Κατηγορεί τον Ανδρουλάκη για εργαλειοποίηση των παρακολουθήσεων η ελληνική Κυβέρνηση

Τη θέση ότι ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΛ-ΚΙΝΑΛ επιχειρεί την εργαλειοποίηση του θέματος των παρακολουθήσεων, υποστηρίζει σε δήλωσή του Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Στη δήλωσή του, ο κ. Οικονόμου υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση επιδίωξε θεσμικά μέσω του Υπουργού Επικρατείας να επικοινωνήσει με τον κ. Ανδρουλάκη, προκειμένου να τον ενημερώσει για την υπόθεση της παρακολούθησής του ο νέος διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και ότι ο ίδιος αρνείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντά στον Μητσοτάκη ο Ανδρουλάκης-«Δεν θα δεχθώ ενημέρωση στο αυτί»

Η δήλωση του κ. Οικονόμου έρχεται ως απάντηση στη σημερινή δήλωση του κ. Ανδρουλάκη με την οποία ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να προσέλθει σε μια προφορική ενημέρωση από την ΕΥΠ και ότι ζητεί την άμεση διαβίβαση του φακέλου του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς και την επίσημη ενημέρωση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τους λόγους της παρακολούθησής του.

«Δεν πρόκειται να μπω σε προφορική συζήτηση με τις αρχές της ΕΥΠ,  που λειτούργησαν παρά το Σύνταγμα και τους νόμους», είχε αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης.

Στην απάντησή του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σημειώνει ότι «από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε το ζήτημα, η Κυβέρνηση το δημοσιοποίησε και επεδίωξε απολύτως θεσμικά δια του Υπουργού Επικρατείας να επικοινωνήσει με τον κ. Ανδρουλάκη προκειμένου να ενημερωθεί από τον νέο Διοικητή της ΕΥΠ».

«Ο κ. Ανδρουλάκης εξακολουθεί να αρνείται. Αντ΄αυτού με καθημερινές δηλώσεις του, επιχειρεί την εργαλειοποίηση ενός, όντως, πολύ σημαντικού θέματος», αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

«Η Κυβέρνηση δεν θα συνεχίσει αυτή τη στείρα ανταλλαγή δηλώσεων. Η συνέχεια θα δοθεί, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στη Βουλή», καταλήγει η δήλωση του κ. Οικονόμου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Αμίλητος αποχώρησε από το δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης-«Νιώθει δικαιωμένος»
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Η πρώτη αντίδραση Πισπιρίγκου μετά την ισόβια κάθειρξη-«Έχω ήδη ασκήσει έφεση»
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου