Πέμπτη 2 Φεβ, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια ανήκει πλέον στη Ρωσία

  05/10/2022 18:38
Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια ανήκει πλέον στη Ρωσία

Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια ανήκει πλέον στη Ρωσία

  05/10/2022 18:38

Στα χέρια της Ρωσίας και επίσημα πέρασε σήμερα ο πυρηνικός σταθμός στη Ζαπορίζια, τον οποίο οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν στην αρχή του καλοκαιριού.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε το διάταγμα που επικυρώνει την προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών, ανάμεσά τους και της Ζαπορίζια, όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός.

Μάλιστα, το RT παρουσιάζει το έγγραφο μεταβίβασης του πυρηνικού σταθμού στη Ρωσική Ομοσπονδία.  

4342270225984581 image

Όλο το προηγούμενο διάστημα, Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνταν για επιθέσεις γύρω από τον πυρηνικό σταθμό, τον μεγαλύτερο που υπάρχει στην Ευρώπη.

Θυμίζουμε ότι σήμερα ο Πούτιν υπέγραψε τους νόμους με τους οποίους ενσωματώνονται στη Ρωσία η αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, η αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, η περιοχή της Χερσώνας και η περιοχή της Ζαπορίζια.

Οι περιοχές που προσαρτώνται δεν βρίσκονται ολόκληρες υπό την κατοχή των ρωσικών δυνάμεων. Τα εδάφη που διεκδικεί συνολικά η Ρωσία ανέρχονται σε περίπου 18% του εδάφους της Ουκρανίας, αν και τα ακριβή τους σύνορα δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη.

Ποιος ελέγχει τι

Το Sky News παρουσίασε χάρτη που παρουσιάζει την ανακατάληψη εδαφών από τον ουκρανικό στρατό μετά την αντεπίθεση του Κιέβου με τη βοήθεια της Δύσης.  

4342270392279515 image

Πηγή: in.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας