Ασφυκτικό bullying δεχόταν 13χρονος στην Ελλάδα-Πήγε στο σχολείο με αεροβόλο

Ασφυκτικό bullying φαίνεται πως ζούσε ο 13χρονος μαθητής από τον Γέρακα που πήγε σήμερα στο σχολείο του με ένα αεροβόλο όπλο, όπως καταγγέλλει ο αδελφός του.

Μιλώντας στο protothema.gr, καταδικάζει μεν την ενέργεια του αδελφού του αλλά κάνει λόγο για έναν εφιάλτη που ζούσε καθημερινά ο νεαρός μαθητής.

«Μόλις προχθές τον χτύπησαν. Γύρισε μελανιασμένος στο σπίτι. Και τον απείλησαν πως αν πει κάτι στη διευθύντρια θα τον ξαναχτυπήσουν, θα του κάνουν κακό. Είναι πολύ σοβαρές οι απειλές, 'θα σε μαχαιρώσουμε, θα σε σκοτώσουμε, έχουμε μαχαίρια'. Έτσι έφτασε το παιδί σε αυτό το σημείο», λέει ο αδελφός του 13χρονου και κάνει λόγο για ένα κλειστό παιδί, χαμηλών τόνων που δεν είχε αποκαλύψει τι περνά ούτε στα αδέλφια του.

«Είχαμε ενημερωθεί για κάποια περιστατικά, ενημερώσαμε και τη διεύθυνση, δεν ανέλαβαν κάποια δράση. Μια επίπληξη έκαναν σε έναν από τους μαθητές. 'Μέσα στο σχολείο μπορούμε να τους ελέγξουμε, έξω από το σχολείο δεν μπορούμε', του έλεγαν», προσθέτει.

Ο αδελφός του 13χρονου εξηγεί πως για να φτάσει το παιδί στο σημείο να πάρει κρυφά το όπλο στην τσάντα του ένιωθε τρόμο και φοβόταν ακόμη και για τη ζωή του.

«'Θα σε δείρω θα σε σκοτώσω θα σε καρφώσω. Έτσι του έλεγαν. Είχε θορυβηθεί πάρα πολύ από την υπόθεση του Γιακουμάκη. Αυτά φοβόταν και έφτασε στα άκρα. Τα παιδιά που δέχονται bullying φτάνουν στα άκρα, είτε κάνουν κακό σε κάποιον η στον εαυτό τους», σημειώνει ο αδελφός του 13χρονου και κάνει λόγο για 4-5 άτομα από μεγαλύτερες τάξεις που τρομοκρατούν και άλλα παιδιά του σχολείου.

Παράλληλα, αφήνει αιχμές για τη στάση της διευθύντριας του σχολείου αφενός γιατί γνώριζε και δεν πήρε μέτρα και αφετέρου γιατί θέλει να αποβάλει τον 13χρονο.

«Θα μπορούσε η διευθύντρια να πάρει απευθείας τους γονείς μου και όχι να καλέσει την αστυνομία. Ενα παιδί που δεχόταν bullying το αλλάζουν σχολείο. Τον πήγαν στην αστυνομία και του πήραν αποτυπώματα ενώ είναι το θύμα όχι ο θύτης», δηλώνει στο protothema.gr.

Συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος ο 13χρονος

Ο 13χρονος μαθητής γυμνασίου στον Γέρακα πήγε στο σχολείο  έχοντας στη τσάντα του ενα αεροβόλο όπλο με πλαστικές σφαίρες  προκειμένου να αμυνθεί, όπως ισχυρίζεται, στις απειλές που δεχόταν από μια συγκεκριμένη παρέα παιδιών.  Μόλις η διευθύντρια του σχολείου αντιλήφθηκε ότι ο 13χρονος οπλοφορούσε ακόμη και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος κάλεσε την αστυνομία  η οποία ανέλαβε την υπόθεση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 13χρονος δεχόταν απειλές από μαθητές μεγαλύτερης τάξης και την τελευταία εβδομάδα πήγαινε στο σχολείο έχοντας μαζί του το αεροβόλο όπλο το οποίο είχε πάρει κρυφά από την τσάντα ενός από τα αδέλφια του. Ο 13χρονος έδωσε κατάθεση και συνελήφθη αλλά με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος ενώ το ίδιο συνέβη και με τους γονείς του σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση ανήλικου.

Ο 13χρονος συνέχισε να δέχεται απειλές αλλά και προπηλακισμούς ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θύματα bullying από τη συγκεκριμένη παρέα είχαν πέσει και άλλα παιδιά του σχολείου. Η κοινωνική λειτουργός που πήγε στο σχολείο συμβούλευσε την οικογένεια και τους καθηγητές να μην τιμωρήσουν τον 13χρονο καθώς πρόκειται για ένα παιδί ήπιων τόνων που έφτασε στα όρια από τη βίαιη συμπεριφορά που δεχόταν.

Σήμερα, οι γονείς του παιδιού θα συναντηθούν με τη διευθύντρια του σχολείου προκειμένου να εξεταστεί η τιμωρία του 13χρονου και των μαθητών που τον κακοποιούσαν. Στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση να απομακρυνθεί ο 13χρονος από το σχολείο προκαλώντας την αντίδραση των γονιών που τονίζουν πως στην υπόθεση τιμωρείται το θύμα και όχι οι θύτες.

«Υπάρχουν συμμορίες που εκφοβίζουν και κυνηγούν παιδιά»

Αρχικά, μερικά παιδιά από το σχολείο όπου συνέβη το περιστατικό δήλωσαν ότι: «Το παιδί είχε το αεροβόλο για προστασία. Τον απειλούσαν κάποια άλλα παιδιά. Είχε σκοπό να φοβίσει εκείνους που τον απειλούσαν. Είναι ένα ήρεμο παιδί, απλά μπορεί να ένιωθε φόβο.

Ένα παιδί πήγε στη διευθύντρια και το είπε ότι έχει αεροβόλο. Από άλλες τάξεις και σε πιο μεγάλη ηλικία ήταν εκείνος που τον απειλούσε. Γνωρίζαμε για τον τσακωμό, αλλά δεν ξέραμε ποια ήταν τα παιδιά που τον απειλούσαν».

Ενώ, ένα κορίτσι μίλησε γενικά για το μπούλινγκ  στο σχολείο της: «Ξέρω ότι κάποια παιδιά έχουν συμμορίες μαζί με μεγαλύτερους και κάνουν μπούλινγκ στους μικρότερους κυρίως, σε όποιον βρουν. Χαλάνε τους τοίχους συνέχεια, φέρνουν μαχαίρια στο σχολείο.

Δεν ξέρω κάτι παραπάνω για το συγκεκριμένο παιδί που έφερε το όπλο. Ξέρω γενικά ότι υπάρχουν συμμορίες και εκφοβίζουν παιδιά. Μερικές φορές του κυνηγούν και εκτός σχολείου. Οι διευθυντές τα γνωρίζουν αυτά».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
«Το Ισραήλ παρουσίασε χάρτες στους οποίους θα ελέγχει το 20% της Λωρίδας μετά τον πόλεμο»
Ο πιο χαλαρός κροκόδειλος-Πήρε έναν υπνάκο στη ρόδα πολεμικού αεροσκάφους
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Στη Δικαιοσύνη το επεισόδιο χειροδικίας Βουλευτή στην ελληνική Βουλή
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο