Τετάρτη 8 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Εξομολόγηση 35χρονου στην Ελλάδα-«Έμεινα στο νοσοκομείο με κορωνοϊό για 103 ημέρες»

  26/10/2021 21:41
Εξομολόγηση 35χρονου στην Ελλάδα-«Έμεινα στο νοσοκομείο με κορωνοϊό για 103 ημέρες»

Εξομολόγηση 35χρονου στην Ελλάδα-«Έμεινα στο νοσοκομείο με κορωνοϊό για 103 ημέρες»

  26/10/2021 21:41

Οκτώ μήνες μετά το εξιτήριό του, ο Σωτήρης Μπότσαρης που νόσησε με κορωνοϊό και νοσηλεύτηκε για 103 ημέρες στο νοσοκομείο, δυσκολεύεται ακόμα να περπατήσει και οι πνεύμονές του λειτουργούν κατά το ήμισυ.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος στον ΣΚΑΪ, έδωσε μάχη για 65 ημέρες στην εντατική. «Έφτασα στο μηδέν, τώρα από θαύμα ζω, από τα φάρμακα, δε ξέρω…»

Ο Σωτήρης Μπότσαρης, 35 ετών, είναι πατέρας δύο παιδιών, δεν αντιμετώπιζε έως τότε το παραμικρό πρόβλημα υγείας.

«Το πρωί μου έλεγαν πας καλά και το βράδυ μου είπαν Σωτήρη πρέπει να διασωληνωθείς. Εκεί χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια, που λέμε. Έμεινα συνολικά 65 μέρες στην εντατική, από τις οποίες 65 μέρες τις 20 ήμουν σε καταστολή. Είχα και τραχυόστομο μέχρι να βγω από την εντατική για περίπου 60 μέρες. Και μετά ήμουν 20 μέρες στην πνευμονολογική μονάδα για αποκατάσταση. Συνολικά 3,5 μήνες ήμουν στο νοσοκομείο.»

Ο κ. Μπότσαρης περιέγραψε το πώς ξεκίνησαν όλα. «Ήμουν στο σπίτι και δεν μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ, δηλαδή όταν ξάπλωνα με έπιανε βήχας, δε μπορούσα να ανασάνω να πάρω αέρα, έβγαινα στο μπαλκόνι για να πάρω ανάσα. Στην αρχή είχα πονοκέφαλο, μετά πυρετό υψηλό, δηλαδή 39, 40 και τις επόμενες μέρες δεν μπορούσα να ανασάνω.» 

Η γυναίκα του μίλησε, επίσης, στον ΣΚΑΪ για τις ημέρες αγωνίας που έζησαν μέχρι να νικήσει ο σύζυγός της τον ιό. «Το πρώτο βράδυ που μπήκε στην εντατική και μίλησα με τη γιατρό που τον ανέλαβε, μου είπε χαρακτηριστικά άφησέ μου το τηλέφωνό σου, να σε πάρω πίσω αν γίνει κάτι. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, αλλά δε γίνεται τίποτα, ούτε βάζει ούτε βγάζει αέρα, να στο εξηγήσω απλά. Δε δουλεύει καθόλου ο πνεύμονάς του και μπορεί να πάθει ανακοπή καρδιάς.»

«Εκείνη τη στιγμή είπα γιατρέ περίμενε να πάρω τηλέφωνο την οικογένειά μου, την γυναίκα μου, την αδερφή μου να τους πω ότι θα διασωληνωθώ και από εκεί και πέρα ο θεός ήξερε», είπε ο κ. Μπότσαρης.

«Τις πρώτες 18 μέρες το μόνο που άκουγα ήταν κρίσιμη και σοβαρή η κατάστασή του. Κρίσιμη και σοβαρή η κατάστασή του, σοβαρά τα πράγματα, θα δούμε δε ξέρουμε. Μετά τη 19η μέρα άρχισε να σταθεροποιείται, τον βοηθούσαν πάρα πολύ αναπνευστικά, δηλαδή το οξυγόνο δε ξέρω αν τα λέω σωστά ήταν στο 100% που του έδιναν», ανέφερε η σύζυγός του. 

Αν και νικητής, ο κορωνοϊός τον έχει καταβάλει και θα χρειαστεί χρόνο μέχρι να επανέλθει πλήρως.

Ο ίδιος είπε πως όταν γύρισε από το νοσοκομείο ήταν με καροτσάκι, είχε χάσει 30 κιλά και δεν μπορούσε καν να περπατήσει. «Οι πνεύμονές μου ήταν στο 30% λειτουργίας. Τώρα που μιλάμε μετά από 8 μήνες ακόμη κάνω φυσιοθεραπείες αναπνευστικές. Οι πνεύμονές μου είναι γύρω στο 60% λειτουργίας.» 

Η σύζυγός του ανέφερε χαρακτηριστικά πως «έπρεπε να μάθει από την αρχή να περπατάει, να τρώει, τα πάντα. Χρειαζόταν βοήθεια για τα πάντα.» 

Ο Σωτήρης Μπότσαρης όταν νόσησε δεν είχε ανοίξει ακόμη η πλατφόρμα για την ηλικία του. Εμβολιάστηκε όμως μετά, όταν βγήκε από το νοσοκομείο και πλέον βλέπει τη ζωή διαφορετικά.

«Ήμουν από τους τυχερούς που σώθηκα γιατί μέσα στο δωμάτιο είδα ανθρώπους να πεθαίνουν δίπλα μου», τόνισε.

Πηγή: skai.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας