Τι έδειξαν οι έρευνες για την εκκωφαντική έκρηξη στην Αθήνα

Τα αίτια της έκρηξης στο κτήριο με τον αριθμό 3 της λεωφόρου Συγγρού, που συγκλόνισε τα ξημερώματα το κέντρο της Αθήνας, αναζητούν η Πυροσβεστική και η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, ενώ ήδη για τον σκοπό αυτό έχουν οριστεί και δύο ανεξάρτητοι πραγματογνώμονες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Πάτησα τον διακόπτη και έγινε η έκρηξη»-Όσα κατέθεσε ο 78χρονος εγκαυματίας

Τα νεότερα στοιχεία από τις έρευνες, σύμφωνα με πηγές από την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, φαίνεται να ανατρέπουν όσα γνωρίζαμε έως τώρα για την έκρηξη. Και αυτό, καθώς το κτήριο στον αριθμό 3 της Συγγρού δεν έχει παροχή φυσικού αερίου.

Αντίθετα, φυσικό αέριο διαθέτει το κτήριο στον αριθμό 7. Καθώς φαίνεται, το ωστικό κύμα από την έκρηξη στη Συγγρού 3 προκάλεσε διαρροή στην παροχή φυσικού αερίου μεταξύ των αριθμών 5 και 7.

Οι τεχνικοί της Εταιρείας εκτιμούν ότι η έκρηξη στον αριθμό 3 προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου, την οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιούσε ο 78χρονος τραυματίας.

«Μύριζε πολύ έντονα υγραέριο και είδα ότι υπάρχει ένας μεγάλος κρατήρας» είπε στο protothema.gr ένας από τους ανθρώπους που έσπευσαν στο σημείο της μεγάλης έκρηξης: «Ειδαμε από την τηλεόραση ότι έγινε μια μεγάλη έκρηξη, επειδή έχουμε τη σχολή χορού στο διπλανό κτίριο από το σημείο που έγινε η έκρηξη. Ήρθα κατευθείαν εδώ, μίλησα με τον προϊστάμενο της Πυροσβεστικής και ανεβήκαμε επάνω και ειδαμε ότι οι ζημιές είναι τεράστιες . Μύριζε πολύ έντονα υγραέριο και είδα ότι υπάρχει ένας μεγάλος κρατήρας που έχει ανοίξει μια πολύ μεγάλη τρύπα, είναι όλα γκρεμισμένα, έχουν σπάσει τα πάντα κι έπειτα ήρθε ενημέρωση στην Πυροσβεστική να εκκενώσει το κτίριο, γιατί υπάρχει διαρροή υγραερίου. Ενημερώσαμε την ιδιοκτήτρια του διπλανού κτιρίου που έγινε η έκρηξη, μας είπε ότι ο αδερφός της ήταν σε εκείνο το σημείο, ενημερώσαμε τις Αρχές, τον βρήκαν τον άνθρωπο, ήταν τραυματισμένος, και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας