Γ. Παμπορίδης: Θετικό πρόσημο στο στίγμα που έδωσε για την οικονομία

Ιδιαίτερη αίσθηση και συνάμα θετική απήχηση ως προς το στίγμα που έδωσε σε ό,τι αφορά τον ιδεολογικοπολιτικό του προσανατολισμό και την κατεύθυνσή του στα ζητήματα που άπτονται της οικονομίας, προκάλεσε η συνέντευξη του πρώην Υγείας Γιώργου Παμπορίδη στην εφημερίδα «Καθημερινή», όπου επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για τις προεδρικές εκλογές του 2023.

Ξεκαθαρίζοντας ότι τον ενδιαφέρουν οι προεδρικές του 2023 αν αυτό μπορεί να οδηγήσει τα πράγματα σε μια καλύτερη Κύπρο, ο κ. Παμπορίδης υπογράμμισε πως αυτό που προέχει στην παρούσα φάση είναι η βελτίωση της σημερινής κατάστασης, η οποία, όπως σημείωσε, έχει φέρει σε τέλμα την κοινωνία, την πολιτεία και τη χώρα ολόκληρη.

Την ίδια ώρα, ο τέως υπουργός Υγείας σκιαγράφησε το πλαίσιο της φιλοσοφίας του σε σχέση με την οικονομία, με τα όσα επί τούτου ανέφερε και τις θέσεις τις οποίες διατύπωσε να προσεγγίζονται, στον απόηχο της συνέντευξής του, με άκρως θετικό πρόσημο και ικανοποίηση από την επιχειρηματική κοινότητα του τόπου, αλλά και από ευρύτερα την κοινωνία.

Διαβάστε ακόμη: 

Ποιος είναι ο κολοσσός που... κυριαρχεί στην NIPD

Ένωσε δυνάμεις με Alpadis η Loggerhead στο Ντουμπάι 

Δ. Κατωπόδης: Αν θες να κάνεις πολλά, καν' τα με τους συνεργάτες σου 

Η First Boutique άνοιξε το εμβληματικό της κατάστημα (photos) 

Ένα νέο φωτοβολταϊκό πάρκο έρχεται στη Λεμεσό

Το ιδανικό προφίλ

Ειδικότερα, επισημαίνοντας ότι το πρόσωπο που θα ηγηθεί της όλης προσπάθειας πρέπει να μην έχει βαρίδια και να μην χρωστά χάρες σε κόμματα και συγκεκριμένα συμφέροντα, ο Γιώργος Παμπορίδης τοποθέτησε στα βασικά κομμάτια του παζλ που κατά τον ίδιο συνθέτουν ένα τέτοιο ιδανικό προφίλ, την από μέρος του προσώπου αυτού τεχνοκρατική ικανότητα, σε συνδυασμό με την επίσης από μέρους του διάθεση πολιτικής σκέψης.

Για να θέσει περαιτέρω ο κ. Παμπορίδης μια σημαντική προϋπόθεση: «Να έχει εμπειρία, τόσο από τον ιδιωτικό τομέα, που να του επιτρέπει να αντιληφθεί τι ζητάει το παζάρι όσο και από τον δημόσιο τομέα, και συγκεκριμένα εμπειρία στην άσκηση εκτελεστικής εξουσίας».

Οι γραμμές που ξεθωριάζουν

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο και πού ιδεολογικά τοποθετεί τον εαυτό του, ο Γιώργος Παμπορίδης υπέδειξε ότι το ποιος είναι πολιτικά, το έχει δείξει με τον πολιτικό του βίο. Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε πως σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία, οι παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές πλέον ξεθωριάζουν. «Θεωρώ για παράδειγμα», επισήμανε, «ότι σε κάποια θέματα μπορεί κάποιος να με θεωρήσει μέχρι και σοσιαλιστή. Υγεία, παιδεία, εθνική ασφάλεια είναι ζητήματα που αφορούν τον καθένα από μας εξίσου, όχι αναλόγως του πόσα χρήματα διαθέτει».

«Υπάρχουν και θέματα», συμπλήρωσε ο κ. Παμπορίδης, «που μπορεί κάποιος να με χαρακτηρίσει και δεξιό, όπως είναι η προσήλωσή μου στην ιδιωτική πρωτοβουλία, την ελεύθερη οικονομία και πώς αυτή μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη και την ευημερία μιας κοινωνίας».