Λιζ Τρας: Απεγνωσμένος ο Πούτιν προσπαθεί δικαιολογήσει την αποτυχία του

Οι απειλές του Βλάντιμιρ Πούτιν περί χρήσης όλων των διαθέσιμων μέσων κατά της Δύσης αποκαλύπτουν την απόγνωση του και την αποτυχία του στην Ουκρανία, εκτίμησε η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.  

Στην πρώτη της ομιλία ως Πρωθυπουργός στη διεθνή σκηνή, η κ. Τρας κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο για εκτόξευση απειλών. «Προσπαθεί απεγνωσμένα να δικαιολογήσει την καταστροφική αποτυχία του», συνέχισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός και σχολίασε ότι ο Πούτιν στέλνει ακόμα περισσότερους εφέδρους «σε μία φριχτή μοίρα».

Σημείωσε δε πως «κανένας δεν απειλεί τη Ρωσία», αλλά παρόλα αυτά στην Ουκρανία η Ρωσία χρησιμοποιεί «βάρβαρα όπλα» και «βιασμούς ως όργανα πολέμου». 

Κατά την κ. Τρας ο Ρώσος ηγέτης «προσπαθεί απεγνωσμένα να ενδυθεί τον μανδύα της δημοκρατίας για ένα καθεστώς χωρίς ανθρώπινα δικαιώματα ή ελευθερίες και προβαίνει σε ακόμα περισσότερους ψευδείς ισχυρισμούς και εκφοβιστικές απειλές».

Η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου εξήρε επίσης τη συλλογική δύναμη της διεθνούς απάντησης στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά τόνισε πως η βοήθεια που παρέχεται προς το Κίεβο δεν πρέπει να ελαττωθεί. Δεσμεύθηκε πως το Λονδίνο θα διατηρήσει ή θα ενισχύσει τη δική του βοήθεια προς την Ουκρανία.

Επιβεβαίωσε δε πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα δαπανά το 3% του ΑΕΠ στην άμυνα έως το 2030, μια υπόσχεση που είχε δώσει κατά την εκστρατεία διεκδίκησης της πρωθυπουργίας.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Νομοθεσία για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης
Υπερψηφίστηκε από το ΕΚ η Οδηγία για καταπολέμηση βίας κατά γυναικών
BINTEO: Αναστάτωση στο Λονδίνο-Άλογα κάλπαζαν ελεύθερα στο κέντρο της πόλης
Γερμανός σέρφερ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες στην Πορτογαλία-Δάμασε κύμα 28 μέτρων
Κύμα ακραίου καύσωνα στις Φιλιππίνες-Συστάσεις για αποφυγή μετακινήσεων
Πυρκαγιά σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στο Σμολένσκ έπειτα από επίθεση με drones
Πώς αεροπλάνο στο αεροδρόμιο JFK παραλίγο να συγκρουστεί με άλλα 4 αεροσκάφη-Τους έσωσε ο πιλότος
Τιμωρία για τον ιερέα που τέλεσε το μνημόσυνο του Αλεξέι Ναβάλνι–Τον υποβίβασαν σε ψάλτη