Νέα στοιχεία για το δυστύχημα Μονογυιού-Η παράκληση της αδελφής του για την κηδεία

Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για το τροχαίο του Τζώρτζη Μονογυιού με τη Ferrari που συγκλονίζει.

Συγκεκριμένα, το φως της δημοσιότητας έχουν δει βίντεο από τη στιγμή του δυστυχήματος από τις κάμερες που είναι τοποθετημένες επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος.

Όπως δείχνει τελευταίο βίντεο που δημοσίευσε πρώτο το MEGA, η Ferrari του Τζώρτζη Μονογυιού φαίνεται να κινείται στη δεξιά λωρίδα της παραλιακής λεωφόρου με ταχύτητα περίπου 90 χιλιομέτρων την ώρα. Ενώ το αμάξι κατευθύνεται προς την αριστερή λωρίδα, αρχίζει να πλαγιολισθαίνει και είναι εμφανές πως η πορεία του οχήματος είναι πλέον εκτός ελέγχου του οδηγού.

Σε εκείνο το σημείο, ο Τζώρτζης Μονογυιός δεν μπορούσε πλέον να κάνει το παραμικρό για να αποφύγει την πρόσκρουση στα δέντρα που διαχωρίζουν τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Έτσι η μοιραία Ferrari προσκρούει με περίπου 100 χιλιόμετρα στο δέντρο, ενώ πολύ σύντομα το αυτοκίνητο τυλίγεται στις φλόγες.

Οι οδηγοί που κινούνται στη Λεωφόρο Ποσειδώνος σταματούν τα οχήματά τους και προσπαθούν να βοηθήσουν, αλλά βρίσκονται προφανώς σε κατάσταση σοκ. Λίγο πιο πίσω βρίσκεται και ο φίλος του Τζώρτζη Μονογυιού με την λευκή Porsche του αδικοχαμένου άνδρα.

Υπενθυμίζεται πως η κηδεία του Τζώρτζη Μονογυιού θα τελεστεί αύριο, Τρίτη 18 Ιανουαρίου, στη Μύκονο. Όπως δήλωσε σε ανάρτησή της η αδερφή του αποθανόντος, Κατερίνα Μονογυιού, επιθυμία της οικογένειας είναι η κηδεία να γίνει σε κλειστό κύκλο.

Η ανάρτηση της Κατερίνας Μονογυιού για τον αδερφό της

Την πρώτη της ανάρτηση στα social media έκανε η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού σχετικά με τον θάνατο του αδελφού της Τζώρτζη, στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα με τη Ferrari στην Βούλα.

Η Κατερίνα Μονογυιού  ζητά από τον κόσμο να σεβαστεί την επιθυμία της οικογένειας η κηδεία να γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, ενώ, αντί για στεφάνια, όποιος θέλει να πραγματοποιήσει δωρεά στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου και Μυκόνου.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Η Οικογένεια του πολυαγαπημένου μας Γεωργίου, σε κλίμα μεγάλης θλίψης, επιθυμεί να τον αποχαιρετήσει σεμνά και ταπεινά σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο, σεβόμενη τα μέτρα που υπάρχουν για την πανδημία Covid. Γνωρίζοντας ότι όλοι σέβονται τον πόνο μας, ελπίζουμε ότι θα σεβαστούν και την επιθυμία μας, τόσο οι συγγενείς, οι φίλοι, όσο και τα ΜΜΕ.

Αντί στεφάνου, παρακαλούμε να γίνει η αντίστοιχη δωρεά στην μνήμη του όσοι το επιθυμούν στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου και Μυκόνου στην Τράπεζα Alpha Bank: GR29 0140 6310 6310 0200 2007 050. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη στήριξη στο βαρύ πένθος μας, για την αγάπη και για την κατανόησή σας.

Κατερίνα Μονογυιού, Βουλευτής Κυκλάδων ΝΔ»

Το βίντεο της ανάφλεξης

Τέσσερις ημέρες μετά το σοκαριστικό δυστύχημα με την Ferrari στη Βούλα που στοίχισε τη ζωή στον Τζώρτζη Μονογυιό και έστειλε βαριά τραυματισμένη στο νοσοκομείο τη σύζυγό του, οι Αρχές και οι εμπειρογνώμονες προσπαθούν να δουν τι πραγματικά έχει συμβεί.

Μιλώντας στο MEGA ο Γιώργος Καραμέρης, μηχανολόγος μηχανικός και εκπαιδευτής ασφαλούς οδήγησης, υπογράμμισε τα επικρατέστερα σενάρια κατά τα οποία η Ferrari έφυγε από την πορεία της καταλήγοντας στα δέντρα.

