Land of Tomorrow: Η μελέτη και ο σχεδιασμός στους Foster & Partners και UDS architects

Οι UDS architects, ανακοινώνουν με υπερηφάνεια την έναρξη της μελέτης και σχεδιασμού του masterplan για το έργο “Land of Tomorrow” του Ομίλου Petrolina. Πρόκειται για ένα βιώσιμο πρωτοποριακό έργο, από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα αστικής ανάπτυξης που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στο νησί.

Η Μελέτη και ο Σχεδιασμός αυτού του τεράστιου έργου έχουν ανατεθεί στο διεθνές Αρχιτεκτονικό Γραφείο Foster and Partners, ως Lead Architects και στους UDS architects ως Local Architects και Architects of Record, με συντονιστή την Delfi Partners and Co. 

Το Land of Tomorrow στο παραλιακό μέτωπο Λάρνακας – Δεκέλειας, θα ξεκινήσει να υλοποιείται, εκπληρώνοντας το όραμα του Ομίλου Πετρολίνα. Με την ανάπτυξη του καινοτόμου αυτού έργου η περιοχή αναμένεται να καταστεί σημείο αναφοράς στον αρχιτεκτονικό χάρτη, η οποία θα αναβαθμίσει την πόλη της Λάρνακας, αλλά και την εικόνα της Κύπρου σε διεθνές επίπεδο. Επιπλέον το έργο θα ανατροφοδοτήσει νέες επενδυτικές ευκαιρίες σε θεμελιώδεις πυλώνες του νησιού, δίνοντας ώθηση στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. 

Τα θεμελιώδη στοιχεία του έργου αυτού είναι η βιωσιμότητα, η κυριαρχία των πράσινων και ανοιχτών χώρων, ακολουθώντας πιστά τις αρχές περιβαλλοντικού σχεδιασμού, η πρόσβαση σε σύγχρονες υποδομές και η σύνδεση με τις γύρω περιοχές.  

Ο Ανδρέας Ελευθερίου, ιδρυτικό στέλεχος των UDS architects δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς η επιλογή του γραφείου μας από τον Όμιλο Πετρολίνα και η ευκαιρία να συνεργαστούμε για ακόμα μια φορά με τους συναδέλφους των Foster and Partners, καθώς και με την Delfi Partners and Co. H εμπειρία και η επαγγελματισμός της Ομάδας Μελέτης και η στενή συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές και τους Αρμόδιους φορείς, αναμένεται να διασφαλίσει την ποιότητα και την επιτυχία ενός περιβαλλοντικά βιώσιμου Έργου μεγάλης κλίμακας, που θα αποτελέσει πρότυπο για τη μελλοντική αστική ανάπτυξη των παραλιακών πόλεων στη Κύπρο». 

Τα τελευταία 20 χρόνια οι UDS architects δραστηριοποιούνται στον τομέα σχεδιασμού οικιστικών, εμπορικών και σύνθετων Έργων στην Κύπρο, έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία από τη συνεργασία της με διεθνείς οίκους και αρχιτεκτονικά γραφεία, όπως είναι οι Foster and Partners. Η εταιρεία σήμερα είναι ένα από τα πιο γνωστά και μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά γραφεία στην Κύπρο, και γνωστή για το μεγάλο χαρτοφυλάκιο έργων, ορόσημων σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.