Τρεις πύργοι 34 μέτρων ο καθένας στη θέση του Asimina

Την έγκρισή του για την κατεδάφιση ξενοδοχείου και ανέγερση τριών εννιαώροφων κτηρίων, με διαμερίσματα, στη Γεροσκήπου, έδωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος. 

Το προτεινόμενο έργο αφορά συγκεκριμένα την κατεδάφιση του υφιστάμενου τριώροφου ξενοδοχείου “Asimina Suites Hotel” και την ανέγερση τριών νέων κτηρίων (Asimina A, B & C), εννιά ορόφων και ύψος 34 μέτρων το κάθε ένα, με διαμερίσματα, της εταιρείας Constantinou Bros.

Τρία εννιαώροφα κτήρια με 57 διαμερίσματα
Σύμφωνα με την μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον, στον υπόγειο χώρο που θα κατασκευαστεί θα υπάρχουν 86 θέσεις στάθμευσης οχημάτων, κλιμακοστάσιο και ασανσέρ.

Από το ισόγειο μέχρι τον όγδοο όροφο θα υπάρχουν δύο διαμερίσματα των τριών υπνοδωματίων ανά όροφο, ενώ στον τελευταίο όροφο κάθε κτηρίου θα υπάρχει ένα διαμέρισμα των πέντε υπνοδωματίων.

Η συνολική δυναμικότητα του προτεινόμενου έργου θα είναι 57 διαμερίσματα / 177 κλίνες, ενώ θα διαθέτει χώρους πρασίνου έκτασης 2.870 τ.μ. περίπου.

Το εμβαδόν του τεμαχίου είναι 14.844 τ.μ.
 

  

 

Έναν χρόνο οι κατασκευαστικές εργασίες
Τονίζεται ότι η δόμηση του προτεινόμενου έργου ανέρχεται σε 11.265 τ.μ. , περίπου, ενώ η κάλυψη του σε 3.264 τ.μ., περίπου.

Η κατασκευή των κτηρίων αναμένεται να διαρκέσει 12 μήνες.

Το προτεινόμενο έργο χωροθετείται στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Γεροσκήπου, στην τοποθεσία Μουλιά, στο χώρο που ήδη βρίσκεται το υφιστάμενο ξενοδοχείο Asimina Suites Hotel. 

Το τεμάχιο εμπίπτει εντός πολεοδομικής ζώνης Τ1γ (τουριστική ζώνη).

Μέρος του τεμαχίου εμπίπτει εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας.