Πέμπτη 2 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Πραγματοποιήθηκε η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στην Ελλάδα

  28/10/2021 11:14
Πραγματοποιήθηκε η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στην Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκε η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στην Ελλάδα

  28/10/2021 11:14

Με κάθε επισημότητα αλλά και με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την πανδημία διεξήχθη η στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Στη Θεσσαλονίκη τα άρματα μάχης που παρέλασαν μπροστά στην Ελληνίδα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και τους άλλους επισήμους. Λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης της πόλης, η φετινή παρέλαση διήρκησε 60 λεπτά και σε αυτήν συμμετείχαν μόνο τα στρατιωτικά τμήματα ενώ η χρήση της μάσκας ήταν υποχρεωτική για όλους.

Τον εορταστικό τόνο κράτησαν ζωντανό από αέρος οι σχηματισμοί της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας, καθώς στην παρέλαση στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου συμμετείχαν αφενός το θρυλικό μαχητικό «Spitfire», το οποίο χρησιμοποιούσαν οι Συμμαχικές Δυνάμεις στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και αφετέρου τα F-16 της ομάδας «Ζευς», εκπέμποντας κάθε χρόνο μήνυμα ενότητας και εγρήγορσης των Ενόπλων Δυνάμεων από τη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, για τους εορτασμούς της επετείου του «ΌΧΙ» έχει καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το «USNS YUMA», πλοίο τύπου καταμαράν του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, συμβάλλοντας συμβολικά στην εορταστική ατμόσφαιρα, προερχόμενο από την Αλεξανδρούπολη.

Ο προγραμματισμός του ΓΕΕΘΑ περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, ρίψεις αλεξιπτωτιστών και παράδοση της Ελληνικής Σημαίας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου.

Παράλληλα σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν και μαθητικές παρελάσεις μολονότι αρκετές είναι και οι περιοχές στις οποίες τελικά αποφασίστηκε η ακύρωσή τους λόγω του επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου από τον κορωνοϊό.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας