Υπέγραψε τις προσαρτήσεις ο Πούτιν-«Δεν θα τους προδώσουμε ποτέ»

Τα διατάγματα προσάρτησης των τεσσάρων κατεχόμενων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία, υπέγραψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ενημέρωσε ο ίδιος στη διάρκεια της φιέστας που έχει ετοιμάσει για τον σκοπό αυτό. 

«Οι πολίτες στις περιοχές της Ουκρανίας έκαναν τις επιλογές τους, υπογράψαμε την προσάρτησή τους και ελπίζουμε το κοινοβούλιο να την κάνει αποδεκτή. Εδώ μάχονταν οι προπαππούδες μας. Όλοι εκείνοι που θέλουν να έχουν το δικαίωμα να ζήσουν, είναι θύματα των απάνθρωπων ενεργειών του καθεστώτος του Κιέβου. Θα φτιάξουμε τις υποδομές και θα αυξήσουμε την ασφάλεια, ώστε να αισθανθούν οι πολίτες την πλήρη υποστήριξη της μητέρας Ρωσίας. Δεν θα τους προδώσουμε ποτέ» ανέφερε στην ομιλία του ο Ρώσος πρόεδρος.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Πούτιν είπε πως «είμαστε  έτοιμοι για συζητήσεις με την Ουκρανία. Καλούμε το καθεστώς του Κιέβου να σταματήσει αμέσως όλες τις εχθροπραξίες, τον πόλεμο που εξαπέλυσε το 2014 και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Το Κίεβο πρέπει να σεβαστεί την επιλογή των πολιτών σε Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για τη ειρήνη».

Ο Ρώσος πρόεδρος επιτέθηκε εκ νέου στη Δύση, λέγοντας: «Η Δύση ψάχνει μια νέα ευκαιρία για να αποδυναμώσει και να καταστρέψει τη Ρωσία. Υπάρχει όμως μια τόσο σπουδαία χώρα και αυτό δεν το υπολογίζουν. Η Δύση θέλει να κάνει τη Ρωσία μια αποκία, αλλά εμεις θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας. Είναι σημαντικό για τη Δύση οι χώρες να παραδώσουν την κυριαρχία τους για χάρη των ΗΠΑ. Οι υποσχέσεις τους για μη επέκταση του ΝΑΤΟ ήταν ένα ψέμα. Κάνουν υβριδικό πόλεμο εναντίον μας, θέλουν να διαλύσουν τον πολιτισμό μας».

Και συνέχισε, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα κατά των ΗΠΑ: «Οι υποσχέσεις τους για μη επέκταση του ΝΑΤΟ ήταν ένα ψέμα. Κάνουν υβριδικό πόλεμο εναντίον μας, θέλουν να διαλύσουν τον πολιτισμό μας. Οι ΗΠΑ είναι αυτές που κυριαρχούν σε Γερμανία, Κορέα και Ιαπωνία, ωστόσο μετά μιλούν για ίσα δικαιώματα. Οι ΗΠΑ είναι εκείνες που καταστρέφουν τις ευρωπαϊκές υποδομές ενέργειας. Οι ΗΠΑ πίστεψαν πως με τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, θα μπορέσουν να φτιάξουν τον κόσμο. Οι ΗΠΑ οδηγούν την Ευρώπη μακριά από τις ρωσικές πηγές ενέργειας και, κατά συνέπεια, στην αποβιομηχανοποίησή της».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κοινοποίησε νωρίτερα σήμερα στη Δούμα τις αιτήσεις και το σχέδιο των περιφερειών Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Ζαπορίζιας και Χερσώνας για την προσάρτησή τους στη Ρωσική Ομοσπονδία, δήλωσε ο πρόεδρος της Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν.

«Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κοινοποίησε στην Κρατική Δούμα τις αιτήσεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ, της περιοχής της Ζαπορίζια και της περιοχής της Χερσώνας να τις δεχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία ως νέα υποκείμενα», ανέφερε ο Βολοντίν στο κανάλι της Κρατικής Δούμας στο Telegram.

Αυτή την στιγμή έχει ξεκινήσει η «φιέστα» στο Κρεμλίνο για την τελετή για την προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία, μετά το ψευδοδημοψηφίσματα, παρουσία του Ρώσου υπουργού άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και του αντιπροέδρου του συμβουλίου ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Στη Μόσχα έχουν φτάσει ήδη οι ρωσόφιλοι επικεφαλής του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν και του Λουχάνσκ, Λεονίντ Πασέκνικ, καθώς και οι διορισμένοι από τους Ρώσους επικεφαλής της διοίκησης της Χερσώνας, Βλαντιμίρ Σάλντο και της Ζαπορίζια, Γεβγάνι Μπαλίτσκι, τους οποίους θα υποδεχτεί  ο Πούτιν ο οποίος θα υπογράψει και τα διατάγματα.

Τα δημοψηφίσματα για το θέμα της ένταξης στη Ρωσία διεξήχθησαν από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, καθώς και στις περιοχές Χερσώνας και Ζαπορόζια. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της επεξεργασίας του 100% των ψηφοδελτίων, τα οποία έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ρώσοι, στπ Ντονέτσκ το 99,23% ψήφισαν υπέρ της ένταξης στη Ρωσική Ομοσπονδία, στο Λουχάνσκ το 98,42%, στην Χερσώνα το 87,05% και στην Ζαπορόζια το 93,11%.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

 

 

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