Τετάρτη 7 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

ΒΙΝΤΕΟ: Κυνηγός τυφώνων πέταξε στο κέντρο του κυκλώνα Ίαν-«Η χειρότερη πτήση»

  29/09/2022 12:06
ΒΙΝΤΕΟ: Κυνηγός τυφώνων πέταξε στο κέντρο του κυκλώνα Ίαν-«Η χειρότερη πτήση»

ΒΙΝΤΕΟ: Κυνηγός τυφώνων πέταξε στο κέντρο του κυκλώνα Ίαν-«Η χειρότερη πτήση»

  29/09/2022 12:06

Ο Νικ Άντεργουντ μόνο πρωτάρης δεν είναι σε αυτή τη διαδικασία. Έχει στο ενεργητικό του δεκάδες πτήσεις στο κέντρο κυκλώνα. Όμως, αυτή τη φορά, ενώ η καταιγίδα Ίαν σφυροκοπούσε τη Φλόριντα, έζησε «τη χειρότερη πτήση» του έως τώρα.

Ως μηχανικός αεροδιαστημικής της υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA), ο Άντεργουντ έχει πετάξει 76 φορές στο κέντρο τυφώνα, τα τελευταία έξι χρόνια.

 «Όταν λέω ότι αυτή ήταν η πιο δύσκολη πτήση της καριέρας μου, το εννοώ», έγραψε στο Τwitter ο Άντεργουντ, δημοσιεύοντας βίντεο από την πτήση του με άλλους ειδικούς, μέσα στον τυφώνα. Στο βίντεο ακούγονται γέλια, αλλά και επιφωνήματα έκπληξης από τις αναταράξεις.

Δείτε το βίντεο:

Με ένα Lockheed WP-3D Orion- που είναι γνωστό ως «Κέρμιτ»- οι ειδικοί πέταξαν μέσα στον τυφώνα Ίαν προκειμένου να αναπτύξουν ένα πειραματικό drone που δημιούργησε η NOAA. «Δεν έχω δει ποτέ τόσες πολλές αστραπές», δήλωσε στους New York Times ο Άντεργουντ.

«Έχουμε συνηθίσει κατά κάποιο τρόπο σε αυτό το roller coaster, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχε πολλή πλευρική κίνηση, ήταν πολύ πιο τρομακτικό», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο drone, σημείωσε ότι αυτό θα μπορεί να πάει σε σημεία στα οποία δεν μπορούν να βρεθούν τα αεροσκάφη με τους ειδικούς της ΝΟΑΑ, που αποτελούν ιπτάμενα εργαστήρια για την έρευνα σχετικά με τους τυφώνες.

Πηγή:In.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κτύπησε για τα καλά τη Φλόριντα ο κυκλώνας Ίαν-Καρχαρίες βγήκαν στους δρόμους

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας