Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης στην 49χρονη-Συνελήφθη πηγαίνοντας να τη δει στην κλινική

Στο γενικό νοσοκομείο Καλαμάτας εντοπίστηκε και προσήχθη αρχικά ο 50χρονος που κατηγορείται για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος της πρώην συζύγου του στην περιοχή Ανάληψης της Μεσσήνης.  

Ο συλληφθείς, μετά την επίθεση που φέρεται να πραγματοποίησε, επισκέφτηκε την 49χρονη στην οφθαλμολογική κλινική όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται με σοβαρό έγκαυμα στο ένα από τα δύο μάτια της για το οποίο υπάρχει κίνδυνος να χάσει την όρασή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Την βρήκα να κλαίει και να προσπαθεί να σκουπίσει το υγρό από το πρόσωπό της»

Εκεί οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και προχώρησαν στην προσαγωγή του με τον ίδιο αρχικά να αρνείται την πράξη.

Τελικά ομολόγησε και σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida φέρεται να υποστήριξε πως το υγρό με το οποίο είχε ποτίσει το πανί που προσπάθησε να βάλει στη μύτη και στο στόμα της πρώην συζύγου του ήταν ακουαφόρτε (υδροχλωρικό οξύ), και το είχε προμηθευτεί από σούπερ μάρκετ.

Όταν δεν τα κατάφερε της το πέταξε από τη φιάλη στο πρόσωπο.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως ήδη οι Αρχές είχαν εντοπίσει το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει και το χρησιμοποίησε για την αγορά του από το σούπερ μάρκετ.

Κατά την ομολογία του φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως με την 49χρονη -με την οποία είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά, είχαν χωρίσει το 2015 και τους τελευταίους μήνες ζούσαν και πάλι μαζί- είχαν προσωπικές και οικονομικές διάφορες και αυτός ήταν ο λόγος που τον οδήγησε σε αυτή την αποτρόπαια πράξη.

Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα για να του ασκηθεί δίωξη, ενώ πρόκειται να λάβει προθεσμία έτσι ώστε με τον δικηγόρο του, τον οποίο είδε για λίγο το βράδυ της Τετάρτης, για να μελετήσουν τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του και να ετοιμάσουν την απολογία του ενώπιον του ανακριτή.

Ήδη οι αστυνομικοί έχουν μιλήσει με την 49χρονη αλλά και με συγγενικά της πρόσωπα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ο 50χρονος εμφανίζεται να ζητάει συγγνώμη και να δηλώνε ότι είναι συγκλονισμένος καθώς ισχυρίζεται ότι δεν είχε σκοπό να της προκαλέσει κάποια σοβαρή βλάβη.

Η 49χρονη είχε αποκτήσει αλλά δύο παιδιά με άλλον σύντροφο με τον 50χρονο να χαρακτηρίζεται εμμονικόςμαζί της και φέρεται να την ζήλευε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κινδυνεύει να χάσει την όραση της η 49χρονη που-Πώς ο πρώην σύζυγος της έστησε καρτέρι

Το χρονικό της επίθεσης

Η 49χρονη εργαζόταν σε βιοχημικό πλυντήριο -καθαριστήριο στο χωριό Ανάληψη Μεσσήνης.

Περίπου στις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης έφτασε στην επιχείρηση προκειμένου να την ανοίξει. Αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης ανέφεραν στο Iefimerida πως ο πρώην σύζυγός της έφυγε νωρίτερα από το σπίτι που έμεναν μαζί και πρόλαβε και έφτασε στη δουλειά της 49χρονης όπου της έστησε καρτέρι.

Φτάνοντας η γυναίκα, δέχτηκε την επίθεση από τον άντρα που όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είναι ο άνθρωπος με τον οποίο έφερε στον κόσμο τέσσερα παιδιά, ενώ εκείνος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του.

Αρχικά επιχείρησε να την ακινητοποιήσει και να της βάλει ένα πανί που ήταν εμποτισμένο με το καυστικό υγρό στο στόμα και τη μύτη της.

Εκείνη όμως αντιστάθηκε και τότε άνοιξε την φιάλη που το μετέφερε και της το έριξε τραυματίζοντας σοβαρά το μάτι της και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Κινδυνεύει να χάσει την όραση στο δεξί της μάτι η 49χρονη

Για την κατάσταση της υγείας της 49χρονης μίλησε στην ΕΡΤ η Ελένη Αλειφέρη, διοικήτρια νοσοκομείου Καλαμάτας όπου νοσηλεύεται το θύμα της επίθεσης.

«Είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό για το θέμα της εξέλιξης της όρασής της στο δεξί της μάτι. Έχει χημικό έγκαυμα τρίτου - τέταρτου βαθμού. Είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση στο μάτι της. Υπάρχει κίνδυνος για τη απώλεια της όρασής της» δήλωσε η κ. Αλειφέρη.

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι προς το παρόν αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή. «Χρειάζεται εβδομάδες παρακολούθησης προκειμένου να φανεί αν βελτιώνεται ή όχι» είπε η διοικήτρια νοσοκομείου Καλαμάτας η οποία αποκάλυψε ότι εκτός του συγκεκριμένου εγκαύματος, η 49χρονη δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα.

Όπως τόνισε η κ. Αλειφέρη από τη συνομιλία που είχε μαζί της πρόκειται για μια πολύ δυνατή γυναίκα. «Παρά το σοκ που έχει υποστεί μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι δυνατή και πιστεύω ότι αυτή η δύναμή της θα βοηθήσει στη συνέχεια στη δύσκολη πορεία που έχει μπροστά της».

Σχολιάζοντας το αποτρόπαιο περιστατικό βίας η κ. Αλειφέρη τόνισε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου είναι συγκλονισμένο.

«Λαμβάνει από εμάς πέρα από τη θεραπευτική στήριξη και ψυχολογική στήριξη και αν χρειάζεται οτιδήποτε άλλο θα είμαστε κοντά της» δήλωσε η κ. Αλειφέρη.

Πηγή: iefimerida

Δειτε Επισης

Θετική εξέλιξη θεωρεί ο Πρόεδρος τη συνάντηση Γκουτέρες-Ταταρ
Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Αμίλητος αποχώρησε από το δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης-«Νιώθει δικαιωμένος»
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Η πρώτη αντίδραση Πισπιρίγκου μετά την ισόβια κάθειρξη-«Έχω ήδη ασκήσει έφεση»
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων