Δυο τραύματα σε πνεύμονα και κοιλιά έφερε ο 20χρονος Ρομά-Τι έδειξε η ιατροδικαστική

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στον 20χρονο Ρομά που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών στο Πέραμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πατέρας δύο παιδιών ο 20χρονος που σκοτώθηκε στο Πέραμα-Το παρελθόν του

Την εξέταση διενήργησε ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας ο οποίος σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες απεφάνθη τα εξής: «Έφερε δυο διαμπερή τραύματα, το ένα στο θώρακα ψηλά στον πνεύμονα που βγήκε από την πίσω μεριά και το άλλο δεξιά στην κοιλιακή χώρα που δεν έπληξε ζωτικά όργανα. Και άρα το θανατηφόρο ήταν στον θώρακα. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την απόσταση που πυροβολήθηκε ο νεαρός, ο κ. Μπογιόκας διαπίστωσε πως ο 20χρονος δέχθηκε πυρά από μακριά, πέραν των τριών - τεσσάρων μέτρων. Τα στοιχεία της πύλης εισόδου δείχνουν πως δεν πυροβολήθηκε εξ’ επαφής και από κοντινή απόσταση.

Επιπλέον, το θύμα βρέθηκε πεσμένο στην άσφαλτο, στην αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου, στην μπροστινή πόρτα. 

Σημειώνεται ότι το γεγονός ότι τα τραύματα είναι διαμπερή σημαίνει ότι δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί το όπλο ή τα όπλα από τα οποία εβλήθησαν οι σφαίρες που έκοψαν το νήμα της ζωής του 20χρονου, με δεδομένο ότι έχουν πυροβολήσει όλοι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί. 

Οι αστυνομικοί αμύνθηκαν για να σωθούν, λέει ο Κούγιας

Για την υπόθεση της άγριας καταδίωξης που κατέληξε στον θάνατο ενός Ρομά 20 ετών στο Πέραμα, μίλησε ο συνήγορος των αστυνομικών που συμμετείχαν σε αυτήν, Αλέξης Κούγιας.

Όπως είπε στον ΑΝT1 το πρωί της Δευτέρας, οι αστυνομικοί δεν είναι δολοφόνοι, δεν είναι κακοποιοί, αλλά παιδιά με σπουδές και ιδιαίτερη αγωγή. «Δεν είναι οι άνθρωποι που ξύπνησαν ένα πρωί και είπαν πάμε να κλέψουμε, να σκοτώσουμε, να βιάσουμε. Είναι φτωχά παιδιά» πρόσθεσε και σημείωσε ότι η διαδικασία κράτησής τους είναι επιβεβλημένη από τον νόμο.

«Έχουμε απέναντί μας και νεαρά παιδιά που κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους αφαιρέσει τη ζωή, τα οποία όμως ξεκινούν τη μέρα τους με διαφορετικό τρόπο, από κακή αγωγή, από κακές συνθήκες ζωής. Εκείνη την ημέρα, τα συγκεκριμένα παιδιά, έκαναν μια διακεκριμένη κλοπή. Δεν έχουμε μια τυχαία περίπτωση. Έχουμε την περίπτωση ατόμων που ξεκίνησαν να αφαιρέσουν τη ζωή αστυνομικών και αστυνομικούς που αμύνθηκαν για να σώσουν τη ζωή τους» είπε ο κ. Κούγιας.

Σχετικά με το εάν ήταν ή όχι οπλισμένοι οι νεαροί, ο Αλέξης Κούγιας σχολίασε: «Όλοι λένε ότι ήταν άοπλα τα παιδιά. Ποιος το είπε; Εκείνος που έφυγε είναι σίγουρο ότι τα πήρε τα όπλα». Σε ερώτηση για το εάν πήραν εντολή να σταματήσουν την καταδίωξη οι αστυνομικοί ο κ. Κούγιας απάντησε ότι καμία τέτοια εντολή δεν πήραν. «Είναι κατηγορηματικοί ότι δεν άκουσαν κάτι τέτοιο» είπε.

Για την ποσότητα των πυροβολισμών απάντησε ότι το ημιαυτόματο όπλο των αστυνομικών δικαιολογεί τις πολλές ριπές, ενώ εξήγησε ότι με 200 χλμ των ώρα είναι δύσκολο να σημαδέψει κανείς τα λάστιχα του αυτοκινήτου.

Πώς έγινε η καταδίωξη

Λεπτό προς λεπτό, την αιματηρή καταδίωξη του Περάματος μέσα από  τις μαρτυρίες των πρωταγωνιστών, τις έρευνες του Ανθρωποκτονιών και τις πληροφορίες, παρουσιάζει το protothema.gr. Όπως αποκαλύπτεται, το τελευταίο διάστημα, είχε δοθεί εντολή στις περιπολίες της ΔΙ.ΑΣ, να επικεντρώνονται σε αυτοκίνητα μάρκας Hyundai Accent 1300cc καθώς είχαν κλαπεί 17 πανομοιότυπα οχήματα από την περιοχή του Ρέντη, τα οποία χρησιμοποιούν συμμορίες δυτικών προαστίων για «μπούκες» και ληστείες και στα οποία στη συνέχεια, βάζουν φωτιά και τα κάνουν στάχτη στην περιοχή του Σχιστού.

