ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό-Εντολή εκκένωσης του οικισμού Μύτικα

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική υπηρεσία από φωτιά που ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό. 

Πριν από λίγα λεπτά δόθηκε, από το 112, εντολή εκκένωσης του οικισμού Μύτικα.  Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Μύτικα εκκενώστε τώρα προς Ψάθα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.

Ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή σπρώχνουν τη φωτιά προς την Ψάθα με τους πυροσβέστες να κάνουν υπεράνθρωπη προσπάθεια για να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής «Επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών, καθώς και η ομάδα Σ.μη.Ε.Α. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 5 Α/Φ και 6 Ε/Π, εκ των οποίων τα 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Κλιμάκιο της ΔΑΕΕ βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της. Σε Γενική Επιφυλακή τέθηκε το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής». 

Δίνεται η μάχη για να μην ξεφύγει η φωτιά, λέει ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας.

«Δυστυχώς η φωτιά προχωράει όμως τα εναέρια μέσα ρίχνουν συνεχώς νερό και προσπαθούν να την περιορίσουν. Αυτή την στιγμή βρίσκεται σ ένα κομβικό σημείο της περιοχής. Βρίσκεται σε μια διασταύρωση που πάει είτε για Ψάθα είτε για Πόρτο Γερμενό εκεί δίνεται η μάχη ώστε να μην ξεφύγει. Ένα οικισμός που είναι εκεί κοντά ο Μύτικας έχει εκκενωθεί προληπτικά. Ευελπιστούμε πως θα την περιορίσουμε αν και έχει λίγο αέρα. Είναι δύσβατο το σημείο με χαράδρες γι αυτό δυσκολεύεται η κατάσβεση. Η φωτιά δεν έχει κατεύθυνση προς Πόρτο Γερμενό αλλά ανατολικά», λέει ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, Παναγιώτης Κολοβέντζος. 

«Είμαστε στη μάχη με τις φλόγες. Δυστυχώς μέχρι τώρα είναι ανεξέλεγκτα τα πράγματα. Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιοριστεί η φωτιά. Σε σχέση με τον οικισμό του Πόρτο Γερμανό δεν κινδυνεύει αυτή την ώρα. Η πολιτική προστασία κάνει τα πάντα», λέει στο protothema.gr o πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Βιλίων, Κώστας Μακρυνόρης.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία: 

 1. Επί της επαρχιακής οδού Οινόης - Πόρτο Γερμενό από το ύψος της ταβέρνας κρύο πηγάδι ρέυμα κυκλοφορίας προς Πόρτο Γερμενό

2. Επί της επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου - Ψάθας - Βιλίων από το ύψος της οδού Πευκών ρέυμα κυκλοφορίας προς Ψάθα. 

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Απάντησε στα πυρά του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Συμπεράσματα ο Κόμπος-«Επιλογή της άλλης πλευράς αν θα προχωρήσει»
Απαντά για το επίδομα ενοικίου σε διπλωμάτη το ΥΠΕΞ-«Η Εισαγγελία γνωμάτευσε πως δεν στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα»