Έτσι θα μεταμορφωθεί το ξενοδοχείο «Αγορά» στα Λεύκαρα

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες για τη ριζική ανακαίνιση του μέχρι πρότινος εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου «Αγορά» στα Πάνω Λεύκαρα, με στόχο την επαναλειτουργία του στα τέλη της χρονιά. Υπενθυμίζεται ότι μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης και κατόπιν έντονων προσπαθειών εκ μέρους των τοπικών αρχών για αξιοποίηση του, το κτήριο ενοικιάστηκε πέρυσι και για περίοδο 60 χρόνων από Δανό επενδυτή.

Όπως ανέφερε στο InBusinessNews εκπρόσωπος της ομάδας αναδημιουργίας του ακινήτου, οι εξελίξεις από το μέτωπο της πανδημίας σε καμία περίπτωση δεν ανέτρεψαν στα πλάνα του επενδυτή. Αντίθετα, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η πλήρης ανακαίνιση του κτιρίου με καινούριες ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές εγκαταστάσεις, ενώ το έργο υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2021. «Ο στόχος είναι να υποδεχτούμε τους πρώτους φιλοξενούμενους λίγο πριν την Χριστουγεννιάτικη περίοδο του ’21. Ήδη έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον για κρατήσεις, με το που θα ανοίξουμε τις πόρτες μας», μας αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα:

Η «νέα εποχή» και το «στοίχημα» για το λιανικό εμπόριο

APS: Πουλά πολυτελές αρχοντικό στα Λατσιά (photos)

 

Σε ερώτηση αναφορικά με την επίδραση της πανδημίας στο project, μας αναφέρθηκε ότι ο κορωνοϊός έχει επιβραδύνει τα πράγματα, ωστόσο  «προσαρμοστήκαμε γρήγορα και ελπίζουμε μέχρι τον καιρό που θα είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους πρώτους φιλοξενούμενους, η πανδημία να είναι παρελθόν».

18 δωμάτια ανάμεσα τους και σουίτες

Το ξενοδοχείο, το οποίο θα φέρει την ονομασία The Agora Hotel τιμώντας την ιστορία του κτηρίου, θα αποτελείται από 18 δωμάτια, μεταξύ των οποίων και τρείς σουίτες. Στην εσωτερική αυλή του ξενοδοχείου θα υπάρχει θερμαινόμενη πισίνα. Θα δημιουργηθούν επίσης study area, yoga studio και ένα μικρό concept store με επιμελημένα προϊόντα.

Στο ξενοδοχείο θα λειτουργεί, επίσης, εστιατόριο και cocktail bar.

Το κόστος για την αναπαλαίωση και ανακαίνιση του κτηρίου δεν έχει γίνει γνωστό από τον επενδυτή, ωστόσο όπως είχε δημοσιευθεί στο παρελθόν, βάσει αρχικών υπολογισμών κυμαίνεται μεταξύ €1 - €1,5 εκατ.

 

Εγκαταλελειμμένο για 10 χρόνια

Υπενθυμίζεται ότι το «Αγορά», το οποίο βρίσκεται εκτός λειτουργίας εδώ και περίπου 10 χρόνια και είχε υποστεί λεηλασίες από επιτήδειους, ανήκε στον Δήμο Λευκάρων. Η εικόνα ενός τέτοιου εγκαταλελειμμένου κτηρίου και μάλιστα στο κέντρο των Λευκάρων δημιουργούσε  μια φοβερή οπτική ρύπανση και αποτελούσε εστία μικροβίων.  Εξ’ ου και ο Δήμος επιχειρούσε από καιρό να βρει λύση για το θέμα. Μετά από παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας και με τη συνεργασία του Υπουργείου Οικονομικών και των δανειστικών Επιτρόπων, αγοράστηκε από την Ιερά Μητρόπολη Τριμυθούντος έναντι €330 χιλιάδων, με διακανονισμό. Μετά την πώληση του, Εκκλησία και Δήμος Λευκάρων βρίσκονταν σε συνεργασία για εξεύρεση επενδυτή, υπό την προϋπόθεση της λειτουργίας του ως ξενοδοχείο, προκειμένου να προσελκύει ντόπιους και ξένους τουρίστες για πολυήμερες διακοπές, όπως και έγινε τελικά στις αρχές του 2020.