Αυξάνεται στο 25% ο μέγιστος αριθμός εργαζομένων

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την αύξηση της παρουσίας υπαλλήλων στους χώρους εργασίας, στον απόηχο σχετικού αιτήματος εργοδοτικών οργανώσεων και επαγγελματικών ομάδων που δυσκολεύονται να διεκπεραιώσουν τις εργασίες τους υπό τα μέχρι σήμερα δεδομένα.

Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, βάσει και των σημερινών επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε η αύξηση του ποσοστού παρουσίας εργαζομένων στους επαγγελματικούς χώρους του τομέα των υπηρεσιών στο 25%, από 15% που ίσχυε με βάσει το τελευταίο διάταγμα του Υπουργού Υγείας.

Παράλληλα, αυξάνεται στους 25 και ο μέγιστος αριθμός υπαλλήλων ανά επαγγελματικό υποστατικό από 20 που προνοείται μέχρι σήμερα, ενώ ο χαμηλότερος αριθμός υπαλλήλων ανεβαίνει στους πέντε, από τρεις που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Όπως ανέφεραν πηγές στο InBusinessNews, η κίνηση αυτή δεν συνιστά χαλάρωση των μέτρων, αλλά μικρή διόρθωση, προκειμένου να βοηθηθούν μικρές εταιρείες, οι οποίες αντιμετώπιζαν πρόβλημα με την τηλεργασία λόγω έλλειψης πόρων οργάνωσης, έλλειψη μηχανογραφικών συστημάτων κτλ. Το ύψος του νέου πλαφόν υπαλλήλων λήφθηκε με γνώμονα να μην τίθενται σε κίνδυνο τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας ο Υπουργός Υγείας θα εκδώσει σχετικό διάταγμα.