Εθνικό πένθος την ημέρα της κηδείας της Φώφης Γεννηματά

Με απόφαση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κηδείας της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, κηρύσσεται εθνικό πένθος.

Η Βουλή σταματάει για μια εβδομάδα τις εργασίες της

Το «πάγωμα» του συνόλου του Κοινοβουλευτικού έργου ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας σε ένδειξη πένθους για το χαμό της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.

«Η σημερινή συνεδρίαση ξεκινάει και τελειώνει υπό την καταθλιπτική σκιά της ανακοίνωσης του θανάτου της Φώφη Γεννηματά προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και διακεκριμένης κοινοβουλευτικής. Η θλίψη και η συντριβή - αντιπροσωπεύει τη θλίψη και τη συντριβή πιστά σύσσωμου του ελληνικού λαού- μας κάνει να αποφασίζουμε στοιχειωδώς τη διακοπή των εργασιών για μια εβδομάδα ως ελάχιστο σεβασμό στη μνήμη της», είπε αρχικά ο κ. Τασούλας ανακοινώνοντας ότι πριν από ελάχιστα λεπτά μίλησε με τον Κ. Μητσοτάκη και «συμφωνήσαμε ώστε να παγώσει το νομοθετικό έργο αυτή την εβδομάδα και με κόμματα συμφωνήσαμε να παγώσει το έργο του κοινοβουλευτικού ελέγχου».

Σύμφωνα με τον κ. Τασούλα η Βουλή γίνεται κοινωνός του τραγικού νέου ενώ την ίδια στιγμή λουλούδια είχαν τοποθετηθεί στο έδρανο που καθόταν η κυρία Γεννηματά. Ο Πρόεδρος της Βουλής, μέσα σε ένα ιδιαίτερο συγκινιασακά φορτισμένο κλίμα ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση της Ολομέλεια η οποία θα αφιερωθεί « για να τιμήσουμε τη μνήμη μιας σημαντικής πολιτικού άξιας γυναίκας αφοσιωμένης μητέρας, αγαπητής συναδέλφου και μιας πολιτικού που παρά την τεράστια δοκιμασία υγεία που αντιμετώπισε τολμώ να πω ότι μέχρι την τελευταία στιγμή στα μάτια όλων μας ήταν φέρελπις».

Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας
Μήνυμα Αθήνας στην Άγκυρα-«Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά μόνο αν συνεργαστούμε»
Σε υψηλούς τόνους συζητείται η πρόταση δυσπιστίας στην ελληνική Βουλή