Στο σκοτάδι η οικογένεια του 14χρονου για τα αίτια της αυτοκτονίας του

Θλίψη επικρατεί από τον χαμό του 14χρονου αγοριού που έβαλε τέλος στη ζωή του, στο κέντρο της Αθήνας. Η θεία του περιγράφει τον χαρακτήρα του παιδιού, ενώ η οικογένειά του βρίσκεται ακόμη στο «σκοτάδι» όσον αφορά στους λόγους που το οδήγησαν σε αυτή την πράξη.

«Μακάρι να σωθούν άλλα παιδιά, το δικό μας έφυγε. Μακάρι να σωθούν άλλα παιδιά», λέει χαρακτηριστικά η θεία του 14χρονου, που ξημερώματα Σαββάτου η μητέρα του τον βρήκε απαγχονισμένο στο δωμάτιό του.

«Ήταν ένα παιδί γεμάτο ζωή, γεμάτο χαρά. Ήταν αθλητής, έκανε πάλη, όλα καλά. Ήσυχο παιδί, πανέξυπνο παιδί, γελαστό παιδί, όλα καλά», προσθέτει η θεία του νεαρού μαθητή, μιλώντας στο Mega.

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του 14χρονου βρίσκεται στο «σκοτάδι» για τα αίτια που οδήγησαν τον μαθητή στην αποτρόπαια πράξη, με τους συμμαθητές του να καταγγέλλουν ότι ζούσε έναν εφιάλτη στο σχολείο από ομάδα ανήλικων που τον κακοποιούσε και τον είχε απειλήσει ακόμα και με μαχαίρι.

«Εμείς δεν ξέρουμε τίποτα. Αν ξέραμε, θα το αφήναμε έτσι το παιδί; Δεν θα το προστατεύαμε; Την παραμονή το βράδυ, την Παρασκευή ήταν πολύ χαρούμενος που θα πηγαίναν στους αγώνες την άλλη ημέρα. Πολύ χαρούμενο το παιδί. Δεν ξέρουμε τίποτα», λέει σχετικά η θεία του 14χρονου.

Ωστόσο, μαθητές του γυμνασίου αναφέρουν πως οι καθηγητές γνώριζαν και δεν έκαναν τίποτα, ενώ τα φαινόμενα bullying στο σχολείο είναι ένα καθημερινό φαινόμενο.

«Αν πάθω κάτι τι θα κάνετε;»

Την ίδια ώρα, συγκλονίζει φίλος του 14χρονου που αναφέρει ότι πριν λίγους μήνες -αν και το αγόρι φαινόταν γενικά χαρούμενο- του έκανε περίεργες ερωτήσεις, όπως τι θα κάνει αν ο ίδιος φύγει από τη ζωή:

«Με είχε ρωτήσει "αν θα πάθω κάτι τι θα κάνετε" και του είπα μην λες χαζομάρες».

Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση

Στο «φως» ήρθαν τα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης για τον θάνατο του 14χρονου από τα Κάτω Πατήσια. Το αγόρι αυτοκτόνησε μέσα στο σπίτι του, την περασμένη Παρασκευή, ενώ με βάση τα συμπεράσματα το παιδί κατέληξε σε 5-7 λεπτά. 

Ο 14χρονος αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του και απαγχονίστηκε με μια ζώνη, την οποία έδεσε στην κουκέτα του δωματίου του, μέσα στο σπίτι όπου έμενε με τη μητέρα και τον αδερφό του στα Κάτω Πατήσια, πέρασε τη θηλιά στο λαιμό του και κρεμάστηκε.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, χρειάστηκε πέντε έως επτά λεπτά για να αφήσει το 14χρονο αγόρι την τελευταία του πνοή.

«Δεν υπάρχει για την ώρα στοιχείο  που να συνδέει την αυτοκτονία του 14χρονου με κάποια πρόκληση μέσω του Διαδικτύου», τονίζουν στο ethnos.gr πηγές της Ασφάλειας που χειρίζονται την υπόθεση η οποία έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Τα ερωτήματα για τον λόγο που οδήγησαν τον έφηβο Μάκη στο να δώσει τέλος στη ζωή του είναι πολλά και έως τώρα αναπάντητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο πατέρας και η μητέρα όσο και ο αδελφός του παιδιού δε φέρονται να ανέφεραν το οτιδήποτε στους αστυνομικούς για το Tik Tok, αλλά και ύποπτες κινήσεις και επαφές μέσω Διαδικτύου.

«Αν υπάρχουν ένοχοι που οδήγησαν το παιδί στην αυτοχειρία, θα βρεθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη»

«Από τα στοιχεία που έχουμε έως τώρα το πιθανότερο σενάριο είναι να πρόκειται για κίνηση απελπισίας ως αποτέλεσμα ακραίου σχολικού εκφοβισμού που φέρεται να βίωνε ο 14χρονος. Όλα, όμως, θα τα ερευνήσουμε και, αν υπάρχουν ένοχοι που οδήγησαν το παιδί στην αυτοχειρία, θα βρεθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές. 

Η έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, άλλωστε, έχει ήδη ανοίξει και το κινητό, αλλά και τα προφίλ του 14χρονου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναμένεται να ρίξουν άπλετο φως στους λόγους που έφεραν τον έφηβο στο να προχωρήσει στην απονενοημένο διάβημα. «Τα πάντα θα τα εξετάσουμε. Τις επαφές που είχε, τις συνομιλίες με διάφορα άτομα, τις αναζητήσεις και όποιο άλλο στοιχείο, όπως βίντεο, που ενδέχεται να βοηθήσει στις έρευνες. Θα γίνει κανονική σάρωση στα πάντα», λένε αρμόδιοι αστυνομικοί. 

Την ίδια ώρα, μετά και την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών που διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία, τα στόματα στο σχολείο του παιδιού έχουν αρχίσει να ανοίγουν. Οι φίλοι και οι συμμαθητές του δίνουν διαφορετικές εκδοχές, με την κυρίαρχη έως τώρα να είναι ότι ο 14χρονος που βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιό του το περασμένο Σάββατο στα Κάτω Πατήσια, δεχόταν bullying από άλλα παιδιά. 

Σε μαρτυρίες που εξασφάλισε η εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, συμμαθητές του έκαναν λόγο για ένα παιδί που δεχόταν απειλές και σχολικό εκφοβισμό ουκ ολίγες φορές, ενώ άλλοι υποστήριξαν ότι έβαζε τα κλάματα όταν μιλούσε για την οικογένειά του. Παράλληλα, αναφορικά με την επικίνδυνη «μόδα» του «blackout challenge» ή αλλιώς της «πρόκλησης συσκότισης», συμμαθητής του 14χρονου Μάκη είπε ότι τον είχε δει μία ημέρα  σε μία γωνιά στο σχολείο να προκαλεί ασφυξία με τα χέρια στον εαυτό του και να το καταγράφει με το κινητό του τηλέφωνο. 

Πηγή: ethnos.gr

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας