Στην ανακρίτρια η Πισπιρίγκου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας

Στις 11 το πρωί έχει οριστεί το νέο «ραντεβού» της Ρούλας Πισπιρίγκου με την 18η τακτική ανακρίτρια.  

H 33χρονη προφυλακισμένη που κατηγορείται ότι δηλητηρίασε μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐα Κυριακού» και οδήγησε στο θάνατο την 9χρονη Τζωρτζίνα, έχει κληθεί σε απολογία καθώς της έχει απαγγελθεί συμπληρωματική κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της. Κατηγορείται ότι προσπάθησε να δολοφονήσει το κοριτσάκι εννέα μήνες το θάνατό του, τον Απρίλιο του 2021, όταν νοσηλευόταν στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να τηρήσει τη ίδια υπερασπιστική γραμμή, αυτή της άρνησης των κατηγοριών, υποστηρίζοντας ότι δεν έκανε τίποτα κακό στο παιδί και πως το επεισόδιο της Τζωρτζίνας που προκάλεσε εγκεφαλική παράλυση και την άφησε τετραπληγική οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Η κατηγορούμενη την περασμένη Τετάρτη οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να ετοιμάσει τη σημερινή απολογία της. Οι αστυνομικοί της ειδικής ομάδας μεταγωγών την οδήγησαν στο ανακριτικό γραφείο από τα κρατητήρια των δικαστηρίων υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Της είχαν φορέσει αλεξίσφαιρο γιλέκο και η ίδια, σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά, δεν είχε κρύψει το πρόσωπό της με κουκούλα.

Μετά την απολογία της 33χρονης, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση. Σε κάθε περίπτωση η Ρούλα Πισπιρίγκου θα επιστρέψει στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού καθώς έχει προφυλακιστεί για το θάνατο της Τζωρτζίνας με κεταμίνη.

Στο μεταξύ, εντός των ημερών αναμένεται η αποτίμηση από τους Εισαγγελείς Αντ.Ελευθεριάνο και Απ.Ανδρέου των στοιχείων που έχουν συλλέξει οι διωκτικές αρχές αναφορικά με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας και της Ίριδας. Οι δύο εισαγγελείς μελετούν τη δικογραφία που περιλαμβάνει δεκάδες καταθέσεις μαρτύρων από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου, γιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ, το ιατροδικαστικό πόρισμα των Ν.Καρακούκη και Ν.Καλόγρηα και τις γραπτές εξηγήσεις που έδωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να αποφανθούν εάν θα ασκήσουν νέα δίωξη σε βάρος της ή θα θέσουν την υπόθεση στο αρχείο.

Πηγή: iefimerida

Δειτε Επισης

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητριών στην Ελλάδα-Μπουνιές, κλωτσιές και μαλλιοτραβήγματα
Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας-Αισθητοί και στην Αττική
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Εντός της ημέρας η απόφαση για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές-Μητσοτάκης κατά πάντων