Ποιος είναι ο άνθρωπος που προετοίμασε την κηδεία της Ελισάβετ

Ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για την κρατική κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ είναι ο δούκας του Νόρφολκ, ένας σθεναρά Ρωμαιοκαθολικός και πρώην οδηγός αγώνων.

Πρόκειται για τον Εντουαρντ Γουίλιαμ Φιτζιλαν - Χάουαρντ προετοιμαζόταν γι αυτή την τελετή εδώ και είκοσι χρόνια. Πλέον ο δούκας του Νόρφολκ καλείται να φέρει εις πέρας με επιτυχία άλλη μία αποστολή, που δεν είναι άλλη από την οργάνωση της στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ', η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί του χρόνου.

Η ιστορία της οικογένειάς του είναι μεγάλη καθώς για πάνω από 350 χρόνια οι πρόγονοί του ήταν υπεύθυνοι για την επίβλεψη των κηδειών των μελών της βασιλικής οικογένειας, των στέψεων των μοναρχών της χώρας αλλά και των εγκαινίων του Κοινοβουλίου. Μάλιστα επειδή το συγκεκριμένο αξίωμα είναι κληρονομικό ο παππούς του ήταν ο υπεύθυνος για την οργάνωση της στέψης της Ελισάβετ Β' το 1953, της κρατικής κηδείας του Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ το 1965, αλλά και της αποδοχής του Καρόλου ως πρίγκιπα της Ουαλίας το 1969.

Ο Έντι, όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του άρχισε να σχεδιάζει την κηδεία της Ελισάβετ την εβδομάδα που έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του. Ωστόσο τα σχέδια με την κωδική ονομασία «Operation London Bridge» υπήρχαν ήδη από τα 60's. Ο δούκας του Νόρφολκ πραγματοποίησε συναντήσεις μία φορά τον χρόνο στην αίθουσα του θρόνου στο Μπάκιγχαμ και είχε στενή συνεργασία με τον αντισυνταγματάρχη Άντονι Μάδερ, ένα μακροχρόνιο μέλος του βασιλικού οίκου. Τις δύο δεκαετίες που ακολούθησαν, ο αριθμός των ατόμων που συμμετείχαν αυξήθηκε από μόλις 20 σε 280 τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Λίγες μέρες πριν την κηδεία ο δούκας του Νόρφολκ τόνισε ότι η τελετή θα τελούνταν στο Αβαείο του Γουέστμινστερ για πρώτη φορά μετά από 200 χρόνια προκειμένου να δώσουν το παρών 2.000 άνθρωποι. Μάλιστα πρόσθεσε ότι παρέτεινε κατά μία μέρα το λαϊκό προσκήνυμα της βασίλισσας προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής επιπλέον 85.000 άνθρωποι.

Ο Εντουαρντ Γουίλιαμ Φιτζιλαν - Χάουαρντ  είναι γαιοκτήμονας με την περιουσία του να ξεπερνάει τα 100 εκατ. λίρες. Μάλιστα είχε πολύ καλές σχέσεις με την βασίλισσα Ελισάβετ η οποία συχνά τον καλούσε στη Σκωτία. Μάλιστα κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Πλατινένιου Ιωβηλαίου διορίσρτηκε Μεγαλόσταυρος Ιππότης του Βασιλικού Βικτωριανού Τάγματος. Παράλληλα είναι χωρισμένος και έχει πέντε παιδιά.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Άντρας απειλεί να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει
Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Το βέτο ΗΠΑ έγειρε την πλάστιγγα κατά ψηφίσματος για ένταξη Παλαιστίνης στον ΟΗΕ
Οκτώ νεκροί από ρωσικά πλήγματα στη νότια Ουκρανία
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