«Δε νομίζω να ήταν θέμα τρυπήματος ντεπόζιτου η φωτιά. Υπάρχει βαλβίδα ασφάλειας που κλείνει την τροφοδοσία του ντεπόζιτου σε περίπτωση σύγκρουσης. Είναι φτιαγμένα από ειδικά υλικά που μπορούν να αντιμετωπίσουν πολύ ισχυρές συγκρούσεις».

Όπως λέει ο κ. Καραμέρης, το επικρατέστερο σενάριο κατά το οποίο έφυγε ο έλεγχος από τον οδηγό, περιλαμβάνει τα κρύα λάστιχα και την ιπποδύναμη της Ferrari.

«Έφυγε με κρύα λάστιχα. Ένα αυτοκίνητο που έχει 720 άλογα και είναι πισοκίνητο, είναι πολύ δύσκολο να το ελέγξει κάποιος όταν τα άλογα αυτά προσπαθήσουν να βγουν στον δρόμο με κρύα ελαστικά».

Ο κ. Καραμέρης εκτιμά επίσης ότι «τα ηλεκτρονικά συστήματα είχαν απενεργοποιηθεί».

«Με το που έστριψε δεξιά στην στροφή, έχοντας απενεργοποιήσει τα ηλεκτρονικά, έχασε τον έλεγχο. Άρχισε να σπινιάρει με τους πίσω τροχούς και εκείνη την στιγμή ανέβηκε στο κράσπεδο», κατέληξε ο ειδικός.

Το τιμόνι μπορεί να «δείξει» τα αίτια πρόσκρουσης της Ferrari

Το τιμόνι της Ferrari φαίνεται να κρύβει σημαντικά στοιχεία για τα αίτια που προκάλεσαν το τροχαίο δυστύχημα και το θάνατο του 43χρονου Τζώρτζη Μονογυιού.

Το συγκεκριμένο supercar έχει πέντε θέσεις λειτουργίας στο τιμόνι του για τα ηλεκτρονικά συστήματα του οχήματος. Η 4η και 5η είναι αυτή που απενεργοποιεί το Traction Control System, δηλαδή το Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης, και το ESP, το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας. Από τα πρώτα στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης υπάρχουν ενδείξεις απενεργοποίησης του συστήματος ευστάθειας (ESP), κάτι που αν συνέβη, έκανε το γρήγορο αυτοκίνητο να υπερστρέψει σε ένα απότομο πάτημα του γκαζιού από τον οδηγό του.

Ολέθρια λάθη

«Σε περίπτωση που είχαν απενεργοποιηθεί τα ηλεκτρονικά ασφαλή συστήματα του αυτοκινήτου, αυτά δεν συγχωρούν λάθη και μπορεί τα αποτελέσματα να είναι ολέθρια», περιγράφει χαρακτηριστικά ο πραγματογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων, Παναγιώτης Μαδιάς, στον «Ελεύθερο Τύπο». Από τις έως τώρα έρευνες της Τροχαίας Ελληνικού, δεν φαίνεται να υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος πριν από την πρόσκρουση του αυτοκινήτου σε πινακίδα της περιφέρειας και στη συνέχεια σε δέντρο, αλλά κάποια ίχνη υπερστροφής. Παράλληλα, ο πραγματογνώμονας της Τροχαίας διερευνά αν τα λάστιχα ήταν πολύ καινούργια και κερωμένα, φθαρμένα ή αγωνιστικά σλικ, με αποτέλεσμα να χαθεί η πρόσφυση του οχήματος στο δρόμο.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών μπαίνει και η ταχεία ανάφλεξη στο υπερπολυτελές όχημα, αμέσως μετά το δυστύχημα. Η φωτιά ξέσπασε στη δεξαμενή καυσίμου στο κάθισμα του οδηγού, πιθανόν από τη σφοδρότητα της πρόσκρουσης και τη διαρροή καυσίμου. Τα ντεπόζιτα καυσίμων βρίσκονται κάτω από τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού και κάτω από τον μπροστινό χώρο αποσκευών. Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Μαδιά, «ένα αυτοκίνητο τέτοιου κόστους και κατασκευής δεν είναι φυσιολογικό να παίρνει φωτιά με τόση ευκολία».

Εκτός κινδύνου

Οι αξιωματικοί της Τροχαίας συνεχίζουν την αναζήτηση βιντεοληπτικού υλικού και μαρτυριών. Φως στις έρευνες αναμένεται να ρίξει η κατάθεση της συζύγου του 43χρονου, που ήταν συνοδηγός στο πολυτελές αυτοκίνητο. Το Σάββατο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε ιδιωτικό νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα στα πόδια και αιμάτωμα στον πνεύμονα.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δειτε Επισης

Στη Δικαιοσύνη το επεισόδιο χειροδικίας Βουλευτή στην ελληνική Βουλή
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Με το ένα πόδι εκτός ΔΗΣΥ η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο