Aliathon Resort: Ανεβαίνει επίπεδο με τις νέες τεχνολογίες

Τα οφέλη που προκύπτουν από τις έξυπνες εφαρμογές είναι πολύ περισσότερα από τα έξοδα εγκατάστασης και συντήρησης της τεχνολογίας, υπογραμμίζει η Γαλάτεια Φιλιππίδου Ψωμά, Hotel general manager – director του Aliathon Resort.

Έξυπνη εμπειρία
Όταν οι συνθήκες άνεσης επιτευχθούν σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και η τεχνολογία εναρμονιστεί με το περιβάλλον, οι καλεσμένοι μόνο χαλάρωση και αρμονία μπορεί να νιώσουν.

«Για εμάς, στο Aliathon Resort, η ιδέα του έξυπνου ξενοδοχείου δεν περιορίζεται στη χρήση ενός προηγμένης τεχνολογίας τηλεχειριστηρίου. Ένα έξυπνο ξενοδοχείο, στις μέρες μας, καλείται να αξιοποιεί την τεχνολογία με τρόπο που να προσφέρει στους πελάτες του εξατομικευμένη εξυπηρέτηση και να κάνει τη διαμονή τους μια ευχάριστη και αξέχαστη εμπειρία», σημειώνει σχετικά η κ. Ψωμά.

Ανεβασμένο επίπεδο   
Η ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών αποτελεί ένα πολύ ισχυρό εργαλείο, που συμβάλει τόσο στην αύξηση του επιπέδου των υπηρεσιών που προσφέρει το resort όσο και στην κάλυψη των ολοένα αυξανόμενων προσδοκιών των επισκεπτών του.

«Με ευκαιρία την ανέγερση και τη λειτουργία του Aliathon Ionian Hotel & Swim up Suites επενδύσαμε ακόμη περισσότερο στην τεχνολογία. Με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών μας, συνδυάσαμε αρμονικά την τεχνολογία με την αρχιτεκτονική και την καλαισθησία του χώρου», αναφέρει η general manager – director του Aliathon Resort.

Τεχνολογικές υποδομές
Μερικές από τις τεχνολογικές υποδομές και συστήματα που χρησιμοποιούνται στο ξενοδοχείο είναι: Έξυπνες τηλεοράσεις που επιτρέπουν στους επισκέπτες να συνδέονται μέσω των δικών τους ηλεκτρονικών συσκευών (smart phones, tablets). Επιπρόσθετα, μέσα από τις έξυπνες τηλεοράσεις παρέχονται εύκολα και άμεσα χρήσιμες πληροφορίες για τις εγκαταστάσεις, υπηρεσίες και δραστηριότητες που προσφέρει το resort.

Ακόμα τα πολυλειτουργικά πάνελ αφής στα δωμάτια δίνουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να ρυθμίζουν και να ελέγχουν τη θερμοκρασία και τον φωτισμό, ενώ τα ηλεκτρονικά κουμπιά με τις ενδείξεις: Παρακαλώ μην ενοχλείτε ή Παρακαλώ καθαρίστε το δωμάτιο, έχουν αντικαταστήσει τις σχετικές πινακίδες.

Συσκευές εξυπηρέτησης  
Με τη χρήση των κωδικών QR οι επισκέπτες μπορούν με πολύ απλό τρόπο να ενημερώνονται για τις υπηρεσίες και τις δραστηριότητες που δύνανται να απολαύσουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους. Ακόμη, μπορούν πολύ εύκολα να πλοηγηθούν, χρησιμοποιώντας τις δικές τους συσκευές στα μενού των μπαρ και των εστιατορίων του Aliathon Resort.

Ακόμα, το Info Kiosk αποτελεί μια σύγχρονη, εναλλακτική λύση των υπηρεσιών που παραδοσιακά προσφερόταν από το προσωπικό υποδοχής του resort, επιτρέποντας στο προσωπικό να παρακολουθεί και να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τα αιτήματα των πελατών. Παράλληλα, τους προσφέρει άμεσα και έγκαιρα πληροφορίες που αφορούν στη διαμονή και την ψυχαγωγία τους. Επίσης, οι πελάτες μπορούν, με τη χρήση των οθονών αφής του Kiosk, να βρίσκουν, αλλά και να μοιράζονται χρήσιμες πληροφορίες και απορίες που αφορούν στη διαμονή τους και να κάνουν κρατήσεις στα εστιατόρια και τις δραστηριότητες που προσφέρει το resort. 
 

Αναβάθμιση εργασιών  
«Πέρα από τα πιο πάνω, υιοθετήσαμε αρκετές εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας (mobile apps), οι οποίες υποβοηθούν και αναβαθμίζουν τη λειτουργία των τμημάτων του resort. Για παράδειγμα, η εφαρμογή στο τμήμα οροφοκομείας υποστηρίζει την έγκαιρη και αποτελεσματική ετοιμασία και καθαρισμό των δωματίων. Το προσωπικό ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση των δωματίων, ικανοποιεί τα αιτήματα των πελατών, ενώ παράλληλα διασφαλίζεται η ομαλή και αποτελεσματική ροή της εργασίας», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Γαλάτεια Φιλιππίδου Ψωμά.

Μια ακόμη πολύ χρήσιμη εφαρμογή είναι αυτή που υποστηρίζει τις εργασίες του τμήματος συντήρησης του ξενοδοχείου, μέσα από την οποία υπάρχει συνεχής ενημέρωση, έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των θεμάτων που αφορούν στις επισκευές και τη συντήρηση τόσο στα δωμάτια όσο και στους κοινόχρηστους χώρους.

Διαδικτυακή προβολή  
Αξίζει να αναφερθεί επίσης η επένδυση που γίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - Facebook, Twitter και Instagram - τα οποία αποτελούν ένα δυνατό εργαλείο για την προβολή και προώθηση, ενώ παράλληλα, συμβάλλουν στη δημιουργία μιας άμεσης σχέσης εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με τους υφιστάμενους και δυνητικούς μας πελάτες.

Υψηλές προσδοκίες
«Οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις των πελατών μας έχουν αυξηθεί και αυτό οφείλεται στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και στην έντονη εισαγωγή της τεχνολογίας στην καθημερινή και επαγγελματική ζωή των ανθρώπων. Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί την πιο πρωτοποριακή τάση στην τεχνολογία του σήμερα. Τα έξυπνα σπίτια, οι έξυπνες πόλεις και η χρήση του διαδικτύου δείχνουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα εισβάλλει όλο και περισσότερο στη ζωή μας», τονίζει η general manager – director του Aliathon Resort.

Η χρήση της έξυπνης τεχνολογίας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει ένα σύγχρονο ξενοδοχείο όχι μόνο να ανταποκριθεί, αλλά και να ξεπεράσει τις προσδοκίες των πελατών του. 

«Στην ξενοδοχειακή βιομηχανία του σήμερα παρουσιάζονται πολλές ευκαιρίες για τη χρήση λύσεων αυτοματισμού, στις οποίες καλούμαστε να ανταποκριθούμε για να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις των επισκεπτών μας και παράλληλα να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα και την  αποδοτικότητά μας», προσθέτει σχετικά.

Εκπαίδευση προσωπικού
«Δίνουμε μεγάλη έμφαση στη στελέχωση με ανθρώπινο δυναμικό που έχει την τεχνογνωσία να αναγνωρίσει και να αξιολογήσει τις ευκαιρίες και δυνατότητες που του παρέχει η τεχνολογία. Έτσι, μπορούμε να αναβαθμιζόμαστε συνεχώς και να επενδύουμε προς την ορθή κατεύθυνση. Επιπρόσθετα, συμβουλευόμαστε τους ειδικούς στον τομέα εντός και εκτός εταιρείας και παρέχουμε συνεχή εκπαίδευση στο προσωπικό μας, για να είναι σε θέση να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά όλες τις νέες εφαρμογές και συστήματα», σημειώνει η Γαλάτεια Φιλιππίδου Ψωμά.

Προσαρμογές πανδημίας
Λόγω της πανδημίας υπήρξε άμεση ανάγκη για προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις, με στόχο τη διασφάλιση της υγείας των πελατών και του προσωπικού του Aliatho Resort.

«Στην προσπάθεια να μειώσουμε όσο το δυνατό την προσωπική επαφή δώσαμε μεγάλη προτεραιότητα στην παροχή ηλεκτρονικών contactless υπηρεσιών», εξηγεί σχετικά η director του ξενοδοχείου.

Παραδείγματα αποτελούν οι ηλεκτρονικές φόρμες εγγραφής (on line registration forms), καθώς και άλλες ηλεκτρονικές εφαρμογές πρόσβασης σε ταξιδιωτικές πληροφορίες. Άλλο παράδειγμα αποτελεί η εγκατάσταση ηλεκτρονικών καταλόγων και των QR codes, τα οποία συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στον ψηφιακό αυτοματισμό και στη βελτιστοποίηση των διεργασιών.