Απειλές για εισβολή στη Θεσσαλονίκη και ψεύδη για το μεταναστευτικό από στελέχη του Ερντογάν

Ένα αδιανόητο μπαράζ τουρκικών προκλήσεων μέσα σε λίγες ώρες έλαβε χώρα την Κυριακή με αξιωματούχους της κυβέρνησης του Ερντογάν να επιτίθενται λεκτικά κατά της Ελλάδας αλλά και να απειλούν ακόμα και με εισβολή στην χώρα μας!

Τον χορό άνοιξε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος εργαλειοποιώντας για ακόμη μία φορά το μεταναστευτικό κατηγόρησε την Ελλάδα πως «οδηγεί ανθρώπους στον θάνατο». «Οι ελληνικές δυνάμεις σέρνουν και τρυπάνε τη βάρκα των μεταναστών. Οδηγούν ανυπεράσπιστους ανθρώπους στο θάνατο. Όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια των δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Η ΕΕ παρακολουθεί… Χωρίς την τουρκική ακτοφυλακή, αυτοί οι άνθρωποι θα πέθαιναν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας τον προκλητικό του λόγο ανέφερε πως οι ελληνικές δυνάμεις επιχειρούν να σκοτώσουν ανυπεράσπιστους ανθρώπους. «Ο κόσμος πρέπει να σταματήσει αυτή την ανήθικη σκληρότητα, δένουν με χειροπέδες τους ανθρώπους και τους αφήνουν να πεθάνουν», ανέφερε.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες οι επιθέσεις του Ομέρ Τσελίκ είναι συχνές και εντάθηκαν ειδικά μετά το επεισόδιο στο Μέγαρο Μαξίμου όποτε και η Ολλανδή δημοσιογράφος επιτέθηκε κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό. Οι δηλώσεις τού Οκτάι αυτές έγιναν μάλιστα την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων όποτε και η ελληνική πολιτική ηγεσία έστειλε ηχηρά μηνύματα για την ετοιμότητα της χώρα μας να υπερασπιστεί τα δίκαιά της και την εδαφική της ακεραιότητα.

Οκτάι: Η ανθρωπότητα για άλλη μια φορά καταπατήθηκε στο Αιγαίο!

Οι προκλήσεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί, αφού ο την σκυτάλη έλαβε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι, ο οποίος αναφέρθηκε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά. Όπως είπε, «είναι απαράδεκτη η απώθηση των αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα και αναμένει από την Frontex και τις ελληνικές αρχές να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους η στο πλαίσιο της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου». Επεσήμανε, δε, πως «η ανθρωπότητα για άλλη μια φορά καταπατήθηκε στο Αιγαίο! Ντροπή!».

Στέλεχος του Ερντογάν: Σε 5 ώρες θα είμαστε στη Θεσσαλονίκη

Οι προκλήσεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Στέλεχος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος του Ερντογάν AKP, το οποίο είχε κατηγορηθεί και από τον μαφιόζο Πεκέρ ότι του έδινε 10.000 δολάρια το μήνα. Ο Μετίν Κιουλούνκ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, εξαπέλυσε πολεμικές απειλές κατά της Αθήνας. 

Ο Κιουλούνκ δήλωσε συγκεκριμένα: «Οι ξένοι θέλουν να βάλουν την Ελλάδα να εκτοξεύσει πυραύλους εναντίον της Τουρκίας. Τους προκαλούμε. Η Ελλάδα λέει θα εκτοξεύσει πυραύλους. Ας το κάνει να δούμε τι θα γίνει. Σε 5 ώρες θα είμαστε στην Θεσσαλονίκη. Σε 5 ώρες θα είμαστε στην Αθήνα. Οτιδήποτε κι αν κάνουν. Μην ξεχνάτε, δεν υπάρχει πια η παλιά Τουρκία»!

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ομέρ Τσελίκ κατηγόρησε εκ νέου την Ελλάδα για το μεταναστευτικό και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι αδιαφορεί.

«Οι ελληνικές δυνάμεις σέρνουν και τρυπάνε τη βάρκα των μεταναστών. Οδηγούν ανυπεράσπιστους ανθρώπους στο θάνατο. Όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια των δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Η ΕΕ παρακολουθεί… Χωρίς την τουρκική ακτοφυλακή, αυτοί οι άνθρωποι θα πέθαιναν», είπε προκλητικά ο Τσελίκ. Στην προσπάθεια του να κάνει το άσπρο μαύρο ο Τσελίκ ισχυρίστηκε επίσης πως «ο κόσμος πρέπει να σταματήσει αυτή την ανήθικη σκληρότητα. Οι ελληνικές δυνάμεις επιχειρούν να σκοτώσουν ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Δένουν με χειροπέδες τους ανθρώπους και τους αφήνουν να πεθάνουν» είπε επαναλαμβάνοντας τους γνωστούς ισχυρισμούς της τουρκικής προπαγάνδας.

Δειτε Επισης

Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας
Μήνυμα Αθήνας στην Άγκυρα-«Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά μόνο αν συνεργαστούμε»
Σε υψηλούς τόνους συζητείται η πρόταση δυσπιστίας στην ελληνική Βουλή
Το συγκλονιστικό γράμμα της 12χρονης στον Κολωνό-«Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου»