Δύο πύργοι στον υπαίθριο χώρο του The Landmark (φώτος)

Δύο πύργοι που εντάσσονται στο έργο «Landmark Project – Office and Residential Tower Development» θα αναπτυχθούν στον υπαίθριο χώρο του ξενοδοχείου «The Landmark», σύμφωνα με Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον που υποβλήθηκε στο Τμήμα Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για οικιστική και γραφειακή ανάπτυξη, με ενιαίο υπόγειο χώρο στάθμευσης σε δύο επίπεδα.

Τα κτήρια θα ανεγερθούν στο νοτιοδυτικό τμήμα του τεμαχίου με αριθμό 1183 και στο τεμάχιο 1023.

Στο Χωροταξικό Σχέδιο περιλαμβάνεται επίσης η αναβάθμιση του υφιστάμενου ξενοδοχείου Landmark (πρώην Hilton) για το οποίο έχει υποβληθεί ξεχωριστή αίτηση για Πολεοδομική Άδεια καθώς και Έντυπο Πληροφοριών στην Περιβαλλοντική Αρχή.

Για την κατασκευή του έργου θα πρέπει να πραγματοποιηθεί κατεδάφιση υφιστάμενης κατοικίας στο τεμάχιο 1023 καθώς και μιας μικρής λοιπής κατασκευής (πρώην γραφειακό υποστατικό πρατηρίου βενζίνης) στο τεμάχιο 1183. Για το πρώτο θα υποβληθεί ξεχωριστή άδεια κατεδάφισης ενώ το γραφειακό υποστατικό θα κατεδαφιστεί στα πλαίσια της εγκεκριμένης άδειας κατεδάφισης του ξενοδοχείου.

 

 

 

 

«Η αξιολόγηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ξενοδοχείου και των εργασιών κατεδάφισης δεν εμπίπτουν στο αντικείμενο της παρούσας ΜΕΕΠ η οποία αφορά μόνο στα δύο κτήρια, ωστόσο έχουν ληφθεί υπόψη δεόντως και έχουν γίνει οι κατάλληλες αναφορές στις σχετικές άμεσες και συσσωρευτικές επιπτώσεις όπου έχει κριθεί σκόπιμο», σημειώνεται.

 

Τι θα περιλαμβάνει

«Το έργο περιλαμβάνει ένα νέο χωροταξικό σχεδιασμό, ο οποίος θα αναπτυχθεί στον υπαίθριο χώρο του ξενοδοχείου The Landmark και στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου ορόσημου για την πρωτεύουσα της Κύπρου, που θα φιλοξενεί ένα κτίριο γραφείων 16 ορόφων, ένα κτίριο διαμερισμάτων 17 ορόφων, μια ιδιωτική πλατεία 1500 τ.μ. προς δημόσια χρήση και ένα από τα πιο θρυλικά ξενοδοχεία της Κύπρου», αναφέρεται.

Η οικιστική ανάπτυξη θα αποτελείται από συνολικά 53 διαμερίσματα και θα έχει συνολικό μικτό εμβαδόν 13.794,60 τ.μ. ενώ το συνολικό εμβαδόν της γραφειακής ανάπτυξης ανέρχεται στα 26.640 τ.μ.

Το οικιστικό και το γραφειακό κτήριο θα περιλαμβάνουν υπόγειους χώρους στάθμευσης δύο επιπέδων με χωρητικότητα 100 και 197 (+19 θέσεων scissor parking spaces) υπόγειων θέσεων για οχήματα αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμη: 

Πήρε επιστολή από τις τράπεζες για τα ακίνητα η Γιολίτη

 

Πρόθεση είναι το γραφειακό κτήριο να λάβει πιστοποίηση LEED κατηγορίας Gold.

Το κτήριο γραφείων βρίσκεται εφαπτομενικά της λεωφόρου Κέννεντυ ενώ το κτήριο διαμερισμάτων βρίσκεται σε οπισθοχώρηση σε σχέση με τη λεωφόρο, μεταξύ του κτηρίου γραφείων και του ξενοδοχείου. Ταυτόχρονα, δημιουργείται ένας ενιαίος πλατειακός χώρος στο επίπεδο του ισογείου που ενώνει τη Λεωφόρο Κέννεντυ με τη Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, ο οποίος συμπεριλαμβάνει και το Δημόσιο Χώρο Πρασίνου.

Το εκτιμώμενο κόστος του έργου ανέρχεται συνολικά στα €70 εκατομμύρια, περίπου.