Σάββατο 1 Οκτ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Άρχισε η ψηφοφορία για τα δημοψηφίσματα στις κατεχόμενες ουκρανικές περιοχές

  23/09/2022 08:58
Άρχισε η ψηφοφορία για τα δημοψηφίσματα στις κατεχόμενες ουκρανικές περιοχές

Άρχισε η ψηφοφορία για τα δημοψηφίσματα στις κατεχόμενες ουκρανικές περιοχές

  23/09/2022 08:58

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στις ουκρανικές περιοχές που ελέγχονται πλήρως ή εν μέρει από τη Μόσχα τα δημοψηφίσματα ενσωμάτωσης στη Ρωσία, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, μια ψηφοφορία την οποία η Ουκρανία και η Δύση έχουν χαρακτηρίσει "ψευδοδημοψήφισμα".

Η διαδικασία, που ξεκίνησε στις 08:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και αναμένεται να διαρκέσει ως τις 27 Σεπτεμβρίου, διεξάγεται στις αυτονομιστικές, φιλορωσικές επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ (στην ανατολική Ουκρανία) καθώς και στις περιοχές που βρίσκονται υπό ρωσική κατοχή στις επαρχίες Χερσώνα και Ζαπορίζια.

Πώς διατυπώνονται τα ερωτήματα

Στο Ντονέτσκ, το ερώτημα θα είναι: «Είστε υπέρ της ένταξης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στη Ρωσική Ομοσπονδία με τα δικαιώματα ενός υπηκόου της Ρωσικής Ομοσπονδίας;» Η αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ χρησιμοποιεί την ίδια διατύπωση. Και στις δύο αυτές περιοχές το ερώτημα θα είναι διατυπωμένο στα ρωσικά.

Στη Χερσώνα το ερώτημα θα είναι: : «Είστε υπέρ της απόσχισης της περιοχής Χερσώνα από το κράτος της Ουκρανίας, της δημιουργίας της περιφέρειας της Χερσώνας ως ανεξάρτητου κράτους και την ένωσή της με τη Ρωσική Ομοσπονδία ως υπήκοος της Ρωσικής Ομοσπονδίας;» Στην κατεχόμενη Χερσώνα, η Μαρίνα Ζαχάροβα -που προεδρεύει της εκλογικής επιτροπής- δήλωσε ότι αναμένεται να ψηφίσουν περίπου 750.000 άτομα. 

Και στα κατεχόμενα τμήματα της Ζαπορίζιας: «Ψηφίζετε ΥΠΕΡ της απόσχισης της περιφέρειας Ζαπορίζια από την Ουκρανία, της δημιουργίας της περιφέρειας Ζαπορίζια ως ανεξάρτητου κράτους και της προσχώρησής της στη Ρωσική Ομοσπονδία ως υπο-ενότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας;».

Στη Χερσώνα και στη Ζαπορίζια τα ερωτήματα θα είναι διατυπωμένα τόσο στη ρωσική όσο και στην ουκρανική γλώσσα.

Σύμφωνα με το ρωσικό Tass όλα είναι έτοιμα για την αυριανή ημέρα, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα αυξημένα μέτρα ασφαλείας καθώς η ρωσική πλευρά περιμένει ότι η ουκρανική πλευρά θα εντείνει την επίθεση με οβίδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν μπλοφάρει ο Πούτιν-Επιμένει στον πυρηνικό εφιάλτη

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας