Πέμπτη 2 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη επιβλήθηκε στην Έφη για την επίθεση με βιτριόλι

  27/10/2021 17:18
Δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη επιβλήθηκε στην Έφη για την επίθεση με βιτριόλι

Δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη επιβλήθηκε στην Έφη για την επίθεση με βιτριόλι

  27/10/2021 17:18

Κάθειρξη 15 ετών επέβαλλε με ομόφωνη απόφαση του το δικαστήριο στην  Έφη Κακαράντζουλα για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Για την απείθεια επέβαλλε 6μηνη ποινή φυλάκισης.  Αναμένεται η απόφαση για τη συγχώνευση των ποινών.

Νωρίτερα κρίθηκε ομόφωνα ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με απόφαση του εισαγγελέα Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη. Η πρόταση του εισαγγελέα προ ημερών για ενοχή της Έφης Κακαράντζουλα για απόπειρα ανθρωποκτονίας επικυρώθηκε με την σημερινή απόφαση. Απορρίφθηκε μάλιστα από την έδρα το αίτημα για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου της δράστιδος. Με την ανακοίνωση της απόφασης, συγγενείς και φίλοι της Ιωάννας Παλιοσπύρου ξέσπασαν σε λυγμούς καθώς πρόκειται για μία μικρή πρώτη δικαίωση για την άτυχη Ιωάννα και τους ίδιους.

Τι ισχυρίστηκε η υπεράσπιση

Ο συνήγορος της Έφης, κ. Κεχαγιόγλου προσπάθησε μέχρι τελευταία στιγμή να αποφύγει την καταδίκη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Στη σημερινή του αγόρευση ισχυρίστηκε ότι η Έφη, αν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα «είχε άλλους 100 τρόπους να το κάνει».

Στο άκουσμα των επιχειρημάτων, ο εισαγγελέας της έδρας πήρε τον λόγο αναφέροντας πως η κατηγορούμενη, είχε αποδεχτεί πριν την πράξη της ότι ρίχνοντας στο πρόσωπο της Ιωάννας το βιτριόλι αυτή μπορεί να το εισέπνεε, να το κατάπινε, να πήγαινε στον τράχηλο και να πέθαινε. «Ήταν εκδίκηση που έφθανε ακόμη και μέχρι την αποδοχή του θανάτου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης σημείωσε ακόμη ότι δεν θα ζητηθεί να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Οι λόγοι για τους οποίους έγινε αυτό είναι επειδή με την αναγνώριση της ειλικρινούς μεταμέλειας θα ζητηθούν από τον νόμο πράξεις που να καταδεικνύουν την προσπάθεια της να άρει τις συνέπειες των πράξεων της, όπως η οικονομική ενίσχυση στην Ιωάννα Παλιοσπύρου. Αυτό σύμφωνα με τον ίδιο δεν καθίσταται εφικτό καθώς τόσο η ίδια η κατηγορούμενη όσο και η οικογένειά της δεν έχουν την οικονομική επάρκεια.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας