Ακάθεκτος ο Ερντογάν-«Δεν έχουμε κανένα ντέρτι να μπούμε σε πόλεμο με την Ελλάδα»

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του μετά την προσευχή της προσευχής στην Κωνσταντινούπολη, μία ημέρα έπειτα από την επιστροφή του από τη Μαδρίτη, σημείωσε ότι η Τουρκία δεν θέλει να κάνει πόλεμο με την Ελλάδα, αλλά θα συνεχίσει να απαντά στις «παραβιάσεις» του τουρκικού εναέριου χώρου από τα ελληνικά αεροσκάφη.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ρωτήθηκε για το αν βλέπει κάποια άμβλυνση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, μετά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη σύνοδο του ΝΑΤΟ υπέρ της Τουρκίας στο θέμα της τρομοκρατίας, ωστόσο ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε ότι δεν σκέφτεται καμία συνάντηση τώρα με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Δεν έχουμε κανένα ντέρτι να μπούμε σε έναν πόλεμο με την Ελλάδα, να κάνουμε πόλεμο. Ωστόσο, η Ελλάδα δεν τηρεί τις υποσχέσεις της, το πρόβλημα αυτό είναι. Δηλαδή, εδώ έκαναν 147 αεροπορικές παραβιάσεις μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Λοιπόν, αν είμαστε γείτονες, αν είμαστε φίλοι, αν θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά, γιατί παραβιάζετε τον εναέριο χώρο μας 147 φορές; Φυσικά, όταν κάνετε τέτοιες παραβιάσεις, τότε ποιο είναι το δικό μας καθήκον; Η αεροπορία μου θα σηκωθεί κι αυτή και θα σας δώσει την εικόνα και την οπτική που χρειάζεστε. Αυτό κάνει η αεροπορία μας. Αν δεν το κάνει, τι θα πουν οι πολίτες μου; Πού είναι οι ένοπλες δυνάμεις μας; Γι' αυτό οι ένοπλες δυνάμεις μας κάνουν αυτό που τους αναλογεί και αν συνεχιστούν αυτές οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου, θα συνεχίσουμε να κάνουμε κι εμείς αυτό που χρειάζεται. Εδώ να πω ότι ο Μητσοτάκης μας δικαίωσε. Αλλά πολλοί ηγέτες, δεν ξέρω ποιος το κίνησε, έκαναν μεγάλες προσπάθειες να μας συμφιλιώσουν. Είπαμε ότι δεν σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή. Κοιτάμε τι θα φέρνουν οι συνθήκες στο μέλλον και ανάλογα θα τις αξιολογήσουμε», δήλωσε.

Πηγή: Έθνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη-«Αν δεν συμμαζευτεί δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε»

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»-Μπήκαν πουλιά στον κινητήρα
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Εικόνες απείρου κάλλους στην Ελληνική Βουλή-Έπεσαν γροθιές ανάμεσα σε πρώην και νυν Βουλευτή
ΒΙΝΤΕΟ: Απόκοσμες εικόνες στην Ελλάδα, λόγω της σκόνης-«Σαν σκηνικό από τον Άρη»
Ανήλικος στην Ελλάδα, έσβησε τσιγάρο στο πρόσωπο μαθητή γυμνασίου-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Πνίγηκε στην αφρικανική σκόνη η Ελλάδα-Βρίσκεται στην κορύφωση του το φαινόμενο
Διέρρηξαν το σπίτι του Βιλντόνα την ώρα του Παναθηναϊκός-Μακάμπι