Ζητά ελαφρυντικά για να σπάσει τα ισόβια ο Μπάμπης-Ανάμεσά τους και ψυχική οδύνη

Για τα ελαφρυντικά που πρόκειται να ζητήσει ο συζυγοκτόνος των Γλυκών Νερών, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, μίλησε ο δικηγόρος του Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Όπως εξήγησε ο συνήγορος υπεράσπισης στον ΑΝΤ1, δεν θα ζητηθούν από μέρος του ελαφρυντικά ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.

«Ο εντολέας μου το έχει αποκλείσει, αλλά κι εγώ δεν θα το ζητούσα», είπε επ' αυτού.

Για τα ελαφρυντικά που θα ζητήσει ο πιλότος είπε ότι, δεδομένου της καταδικαστικής απόφασης, θα ζητηθεί ελαφρυντικό για «ψυχική οδύνη» και αφετέρου «τα ελαφρυντικά που θα ζητήσουμε είναι ο σύννομος βίος πριν την πράξη και μόνο σε αυτό το επίπεδο, και τίποτε άλλο».

Αξίζει να σημειωθεί πως εφόσον αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά, «σπάνε» τα ισόβια.

Τέλος, σε σχετικό ερώτημα, απάντησε πως, «οι μεταγενέστερες πράξεις δεν συμπεριλαμβάνονται» στην εξέταση της ποινής.

Συνεπώς, ο σκύλος, η τοποθέτηση του μωρού στην αγκαλιά της νεκρής μητέρας του και η σκηνοθεσία που ακολούθησε δεν αφορούν στην ποινή για το έγκλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Η ώρα της κρίσης για τον ναρκισσιστή Μπάμπη Αναγνωστόπουλο»

Ακούει αύριο την ποινή του

Η ώρα της κρίσης για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο έφτασε με το δικαστήριο να αναμένεται να ανακοινώσει αύριο την ετυμηγορία του.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πιλότος ελικοπτέρου και καθ’ ομολογία δολοφόνος της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς, στάθηκε στο εδώλιο του δικαστηρίου και διηγήθηκε τις συνθήκες που τον οδήγησαν να πνίξει την Βρετανίδα σύζυγό του. Κατά τη διάρκεια της 10ωρης κατάθεσής του, έκανε ελάχιστες παύσεις. Ψύχραιμα και ήρεμα, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, κατέθετε στο δικαστήριο, γράφει σε σημερινό δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Θυμήθηκε την ονειρεμένη ζωή που είχε μοιραστεί με την γυναίκα την οποία έμελλε να πνίξει – την απόφασή του να πνίξει το αγαπημένο της κουτάβι, τη Ρόξι, κρεμώντας το κατοικίδιο από το κάγκελο της μεζονέτας του ζευγαριού – την αγάπη του για την μικρή του κόρη, την οποία θα τοποθετούσε δίπλα στο πτώμα της νεκρής μητέρας της – και την απόφασή του σε μια στιγμή «χάους» να καλύψει τη δολοφονία ως μια ληστεία που πήγε τρομερά στραβά.

Ακριβώς έναν χρόνο μετά τον θάνατο της Καρολάιν Κράουτς, ο σύζυγός της, ο οποίος ομολόγησε ότι την σκότωσε, ζούσε τη δική του μέρα στο δικαστήριο. Για τους παρατηρητές, επρόκειτο για μια εξαιρετική παράσταση από έναν άνδρα αποφασισμένο να αποδείξει πως η δολοφονία της 20χρονης δεν ήταν προμελετημένη, αλλά ένα έγκλημα πάθους που οφειλόταν αποκλειστικά στη «θολή κατάσταση του μυαλού του». Ωστόσο, η επιμονή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου υποδήλωνε και κάτι άλλο: έδειχνε να απολαμβάνει το δικαστικό δράμα, εκφωνώντας ατάκες που ήταν μελετημένες και καλά προβαρισμένες, σημειώνει η Guardian.

Αύριο, σχεδόν 6 εβδομάδες μετά την έναρξή της, η δίκη θα ολοκληρωθεί με το επταμελές δικαστήριο να αναμένεται να ανακοινώσει την ετυμηγορία του. Δεν θα είναι μια συνηθισμένη κατάληξη, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το θέατρο διάρκειας 10 ωρών της απολογίας του Μπάμπη-Γιατί η έδρα τον ξετίναξε

Πώς οδηγήθηκαν οι Αρχές στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Για σχεδόν έξι εβδομάδες, ο εκπαιδευμένος στο Ηνωμένο Βασίλειο πιλότος ισχυριζόταν πως η δολοφονία της συζύγου του ήταν το αποτέλεσμα μιας άστοχης διάρρηξης – μια μυθοπλασία της οποία κάθε στροφή και περιστροφή απασχόλησε στη συνέχεια τα πρωτοσέλιδα των μέσων ενημέρωσης, καθώς η αστυνομία προσπαθούσε να εντοπίσει την αδίστακτη συμμορία αλλοδαπών που φέρεται να είχε δέσει τον πιλότο και να είχε σκοτώσει τη νεαρή μητέρα.

Μόνο όταν η ανάλυση του smart ρολογιού που φορούσε η Καρολάιν Κράουτς και τα δεδομένα του κινητού της τηλεφώνου αποκάλυψαν ασυνέπειες στην εκδοχή του για τα γεγονότα, οι ερευνητές βρήκαν την ανακάλυψη που έκαναν – και συνέλαβαν τον πιλότο την ώρα που ήταν παρών στο μνημόσυνο της συζύγου του στην Αλόννησο.

Η ομολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, η οποία αποσπάστηκε μετά από 8 ώρες ανάκρισης, άφησε άναυδους τους Έλληνες και τους συντετριμμένους γονείς της Καρολάιν Κράουτς.

Πηγή: Έθνος / iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κόλαφος η Εισαγγελέας για τον Αναγνωστόπουλο-«Ψυχρός δολοφόνος χωρίς συναίσθημα»

Δειτε Επισης

Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Η δολοφονία δυο πανεπιστημιακών στην Κρήτη που είχε παγώσει την Ελλάδα
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς