Εξελίξεις για το κύκλωμα μαστροπείας-Συνελήφθη ύποπτος στην Ελλάδα

Καταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις γύρω από την εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε για την ύπαρξη  κυκλώματος μαστροπείας μετά το βιασμό 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε ο δικηγόρος της 24χρονης Γεωργίας, κ. Θανάσης Ζιώγας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, την Παρασκευή κατέθεσε ο βασικός κατηγορούμενος για το κύκλωμα μαστροπείας ο οποίος και συνελήφθη.

Κατασχέθηκαν το τηλέφωνο και το λάπτοπ του από ενέργειες που γίνονται από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης,  κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας συμπλήρωσε.

Πρόκειται όπως είπε για μια νέα έρευνα την οποία με ταχύτητα εκτελούν οι αρχές.

Πότε αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις

Την ίδια ώρα το Open και η εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» φιλοξένησε το δικηγόρο, Νίκο Διαλυνά που έθεσε σημαντικά ερωτήματα γύρω από τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Ειδικότερα, σε σχέση με το πότε αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων σημείωσε: «Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα και ερωτηματικό κατ' εμέ. Αποτελεί ένα αρνητικό παράγοντα στην όλη υπόθεση. Γιατί όλοι ξέρουμε ότι τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις στα ούρα το αργότερο σε μία εβδομάδα έχουν βγει. Εδώ υπάρχει μία καθυστέρηση που δημιουργεί εντυπώσεις, φήμες, ερωτήματα. Χθες πληροφορήθηκα ότι θα σταλούν, ή εστάλησαν μέρος των δειγμάτων και σε ένα εργαστήριο στη Βέρνη. Αυτό τώρα εμένα με ξενίζει πάρα πολύ ξέρετε. Και με ξενίζει διότι με ανακριτική εντολή στέλνονται τα ούρα για εξέταση σε τοξικολογικό εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Ή λοιπόν το εργαστήριο αυτό μπορεί να τα εξετάσει ή δεν μπορεί να τα εξετάσει. Αν δεν μπορεί όμως να τα εξετάσει υπάρχει το τοξικολογικό εργαστήριο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Υπάρχει της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών. Και στο κάτω κάτω πως παρακάμπτουμε σοβαρές και υπεύθυνες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους».

Ερωτηθείς τι απαντήσεις έχει λάβει στα παραπάνω ο κ. Διαλυνάς σημείωσε: «Ο ρόλος μου στην υπόθεση αυτή ήταν και είναι συμβουλευτικός. Δεν είναι θεσμικός. Και γι' αυτό με βλέπετε και μιλάω με μεγαλύτερη ελευθερία. Εδώ έχουμε ένα αδίκημα που τελέστηκε με ιδιαίτερο τρόπο. Ο ιδιαίτερος τρόπος και ευαίσθητος τρόπος, ότι χρησιμοποιήθηκε μία ουσία, το λεγόμενο χάπι του βιασμού αυτό σημαίνει ότι τα αντανακλαστικά όλων των υπηρεσιών έπρεπε να είναι άμεσα και γρήγορα. Διότι αλλιώς χάνονται ουσίες».

«Ας περιμένουμε να βγουν οι εξετάσεις και ο Θεός βοηθός», συμπλήρωσε απαντώντας σε ερώτημα αν θα μάθουμε ποτέ τι ακριβώς έγινε.

Τι είναι και πώς δουλεύει το «χάπι του βιασμού»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Γιώργος Παπαζήσης μίλησε στο Open για το λεγόμενο «χάπι του βιασμού». «Πρόκειται για ουσίες που μπορεί να υπάρχουν είτε σε μορφή υγρή είτε σε χάπια που μπορεί να διαλυθούν οι οποίες έχουν το χαρακτηριστικό ότι είναι άχρωμες, άοσμες, άγευστες. Έτσι, κάποιος που θα τις καταναλώσει δε θα το καταλάβει εκείνη την ώρα. Αυτές οι ουσίες προκαλούν έντονη καταστολή, σύγχυση έως και απώλεια της συνείδησης. Κάνουν μυοχάλαση οπότε το θύμα αδυνατεί και να συντονίσει τις κινήσεις του και να αντισταθεί σε περίπτωση που ασκείται βία και βέβαια ένα χαρακτηριστικό είναι πως προκαλούν μερική αμνησία. Μπορεί να κάνουν τα λεγόμενα μπλακ άουτς».

Εξήγησε, δε, πως η αμνησία μπορεί να διαρκέσει έως και 12 ώρες.

Τόνισε επίσης πως στα ούρα εντοπίζονται οι ουσίες αλλά πρέπει η λήψη να γίνει μέσα σε 2-3 μέρες.

Δεν πήραν καθόλου αίμα για εξετάσεις

Ο κ. Διαλυνάς αναφέρθηκε και στα αντανακλαστικά των αρχών. «Τα αντανακλαστικά όμως έπρεπε να ήταν πιο γρήγορα! Δεν της πήραν καθόλου αίμα για εξετάσεις! Δε λειτούργησαν σωστά τα αντανακλαστικά των αρχών».

«Έπρεπε όσοι συμμετείχαν στο πάρτι να είχαν καταθέσει», τόνισε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε πως δεν έχουν εντοπιστεί τα περίπου 15 άτομα.

Σε σχέση με το διεθνές κύκλωμα τόνισε πως δεν ξέρουμε τα υπόλοιπα άτομα που θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν σε διασυνδέσεις.

«Δεν είναι τοπικό κύκλωμα αλλά με διεθνείς διασυνδέσεις», εξήγησε.

«Μου ήρθε μία καταγγελία που ερευνάται από μία κοπέλα που παρακολουθεί ψυχολόγος. Μου κατήγγειλε για βιασμό με τον ίδιο τρόπο από περισσότερα από ένα άτομα», ανέφερε τονίζοντας πως η κοπέλα είναι πολύ φοβισμένη.

Πηγή: Έθνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας