APS: Deals €20 εκατ. με πώληση τεσσάρων ακινήτων

Σε τέσσερις μεγάλες συμφωνίες με επενδυτές κατέληξε το τελευταίο διάστημα η APS, επιτυγχάνοντας την πώληση μεγάλων εμπορικών, γραφειακών και εκθεσιακών χώρων σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Πιο αναλυτικά, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα ακίνητα της Ελληνικής Τράπεζας, εξασφάλισε αγοραστές για έναν πύργο με γραφεία και χώρο εστίασης στη Λευκωσία, ένα showroom στα Λατσιά, ένα εμπορικό ακίνητο στην περιοχή Καθολικής Λεμεσού και ακόμα ένα κτήριο και αποθηκευτικό χώρο στον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συνολική αξία των τεσσάρων ακινήτων ξεπερνά τα €20 εκατ.

Τα deals αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν από το τέλος του χρόνου.

Διαβάστε ακόμα:
Τα ξενοδοχεία που παραμένουν ανοιχτά την Κύπρο

Χαραλαμπίδης Κρίστης: Καινοτομεί με το γευστικό φρέσκο γάλα plus + vitamins


Εμπορικό κτήριο στη Λεμεσό
Το κτήριο βρίσκεται στην περιοχή Καθολικής, εντός των ορίων του Δήμου Λεμεσού, στο βορειοδυτικό της όριο με τη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.


Το εμπορικό κτήριο έχει δεχθεί προσφορά, η οποία έγινε αποδεκτή, ενώ μέχρι πρότινος η επιφυλασσόμενη τιμή του ήταν τα €2,2 εκατ.

Το ακίνητο, το οποίο έχει καλυμμένους χώρους 775 τ.μ., βρίσκεται περίπου 2 χλμ. νότια του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού - Πάφου και περίπου 1,8 χλμ. από τη Μαρίνα Λεμεσού και το παλιό λιμάνι.
 
 
Πρόκειται για τριώροφο κτήριο, το οποίο χρησιμοποιείται επί του παρόντος ως χώροι γραφείων και έχει ανακαινιστεί το 2016.
 
Η συνολική έκταση του ισογείου είναι 255 τ.μ. και του 1ου και 2ου ορόφου είναι 520 τ.μ.
 
Οι καλυμμένες βεράντες του ισογείου εκτείνονται σε 13 τ.μ. και 1ου & 2ου ορόφου σε 62 τ.μ.
 
Σημειώνεται ότι το κτήριο ενοικιάζεται επί του παρόντος σε τέσσερις διαφορετικές επιχειρήσεις.

Κτήριο και αποθηκευτικός χώρος στον Άγιο Αθανάσιο
Πρόκειται για κτήριο σε γη 8.482 τ.μ. και καλυμμένους χώρους 8.360 τ.μ. και αποθήκη σε γη 1.508 τ.μ. και καλυμμένους χώρους 756 τ.μ.
 
Το πρώτο κτήριο χωρίζεται σε τρία τμήματα. Το νότιο τμήμα διαθέτει ισόγειο 840 τ.μ. με χώρο υποδοχής, γραφεία και κατάστημα, ενώ στον πρώτο όροφο υπάρχει χώρος υποδοχής, γραφεία και τρεις αίθουσες συσκέψεων.

 
Το κεντρικό τμήμα περιλαμβάνει ισόγειο 2.960 τ.μ. και εργοστασιακό χώρο.
 

Το βόρειο τμήμα του κτηρίου αποτελείται από ισόγειο 1.900 τ.μ., χώρο υποδοχής, γραφεία και εκθεσιακό χώρο, ενώ στον πρώτο όροφο 1.900 τ.μ. υπάρχει ρεσεψιόν, γραφεία, δύο αίθουσες συσκέψεων, αίθουσες σχεδιασμού, καφετέρια και κουζίνα.
 
Τα δύο ακίνητα βρίσκονται στη Βιομηχανική Περιοχή του Αγίου Αθανασίου στη διασταύρωση των οδών Ιαπετού και Αλκυδάμου, στην ενορία του Αγίου Στυλιανού.
 
Βρίσκονται περίπου 200 μέτρα ανατολικά της λεωφόρου Αγίου Αθανασίου, περίπου 150 μέτρα νότια του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού - Λευκωσίας και περίπου 200 μέτρα νοτιοανατολικά του κυκλικού κόμβου Λινόπετρας.
 

Το κτήριο είναι περίπου εννέα ετών και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και συντήρηση, ενώ έξω η περιοχή του είναι ασφαλτοστρωμένη και περιφραγμένη.
 
Σημειώνεται ότι τα ακίνητα εμπίπτουν σε κυβερνητικά μισθωμένα οικόπεδα.

Iacovides Tower στο κέντρο της Λευκωσίας
Μεγάλο deal πέτυχε η APS με την πώληση του γνωστού εμπορικού ακινήτου, Iacovides Tower, το οποίο βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία, στο κέντρο της Λευκωσίας.

Το κτήριο, για το οποίο έχει εξασφαλιστεί συμφωνία με επενδυτή, βρίσκεται επί της λεωφόρου Γρίβα Διγενή (κοντά στα φώτα πρώην Milano).
 
Πρόκειται κυρίως για γραφειακό χώρο με καλυμμένους χώρους 7.300 τ.μ., το οποίο αποτελείται από έξι ορόφους και δύο υπόγεια 2.800 τ.μ. που χρησιμοποιούνται ως χώροι στάθμευσης.
 
 
Το ισόγειο 960 τ.μ. χρησιμοποιείται ως εστιατόριο και χώρο διεξαγωγής γάμων, με υποστηρικτικές χρήσεις στο μεσοπάτωμα 455 τ.μ.

 
Οι άλλοι έξι όροφοι αποτελούνται από χώρους γραφείων που ενοικιάζονται επί του παρόντος σε μεγάλα εταιρικά / κυβερνητικά τμήματα.
 
Η τρέχουσα χωρητικότητα είναι περίπου 94,6% και η μη μισθωμένη έκταση είναι 390 τ.μ.

Showroom στα Λατσιά
Εξάλλου, η APS κατέληξε σε συμφωνία με επενδυτή για την πώληση εκθεσιακού χώρου, στη βιομηχανική περιοχή Λατσιών, στην είσοδο της Λευκωσίας.

Πρόκειται για ακίνητο με συνολική καλυμμένη έκταση 3.984 τ.μ. σε οικόπεδο 2.772 τ.μ.


Συγκεκριμένα το υπόγειο έχει εμβαδόν 1.920 τ.μ., ενώ το ισόγειο και ο πρώτος όροφος του κτηρίου καταλαμβάνουν 2.064 τ.μ.

Ο υπόγειος χώρος αποτελείται από ένα μεγάλο εργαστήριο ανοιχτού χώρου, αίθουσα επισκευών, γραφεία, ρεσεψιόν, χώρους αποθήκευσης και κουζίνα προσωπικού.


Στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο υπάρχει ενιαίος χώρος που αποτελείται από χώρο εξυπηρέτησης πελατών, εκθεσιακό χώρο, ρεσεψιόν, γραφεία, αίθουσα συνεδριάσεων και άλλες εγκαταστάσεις.


Σημειώνεται ότι το κτήριο επί του παρόντος ενοικιάζεται.