Έτσι όταν το βράδυ της Παρασκευής εντοπίζεται έξω από πολυχώρο κινηματογράφων στην περιοχή του Ρέντη, ο συγκεκριμένος τύπος αυτοκινήτου με σπασμένο φινιστρίνι, μια ομάδα ΔΙ.ΑΣ Πειραιά, αποτελούμενη από δύο μοτοσυκλέτες και τέσσερα άτομα, αρχίζει να το καταδιώκει. Στη Θηβών, το λευκό Hyundai παραβιάζει κόκκινους σηματοδότες, η καταδίωξη γίνεται επικίνδυνη καθώς είναι βράδυ Παρασκευής και το κέντρο, δίνει εντολή να σταματήσει η επιχείρηση. Όμως το αυτοκίνητο έχει βγει ήδη στη λεωφόρο Αθηνών και στο κυνήγι έχουν μπει και τέσσερις ομάδες ΔΙ.ΑΣ από την περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Ο υπαστυνόμος, επικεφαλής της ομάδας, λέει «ελήφθη» όμως απ’ ότι λένε οι πληροφορίες οι συνάδελφοι του δεν άκουσαν και συνέχισαν να καταδιώκουν. Για 20 λεπτά τουλάχιστον πέντε μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ κυνηγούσαν το κλεμμένο Hyundai χωρίς το συγκεκριμένο κέντρο της άμεσης Δράσης (το Β’ κέντρο που διαβιβάζει σε Πειραιά και Δυτική Αττική) να ασχολείται, καθώς πίστευε ότι έχει τελειώσει η διαδικασία. Μάλιστα μέσω του συστήματος επικοινωνιών SEPURA, οι συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες έδιναν το στίγμα των σημείων που βρίσκονταν χωρίς όμως αυτό να δημιουργεί στο κέντρο υποψίες ότι συνέχιζαν την καταδίωξη. Για 20 ολόκληρα λεπτά μεταξύ κέντρου και ομάδων ΔΙ.ΑΣ, δεν υπήρχε καμία απολύτως επικοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν το όχημα ακινητοποιήθηκε στην οδό Ελπίδος στο Πέραμα, ο επικεφαλής υπαστυνόμος με τη μηχανή προσπάθησε κάνοντας δεξιά να πάει μπροστά από το αυτοκίνητο και τότε ο νεαρός οδηγός εμβόλισε τη μηχανή και ο αστυνομικός έπεσε κάτω. Τότε έβγαλε το πιστόλι του και πυροβόλησε και οι υπόλοιποι έξι συνάδελφοι του, πιστεύοντας ότι δέχονται πυρά έβγαλαν τα υπηρεσιακά τους όπλα και έριξαν συνολικά 38 σφαίρες. Αμέσως μετά επικοινώνησαν με το κέντρο επιχειρήσεων και ενημέρωσαν για την κατάσταση. Τα υπηρεσιακά όπλα των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Δυτικής Αττικής, η απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών με το κέντρο επιχειρήσεων αλλά και οι μαρτυρίες των αστυνομικών που πρωταγωνίστησαν στο αιματηρό συμβάν του Περάματος, εξετάζονται από το Ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Αττικής προκειμένου οι αξιωματικοί να έχουν όλο το μωσαϊκό της υπόθεσης.

Ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών κ. Στράτος Μαυροειδάκος, τονίζει στο protothema.gr πως: «Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, δεν ξυπνάνε το πρωί για να αφαιρέσουν μια ανθρώπινη ζωή. Έχουν ταχθεί για να την προστατεύουν και αυτό είναι κάτι που κάνουν χρόνια και το αποδεικνύουν έμπρακτα, με κόστος ζωής των μελών της που έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο. Είναι αδιανόητο στη σύγχρονη αστυνομία να υπάρχει εντολή- εάν υπάρχει- «εγκαταλείψτε την καταδίωξη ύποπτου οχήματος» στο οποίο κανένας από τους συναδέλφους δεν γνώριζε αν οι επιβαίνοντες, είναι υπαίτιοι αυτοφώρου κακουργήματος, αυτοφώρου πλημμελήματος ή την ιδιότητα τους. Από τα πιο σύγχρονα κράτη, έως τα τριτοκοσμικά, δεν υπάρχει αστυνομικό μνημόνιο που να διατάσσει την διακοπή της καταδίωξης. Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών, στηρίζει τους συναδέλφους και δεν θα τους αφήσει να γίνουν βορά πολιτικών αντιπαραθέσεων στην πολιτική αρένα».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη
Έρευνα για παραλείψεις αστυνομικών ζητά η οικογένεια της Κυριακής-Κατέθεσε σειρά αιτημάτων
Κλείνει οριστικά η υπόθεση της Σταυρούλας Γκουγκουλιά-Το εύρημα που άλλαξε τα δεδομένα
Νέες προκλήσεις από Άγκυρα-«Μονομερής ενέργεια» η κήρυξη των θαλασσίων πάρκων από την Ελλάδα