Σάββατο 3 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Δημοσίευμα-βόμβα για τον πρίγκιπα Ιωακείμ της Δανίας-«Ήταν ερωτευμένος με τη νύφη»

  07/10/2022 09:13
Δημοσίευμα-βόμβα για τον πρίγκιπα Ιωακείμ της Δανίας-«Ήταν ερωτευμένος με τη νύφη»

Δημοσίευμα-βόμβα για τον πρίγκιπα Ιωακείμ της Δανίας-«Ήταν ερωτευμένος με τη νύφη»

  07/10/2022 09:13

Μια περίοδο γεμάτη εντάσεις διανύει το παλάτι της Δανίας μετά την ιστορική απόφαση της βασίλισσας Μαργαρίτας να αφαιρέσει τίτλους και καθήκοντα από 4 εγγόνια της.

Η ανακοίνωση της μονάρχη την προηγούμενη εβδομάδα όριζε πως «από την 1η Ιανουαρίου 2023, οι απόγονοι της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας του πρίγκιπα Ιωακείμ θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο τους τίτλους του κόμη και της κόμισσας, ενώ οι τίτλοι του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Δανίας παύουν να υφίστανται». Ο νεότερος γιος της βασίλισσας δεν κράτησε κρυφή την απογοήτευσή του από την απόφαση της μητέρας του και μίλησε δημόσια για το πόσο αρνητικά επηρέασε τα παιδιά του αυτή η ξαφνική «αφαίρεση της ταυτότητάς τους».

Η Μαργαρίτα, από τη μεριά της, εξέφρασε τη λύπη της για τον αντίκτυπο της μεγάλης αυτής αλλαγής αλλά διευκρίνισε ότι εμμένει στην απόφασή της, καθώς θεωρεί ότι είναι το καλύτερο για το παλάτι και τον θεσμό της μοναρχίας.

Εν μέσω του «σκανδάλου», ο 53χρονος Ιωακείμ και η δεύτερη σύζυγός του, η 46χρονη πριγκίπισσα Μαρί, παραδέχτηκαν ότι οι σχέσεις τους με τον πρίγκιπα διάδοχο Φρειδερίκο και τη δική του σύζυγο, την 50χρονη πριγκίπισσα Μαίρη, είναι «περίπλοκες».

4343659581918065 image

Από αριστερά προς τα δεξιά: Η πριγκίπισσα Μαρί, ο πρίγκιπας Ιωακείμ, η πριγκίπισσα Μέρι και ο πρίγκιπας διάδοχος Φρειδερίκος - Γυρισμένη πλάτη, η βασίλισσα Μαργαρίτα

Οι λόγοι πίσω από την ψυχρότητα ανάμεσα στα δύο ζευγάρια παραμένουν, φυσικά, αδιευκρίνιστοι για το ευρύ κοινό. Ωστόσο, ένα δημοσίευμα του ισπανικού περιοδικού Vanitatis Elconfidencial ισχυρίζεται ότι η πραγματική αιτία πίσω από το «ρήγμα» είναι ο «βαθύς έρωτας» που αισθανόταν ο πρίγκιπας Ιωακείμ για τη νύφη του, Μέρι.

«Είναι αυτός ο πραγματικός λόγος πίσω από την κόντρα στο παλάτι της Δανίας», διερωτάται η Daily Mail σε άρθρο της σχετικά με το δημοσίευμα και τις σχετικές φήμες.

Το Vanitatis Elconfidencial  κάνει ειδική αναφορά σε φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει το γυναικείο περιοδικό «Svensk Damtidning» και υποτίθεται ότι έδειχνε τον Ιωακείμ να προσπαθεί να φιλήσει στο στόμα τη Μαίρη σε ένα επίσημο γκαλά για την προεδρική φρουρά: «Με εμφανή συμπτώματα μέθης, φαίνεται πως ο νεότερος γιος της βασίλισσας Μαργαρίτας προσπάθησε να ακουμπήσει τα χείλη του στο στόμα της νύφης του, με εκείνη να καταφέρνει να τον αποφύγει διατηρώντας το χαμόγελό της, ενώ η Μαρί παρακολουθούσε την αμήχανη στιγμή».

Το άρθρο επισημαίνει επίσης ότι, λίγο καιρό μετά τον γάμο του Φρειδερίκου και της Μαίρης το 2004, τα MME της Δανίας άρχισαν να εικάζουν ότι ο Ιωακείμ ήταν «βαθιά ερωτευμένος με τη νύφη του». «Μάλιστα, δεν βοήθησε καθόλου το γεγονός ότι το 2007 ανακοίνωσε τον δικό του αρραβώνα με μια Γαλλίδα [την πριγκίπισσα Μαρί] με το ίδιο όνομα και εντυπωσιακή ομοιότητα [με τη Μαίρη]».

4343659691789233 image

Το περιοδικό συμπληρώνει ότι, έχοντας θορυβηθεί από τις φήμες που κυκλοφορούσαν για τα ανάρμοστα συναισθήματα του γιου της, η Βασίλισσα Μαργαρίτα «ανακάλεσε στην τάξη» τα παιδιά της και ξεκίνησε μια καμπάνια για να δείξει ότι δεν υπήρχε ένταση ανάμεσα στις δυο νύφες της, η οποία περιλάμβανε «απρογραμμάτιστες κοινές εξόδους».

Η Daily Mail επικοινώνησε με το παλάτι της Δανίας ζητώντας κάποιο σχόλιο για το άρθρο του περιοδικού Vanitatis Elconfidencial, χωρίς να έχει λάβει απάντηση μέχρι στιγμής.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας