Ώρες αγωνίας για δημοσιογράφο στη Λέσβο που κάλυπτε τη φωτιά-Έπεσε στη θάλασσα

Τιτάνια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στη Λέσβο, με τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Ρογκάδα και μπήκε μέσα στον οικισμό Βατερά λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στη Λέσβο-Aπεγκλβίστηκαν εννέα άτομα (pics)

Η κατάσταση είναι κρίσιμη με πυροσβέστες, εθελοντές, κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής να δίνουν μάχη για να σταματήσουν τη φωτιά. Σε κάποια τμήματα της περιοχής η φωτιά έφτασε στη θάλασσα έχοντας κάψει σπίτια και επαγγελματικές δραστηριότητες. Κατά διαστήματα, στην περιοχή σημειώνονται ριπές ανέμων που σε συνδυασμό με τη φωτιά λειτουργούν εμπρηστικά. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην επιχείρηση της κατάσβεσης συνδράμουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις με 4 αεροπλάνα Καναντέρ, δύο PZL, τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, δύο υδροφόρες, τρία λεωφορεία, ένας προωθητές γαιών και ένα βυτιοφόρο καυσίμου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, σε ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, σχετικά με τα μέτωπα που είναι σε εξέλιξη, είπε ότι η φωτιά στη Λέσβο εκδηλώθηκε στις 10.04 σήμερα το πρωί κι επιχειρούν από την πρώτη στιγμή 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 υδροφόρα οχήματα ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες από την τοπική αυτοδιοίκηση. Επιχειρούν από αέρος 9 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο μεσαίου τύπου Mi8 το οποίο εδρεύει μονίμως και προληπτικά στην Λέσβο.

Στις 11.25 με μήνυμα από το 112 ενημερώθηκαν όλοι οι κάτοικοι στην περιοχή Βατερά Λέσβου για την προληπτική απομάκρυνσή τους στην περιοχή Πολιχνίτο. Η επιχείρηση αυτή είναι σε εξέλιξη.

Επίσης, όπως ανέφερε, δασική πυρκαγιά εξελίσσεται στη θέση Τσακατούρα Γρεβενών, όπου εκεί επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 οχήματα κι 1 ελικόπτερο, και όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός, πρόκειται για έρπουσα πυρκαγιά σε ορεινή δύσβατη περιοχή.

Τέλος, μια ακόμα φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ακριτοχώρι Μεσσηνίας του δήμου Πύλου - Νέστορος που εκδηλώθηκε στις 13.34 σήμερα το μεσημέρι. Επιχειρούν 61 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο στη Λέσβο, η κανονιοφόρος «Κάσος» πρόκειται να καταπλεύσει στην περιοχή για πιθανή συνδρομή.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιάννη Σινάνη που είναι στο σημείο, σκάφος του Λιμενικού που περιπολεί στην περιοχή απεγκλώβισε 9 άτομα (ανάμεσά τους και αυτόν) από παραλία της περιοχής.

Επίσης, όπως ενημέρωσε με ανάρτησή του στο Facebook, ο δήμαρχος της περιοχής, Ταξιάρχης Βέρρος, ένας πυροσβέστης έχει τραυματιστεί ελαφρά κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς, ευτυχώς ελαφρά.

«Αποκαρδιωτική εικόνα»

Τι συνέβη; Όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο του OPEN, όταν ξέσπασε η φωτιά και το πύρινο μέτωπο ξεκίνησε την κάθοδό του προς τη θάλασσα, εκείνος βρισκόταν στην παραλία των Βατερών με το αυτοκίνητο του, όμως σε κάποια στιγμή δεν μπορούσε να φύγει.

Εγκατάλειψε λοιπόν το αυτοκίνητο και τον εξοπλισμό που είχε μέσα σε αυτό και άρχισε να πηγαίνει παραλιακά, κάνοντας όπως είπε 8 χιλιόμετρα. Σε κάποια φάση, η κατάσταση άρχισε να δυσκολεύει και για αυτό αποφάσισε να πέσει μέσα στην θάλασσα και να τον περισυλλέξει ένας σκάφος του λιμενικού που περιπολούσε στην περιοχή.

Πηγή: Έθνος 

Δειτε Επισης

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη
Έρευνα για παραλείψεις αστυνομικών ζητά η οικογένεια της Κυριακής-Κατέθεσε σειρά αιτημάτων
Κλείνει οριστικά η υπόθεση της Σταυρούλας Γκουγκουλιά-Το εύρημα που άλλαξε τα δεδομένα
Νέες προκλήσεις από Άγκυρα-«Μονομερής ενέργεια» η κήρυξη των θαλασσίων πάρκων από την Ελλάδα