Ελεύθερος με όρους ο 29χρονος αστυνομικός που κατηγορείται για ασέλγεια στην 4χρονη κόρη του

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 29χρονος αστυνομικός από τα Τρίκαλα που κατηγορήθηκε για ασέλγεια σε βάρος της 4χρονης κόρης του και λίγο μετά τις 17:30 ολοκλήρωσε την κατάθεσή του, ενώπιον του ανακριτή.

Η υπόθεση αναμένεται να έχει δικαστική συνέχεια. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του trikalavoice.gr, καταλύτης στην εξέλιξη της υπόθεσης φέρεται να είναι η νεότερη κατάθεση που έδωσε η 4χρονη, παρουσία παιδοψυχολόγου, και η οποία καταγράφηκε οπτικοακουστικά και μελετήθηκε σε βάθος.

Από την πλευρά του 29χρονου Τρικαλινού αστυνομικού διανεμήθηκε η εξής δήλωση:

«Η Κατερίνα , η Οικογένεια μου , οι νομικοί μου παραστάτες και εγώ αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη στην εξαιρετική Παιδοψυχίατρο Τρικάλων και σε όσους τήρησαν τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας .

Λυπούμεθα για όσους λοιδορούσαν μονίμως του άρθρου 277 του Κώδικος Ποινικής Δικονομίας και την σημασία της ψυχιατρικής επιστήμης .

Λυπούμεθα ιδιαίτερα για όσους από βαριά αμέλεια και έλλειψη συνειδήσεως , υποκρίθηκαν το ρόλο του Προανακριτή και για όσους παραβίασαν για τις δικές τους σκοπιμότητας το τεκμήριο της αθωότητας και μας κατέστησαν δημόσιο θέαμα .

Περιφρονούμε εκείνους που σκηνοθέτησαν την κατηγορία και δηλώνουμε ότι οι ευθύνες όλων θα αναζητηθούν».

Τη στιγμή που ο 29χρονος αστυνομικός από τα Τρίκαλα, κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος της 4χρονης κόρης του, αρνείται τα πάντα, η μητέρα της μικρής δηλώνει ότι εμπιστεύεται απόλυτα το παιδί της. 

Μιλώντας στο Mega, επισημαίνει συγκεκριμένα τα εξής: «Πραγματικά επειδή και εμείς είμαστε σε μια δύσκολη φάση, το μόνο που έχω να πω είναι ότι εμπιστεύομαι απόλυτα το παιδί μου και την ελληνική δικαιοσύνη και από εκεί και πέρα όλη η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της».

H υπόθεση, που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη, «έσκασε» στις αρχές της περασμένης εβδομάδας όταν η μητέρα του κοριτσιού, η οποία από το 2018 είναι σε διάσταση με τον 29χρονο αστυνομικό, τον κατήγγειλε στην αστυνομία για ασέλγεια, διακρίνοντας περίεργη συμπεριφορά στο κοριτσάκι.

Το χρονικό της φρίκης

Ήταν βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Τρικάλων ενημερώνουν την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθεσεων της ΕΛΑΣ για ένα περίεργο περιστατικό κακοποίησης ενός κοριτσιού μόλις 4 ετών και 4 μηνών από έναν 29χρονο ένστολο που υπηρετεί σε τμήμα της περιοχής των Τρικάλων.

Την καταγγελία έκανε η 23χρονη πρώην σύζυγός του η οποία είπε στους αστυνομικούς ότι η φρικαλέα πράξη φέρεται να τελέστηκε σε άγνωστη ώρα το Σάββατο 6 Νοεμβρίου. Οι «αδιάφθοροι» κινήθηκαν άμεσα και κλιμάκιο του Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ μετέβη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Τρικάλων για να εξετάσει τη γυναίκα.

Την ίδια ώρα ειδοποιήθηκε και η ιατροδικαστής της Περιφέρειας Εφετειου Θεσσαλίας, Ρουμπίνη Λεοντάρη για να μεταβεί στο νοσοκομείο Τρικάλων όπου βρισκόταν το κοριτσάκι και να το εξετάσει, ενώ παραγγέλθηκε και στο τμήμα εγκληματολογικών ερευνών η αποστολή εγκληματολογικού συνεργείου προκειμένου να φωτογραφηθούν ευρήματα της υπόθεσης.

Τι κατέθεσε η μητέρα: «Ήταν επιθετικός, βίαιος και ναρκομανής»

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η 23χρονη μητέρα είπε στους αστυνομικούς ότι με τον 29χρονο αστυφύλακα παντρεύτηκαν τον Απρίλιο του 2017 και από το γάμο τους απέκτησαν ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Ένα χρόνο αργότερα και ειδικότερα από τον Αύγουστο του 2018 η νεαρή είπε ότι ήταν σε διάσταση με τον πρώην σύζυγό της, καθώς ήταν επιθετικός και βίαιος απέναντι της και έκανε χρήση ναρκωτικών.

Μετά τη λύση του γάμου, υπέγραψαν συμφωνητικό διάρκειας δύο ετών στο οποίο καθορίζονταν επιμέρους ζητήματα όπως το ύψος της διατροφής και η επικοινωνία του αστυνομικού με το κοριτσάκι. Το συμφωνητικό έληξε τον Οκτώβριο του 2020 και έκτοτε τα ζητήματα που αφορούσαν τη διατροφή και την επικοινωνία του αστυφύλακα διευθετούνταν με δυσκολίες και αντεγκλήσεις και πολλές φορές με προφορική επικοινωνία.

Ειδικότερα, είχαν συμφωνήσει ο αστυνομικός να παραλαμβάνει το κοριτσάκι κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τς τρεις μέχρι το βράδυ και κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο από το πρωί του Σαββάτου έως το απόγευμα της Κυριακής. Όμως ο αστυνομικός ήταν ασυνεπής και όπως είπε η πρώην σύζυγός του πολλές φορές καθυστερούσε να επιστρέψει το κοριτσάκι με αποτέλεσμα οι καβγάδες μεταξύ του πρώην ζευγαριού να είναι έντονοι.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας