποία οι δυνάμεις του κατέλαβαν από την Ουκρανία το 2014. Ο Πούτιν παρέστη στα εγκαίνια της γέφυρας το 2018, οδηγώντας κατά μήκος αυτής ένα φορτηγό.

Η ταυτότητα του οδηγού

Την ίδια στιγμή, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ιδιοκτήτης του φορτηγού -και πιθανότατα και οδηγός- είναι ένας κάτοικος του Κρασνοντάρ,

Οι αρχές ερευνούν τη διαδρομή του φορτηγού, ενώ αναζητούν στοιχεία και στον τόπο διαμονής του άνδρα.

«Οι ανακριτές της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής εντόπισαν τα στοιχεία του φορτηγού και του ιδιοκτήτη του. Πρόκειται για κάτοικο της επικράτειας του Κρασνοντάρ, έχουν ξεκινήσει έρευνες στον τόπο διαμονής του. Η διαδρομή του οχήματος εξετάζεται» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τρομοκρατική ενέργεια, λέει η Ζαχάροβα

Ως «τρομοκρατική ενέργεια» της Ουκρανίας καταδίκασαν οι ρωσικές Αρχές την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας.

Αναφερόμενη στους πανηγυρισμούς Ουκρανών αξιωματούχων, όπως ο Μιχαϊλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του προέδρου Ζελένσκι, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολίασε στο Telegram ότι «η αντίδραση του καθεστώτος του Κιέβου στην καταστροφή πολιτικών υποδομών δείχνει την τρομοκρατική φύση του».

Όπως μεταδίδει η ουκρανική εφημερίδα Ukrainska Pravda, μια από τις πηγές της στις υπηρεσίες επιβολής του Νόμου υποστήριξε ότι πίσω από την έκρηξη στη Γέφυρα της Κριμαίας κρύβεται η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επίσημα σχόλια και μέχρι στιγμής παραμένει ανεπιβεβαίωτη η αιτία της έκρηξης, την οποία ρωσικές Αρχές απέδωσαν στην ανατίναξη παγιδευμένου με εκρηκτικά φορτηγού.

«Κατέρρευσαν δύο διαβόητα σύμβολα της Ρωσικής ισχύος – Τι έπεται;»

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας συνέκρινε την έκρηξη στη γέφυρα που συνδέει την κατεχόμενη Κριμαία με τη Ρωσία με τη βύθιση τον Απρίλιο του Moskva, της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Όπως σχολίασε στο Twitter: «Δύο διαβόητα σύμβολα της ρωσικής ισχύος στην ουκρανική Κριμαία κατέρρευσαν. Τι έπεται;»

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών., Άντον Γκερασένκο, τόσο το οδικό όσο και το σιδηροδρομικό τμήμα της γέφυρας της Κριμαίας έχουν υποστεί καταστροφές μετά την έκρηξη, «πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι δύσκολος ο ανεφοδιασμός των Ρώσων στη νότια Ουκρανία».

Πανηγυρίζουν οι Ουκρανοί

Ο επικεφαλής του κόμματος του Βολόντιμιρ Ζελένσκι παραλίγο να ισχυριστεί ότι το Κίεβο ευθύνεται για την έκρηξη στη γέφυρα, αλλά φάνηκε να την παρουσιάζει ως συνέπεια της κατάληψης της Κριμαίας από τη Ρωσία και τις προσπάθειες της Μόσχας να την ενσωματώσει στη ρωσική ενδοχώρα.

«Η παράνομη ρωσική κατασκευή αρχίζει να καταρρέει και να πιάνει φωτιά. Ο λόγος είναι απλός: αν χτίσεις κάτι εκρηκτικό, αργά ή γρήγορα θα εκραγεί», έγραψε στο Telegram ο Νταβίντ Αρακάμια, ηγέτης του κόμματος «Υπηρέτης του Λαού». «Κι αυτή είναι μόνον η αρχή. Απ’ όλα τα πράγματα, οι αξιόπιστες κατασκευές δεν είναι κάτι για το οποίο είναι ιδιαίτερα διάσημη η Ρωσία», πρόσθεσε.

Πηγή: in.gr / iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ-«Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται»
Όγδοο πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας φεύγει από Μερσίνα για Γάζα
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του Dali-Επικίνδυνο το έργο της μετακίνησης του πλοίου από τη γέφυρα
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα εγείρουν φόβους ότι δεν θα αργήσει η χερσαία στρατιωτική επιχείρηση
Η Ισπανία έριξε από αέρος 26 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα
Ουίλιαμ και Κέιτ θα μείνουν στο εξοχικό στο Νόρφολκ για το Πάσχα, μακριά από την υπόλοιπη οικογένεια
«Μήνυμα» προς τη Χαμάς ήταν η ακύρωση της επίσκεψης ισραηλινής αντιπροσωπείας στις ΗΠΑ
Θέλει και η Τουρκία να στείλει πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα